Ухвала
від 29.07.2022 по справі 694/1208/22
ЗВЕНИГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 694/1208/22 провадження № 2/694/309/22

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

29.07.2022 року м. Звенигородка

Суддя Звенигородського районного суду Черкаської області Сакун Д.І., ознайомившись з позовною заявою Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» в особі Голови Правління Самчука Олега Григоровича (18002, м.Черкаси, вул.Гоголя,285, код ЄДРПОУ 22800735) від імені Відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі» (адреса: 20202, Черкаська область, м.Звенигородка, вул. Героїв Небесної Сотні 87, рахунок НОМЕР_1 , філія Черкаське ОУ АТ «Ощадбанк», МФО 354507, ЄДРПОУ 25204637, ідептиф.под.№ НОМЕР_2 , № свідоцтва 32121400) до ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_3 , паспорт НОМЕР_4 виданий 06.03.1997 Звенигородським РВ УДМС України в Черкаській області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ) про стягнення збитків, завданих безобліковим споживанням електричної енергії,

В С Т А Н О В И В:

Публічне акціонерне товариство «Черкасиобленерго» в особі Голови Правління Самчука Олега Григоровича ід імені Відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі» звернулось до суду з вищевказаним позовом.

Предмет позову: стягнення збитків, завданих без обліковим споживанням електричної енергії.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі суд встановив, що позов поданий і відповідає порядку, встановленому ст.ст.175-177 ЦПК України, справа підсудна Звенигородському районному суду Черкаської області.

Підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову, залишення без руху немає.

Згідно ч.1ст. 19 ЦПК Українисуди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Відповідно до п. 4 ч. 6ст. 19 ЦПК Українималозначними є справи яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Пунктом 4 ч.2ст.187ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Згідно ч.4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; 5) в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 6) інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

Дана справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, оскільки стосується стягнення збитків.

Згідност. 279 ЦПК України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться. Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Позивачем подано клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження .

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про те, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадженнябез повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі

матеріалами.

На підставі викладеного, керуючись ст.19,175-177,187,274,277,279 ЦПК України, суддя,

ухвалила:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» в особі Голови Правління Самчука Олега Григоровича (18002, м.Черкаси, вул.Гоголя,285, код ЄДРПОУ 22800735) від імені Відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі» (адреса: 20202, Черкаська область, м.Звенигородка, вул. Героїв Небесної Сотні 87, рахунок НОМЕР_1 , філія Черкаське ОУ АТ «Ощадбанк», МФО 354507, ЄДРПОУ 25204637, ідептиф.под.№ НОМЕР_2 , № свідоцтва 32121400) до ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_3 , паспорт НОМЕР_4 виданий 06.03.1997 Звенигородським РВ УДМС України в Черкаській області, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ) про стягнення збитків, завданих безобліковим споживанням електричної енергії.

Справу розглядати у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін у приміщенні Звенигородського районного суду по проспекту Шевченка 12-а в м.Звенигородка Черкаської області.

Повідомити сторони, що розгляд справи буде проведений 07.09.2022 року.

Зобов`язати відповідача у разі не визнання позову надати відзив на позов та докази, якими він обґрунтовується, у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому ст.179, 278 ЦПК України.

Відповідач має право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому ст.180, 278 ЦПК України.

Повідомити учасників по справі, що інформацію щодо справи, що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на сторінці «http://zv.ck.court.gov.ua».

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачу надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст.279ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7ст. 279 ЦПК України).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.І.Сакун

Дата ухвалення рішення29.07.2022
Оприлюднено03.08.2022
Номер документу105513153
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення збитків, завданих безобліковим споживанням електричної енергії

Судовий реєстр по справі —694/1208/22

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Постанова від 20.10.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Ухвала від 05.10.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Вініченко Б. Б.

Рішення від 06.09.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

Ухвала від 29.07.2022

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Сакун Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні