Ухвала
від 02.08.2022 по справі 127/16506/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 127/16506/22

Провадження № 1-кс/127/6705/22

У Х В А Л А

Іменем України

02 серпня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницького області в складі

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання: ОСОБА_2 ,

за участю слідчого: ОСОБА_3

розглянувши в судовому засіданні в м. Вінниці в залі суду клопотання слідчого четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, майора Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, майор Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором ОСОБА_4 , про проведення обшуку, в якому просив надати дозвіл на проведення обшуку у адміністративній будівлі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, яке здійснює свою діяльність за адресою: місто Вінниця, вулиця Келецька, будинок 63.

Клопотання мотивовано тим, що четвертим слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62022240040000070 від 03.06.2022 за фактом того, що службові особи Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, в період часу з 2016 по 2021 роки, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших фізичних осіб, всупереч інтересам служби, в порушення ст. 121 ст. 121 Земельного кодексу України, організували схему протиправного вилучення 67 земельних ділянок загальною площею 128,5221 га. у власність третім особам для ведення особистого селянського господарства на території Вінницької області, які вже використали своє єдино-разове право на безоплатне отримання земельних ділянок, що спричинило тяжкі наслідки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У зв`язку з тим, що у кримінальному провадженні надається правова оцінка правомірності видачі більше 60 земельних ділянок, до вчинення вказаного правопорушення причетні посадові особи Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, які є обізнаними з тактикою та методикою проведення досудового розслідування, на даний час є реальна загроза знищення, спотворення доказової бази (землевпорядної документації). Також, під час проведення вказаного обшуку планується залучення спеціалістів в земельній галузі за допомогою яких буде вилучено великий об`єм (копіювання) технічної документації, які мають важливе значення для призначення в подальшому економічної експертизи.

З огляду на вищевикладене, виникла необхідність у проведенні обушку у адміністративній будівлі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, яке здійснює свою діяльність за адресою: 21027, м. Вінниця, вул. Келецька, буд. 63, де будуть вилученні документи, електрона документація, які мають важливе значення для встановлення всіх обставин вчинення даного тяжкого кримінального правопорушення, його правильної кваліфікації, кола підозрюваних осіб, а також будуть використані в якості доказів у кримінальному провадженні.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, за викладених в ньому обставин, просив клопотання задовольнити.

Відповідно до частини четвертої статті 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи вищенаведене, судовий розгляд здійснювався за фіксації процесу технічними засобами.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання слідчого та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з огляду та таке.

Статтею 30 Конституції України кожному гарантується недоторканність житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до статті 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції.

Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до частини першої статті 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

В той же час, згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук - це слідча дія, що являє собою процесуальне примусове обстеження приміщень, місцевості, окремих осіб з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Фактичною підставою для проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети. До них, зокрема, можна віднести достатні відомості про те, що знаряддя кримінального правопорушення або майно (речі й цінності), здобуте у результаті його вчинення, а також інші предмети і документи, що мають значення для розкриття правопорушення чи забезпечення цивільного позову, відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. (ч. 2 ст. 234 КПК)

З матеріалів доданих до клопотання вбачається, що четвертим слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62022240040000070 від 03.06.2022, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62022240040000070 від 03.06.2022 слідчує, що службові особи Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, в період часу з 2016 по 2021 роки, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших фізичних осіб, всупереч інтересам служби, в порушення ст. 121 ст. 121 Земельного кодексу України, організували схему протиправного вилучення 67 земельних ділянок загальною площею 128,5221 га. у власність третім особам для ведення особистого селянського господарства на території Вінницької області, які вже використали своє єдино-разове право на безоплатне отримання земельних ділянок, що спричинило тяжкі наслідки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Обгрунтовуючи клопотання слідчим зазначається, що досудовим розслідуванням встановлено, що наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 29.09.2016 №333 затверджено положення про територіальні органи Держгеокадастру.

Відповідно до приписів Положення про Головне управління Держгеокадастру в області (надалі - Головне управління), Головне управління є територіальним органом Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру та їй підпорядковане.

Головне управління відповідно до покладених на нього завдань:

-розпоряджається землями державної власності сільськогосподарського призначення в порядку, визначеному чинним законодавством;

-погоджує в межах повноважень, передбачених законом, документацію із землеустрою;

-здійснює землеустрій, у тому числі забезпечує проведення державної інвентаризації земель;

-здійснює державний нагляд у сфері землеустрою;

-проводить відповідно до законодавства моніторинг земель та їх охорону.

Посадові особи Головного управління в межах своїх повноважень:

-мають право складати акти перевірок чи протоколи про адміністративні правопорушення у сфері використання та охорони земель і дотримання вимог законодавства про охорону земель та розглядати відповідно до законодавства справи про адміністративні правопорушення, а також подавати в установленому законодавством порядку до відповідних органів матеріали перевірок щодо притягнення винних осіб до відповідальності;

-давати обов`язкові для виконання вказівки (приписи) з питань використання та охорони земель і дотримання вимог законодавства про охорону земель відповідно до їх повноважень, а також про зобов`язання приведення земельної ділянки у попередній стан у випадках, установлених законом, за рахунок особи, яка вчинила відповідне правопорушення, з відшкодуванням завданих власнику земельної ділянки збитків.

Начальник Головного управління є Головним державним інспектором у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у відповідній області, а його перший заступник та заступник - відповідно першим заступником та заступником Головного державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у відповідній області.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», ст. ст. 11, 25 Закону України «Про державну службу», п. 1 примітки до ст. 364 КК України службові особи Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області являються працівниками правоохоронного органу та службовими особами, які постійно здійснюють функції представників влади.

Проведеними заходами встановлено, що службові особи Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших фізичних осіб, всупереч інтересам служби, не дивлячись на факт реалізації особами свого права на безоплатне отримання у власність земельних ділянок із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратили будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельних ділянок з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності, вчинили дії на протиправне вилучення земельних ділянок із земель державної власності на території Вінницької області та в порушення вимог ч. 4 ст. 116 та п. б ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України їх повторне безоплатне відведення особам у власність, що завдало істотної шкоди та тяжких наслідків інтересам держави.

Так, у період 2016-2020 рр. особи, обіймаючи посади керівників Головного управління та відповідно являючись Головним державним інспектором у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у Вінницькій області, розуміючи законодавчі установленні обмеження вимог ч. 4 ст. 116 ЗК України щодо того, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, провадиться один раз по кожному виду використання, діючи в порушення вимог ст. ст. 5, 116, 118, 121 Земельного кодексу України, посягаючи на встановлені законодавством України обмеження щодо розпорядження основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави, підписали, накази Головного управління, яким затверджено проект землеустрою щодо відведення 37 земельних ділянок загальної площею 72, 0813 га у власність для ведення особистого селянського господарства 33 фізичним особам на території Жмеринського, Теплицького, Погребищенського, Бершадського, Мурованокурилецького, Томашпільського, Козятинського, Літинського, Вінницького, Барського, Крижопільського, Немирівського, Хмільницького, Оратівського, Шаргородського, Тиврівського, Калинівського районів Вінницької області.

Зокрема, наказами Головного управління надано дозвіл ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ; ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ; ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_3 ; ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП НОМЕР_4 ; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , РНОКПП НОМЕР_5 ; ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , РНОКПП НОМЕР_6 ; ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , РНОКПП НОМЕР_7 ; ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , РНОКПП НОМЕР_8 ; ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , РНОКПП НОМЕР_9 ; ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , РНОКПП НОМЕР_10 ; ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , РНОКПП НОМЕР_11 ; ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , РНОКПП НОМЕР_12 ; ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , РНОКПП НОМЕР_13 ; ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , РНОКПП НОМЕР_14 ; ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , РНОКПП НОМЕР_15 ; ОСОБА_20 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , РНОКПП НОМЕР_16 ; ОСОБА_21 , ІНФОРМАЦІЯ_17 , РНОКПП НОМЕР_17 ; ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , РНОКПП НОМЕР_18 ; ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_19 , РНОКПП НОМЕР_19 ; ОСОБА_24 , ІНФОРМАЦІЯ_20 , РНОКПП НОМЕР_20 ; ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_21 , РНОКПП НОМЕР_21 ; ОСОБА_26 , ІНФОРМАЦІЯ_22 , РНОКПП НОМЕР_22 ; ОСОБА_27 , ІНФОРМАЦІЯ_23 , РНОКПП НОМЕР_23 ; ОСОБА_28 , ІНФОРМАЦІЯ_24 , РНОКПП НОМЕР_24 ; ОСОБА_29 , ІНФОРМАЦІЯ_25 , РНОКПП НОМЕР_25 ; ОСОБА_30 , ІНФОРМАЦІЯ_26 , РНОКПП НОМЕР_26 ; ОСОБА_31 , ІНФОРМАЦІЯ_27 , РНОКПП НОМЕР_27 ; ОСОБА_32 , ІНФОРМАЦІЯ_28 , РНОКПП НОМЕР_28 ; ОСОБА_33 , ІНФОРМАЦІЯ_29 , РНОКПП НОМЕР_29 ; ОСОБА_34 , ІНФОРМАЦІЯ_30 , РНОКПП НОМЕР_30 ; ОСОБА_35 , ІНФОРМАЦІЯ_31 , РНОКПП НОМЕР_31 ; ОСОБА_36 , ІНФОРМАЦІЯ_32 , РНОКПП НОМЕР_32 ; ОСОБА_37 , ІНФОРМАЦІЯ_28 , РНОКПП НОМЕР_33 на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, розташованих на території Вінницької області за цільовим призначенням - для ведення особистого селянського господарства, орієнтовними розмірами 2,00 га.

Так, наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 05.10.2018 №2-13197/15-18-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_5 на території Носковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2,0000 га, із кадастровим номером 0521084200:05:003:0339 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Носковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759049 право власності на вказану земельну ділянку 21.11.2018 зареєстровано за ОСОБА_5 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0521084200:05:003:0339 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 21.11.2018 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_5 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

У подальшому, наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 11.10.2019 №2-18348/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_5 на території Маломочульської сільської ради Теплицького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2,0000 га, із кадастровим номером 0523783900:04:000:0421 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Маломочульської сільської ради Теплицького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759049 право власності на вказану земельну ділянку 29.10.2019 зареєстровано за ОСОБА_5 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523783900:04:000:0421 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 29.10.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_5 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 14.10.2019 №2-19252/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_6 на території М`якохідської сільської ради Бершадського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2,0000 га, із кадастровим номером 0520483400:01:001:0344 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території М`якохідської сільської ради Бершадського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759332 право власності на вказану земельну ділянку 29.10.2019 зареєстровано за ОСОБА_6 , РНОКПП НОМЕР_2 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0520483400:01:001:0344 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 29.10.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_6 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

У подальшому, наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 28.11.2019 №2-22737/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_6 на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2,0000 га, із кадастровим номером 0522884600:10:004:0097 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759332 право власності на вказану земельну ділянку 07.12.2019 зареєстровано за ОСОБА_6 , РНОКПП НОМЕР_2 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0522884600:10:004:0097 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 07.12.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_6 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_39 від 24.04.2020 №2-9391/15-20-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_7 на території Очеретянської сільської ради Погребищенського району Вінницької області та останній безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,9820 га, із кадастровим номером 0523483800:03:000:0191 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Очеретянської сільської ради Погребищенського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759476 право власності на вказану земельну ділянку 16.06.2020 зареєстровано за ОСОБА_7 , РНОКПП НОМЕР_3 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523483800:03:000:0191 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 16.06.2020 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_7 . У свою чергу остання реалізувала своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратила будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

У подальшому, наказом начальника Головного управління ОСОБА_40 від 16.11.2020 №2-16545/15-20-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_7 на території Гопчицької сільської ради Погребищенського району Вінницької області та останній безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2,0000 га, із кадастровим номером 0523481600:08:003:0070 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Гопчицької сільської ради Погребищенського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759476 право власності на вказану земельну ділянку 18.11.2020 зареєстровано за ОСОБА_7 , РНОКПП НОМЕР_3 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523481600:08:003:0070 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 18.11.2020 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_7 . У свою чергу остання реалізувала своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратила будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 28.11.2019 №2-22568/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_8 на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2,0000 га, із кадастровим номером 0522884600:10:004:0115 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759628 право власності на вказану земельну ділянку 07.12.2019 зареєстровано за ОСОБА_8 , РНОКПП НОМЕР_4 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0522884600:10:004:0115 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 30.05.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_8 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

У подальшому, наказом начальника Головного управління ОСОБА_39 від 24.04.2020 №2-9391/15-20-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_8 на території Очеретянської сільської ради Погребищенського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,9820 га, із кадастровим номером 0523483800:03:000:0194 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Очеретянської сільської ради Погребищенського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759628 право власності на вказану земельну ділянку 16.06.2020 зареєстровано за ОСОБА_8 , РНОКПП НОМЕР_4 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523483800:03:000:0194 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 16.06.2020 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_8 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 02.08.2017 №2-9521/15-17-сг затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_9 на території Осолинської сільської ради Літинського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2,0000 га, із кадастровим номером 0522485800:01:000:0693 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Осолинської сільської ради Літинського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759679 право власності на вказану земельну ділянку 21.08.2017 зареєстровано за ОСОБА_41 , РНОКПП НОМЕР_5 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0522485800:01:000:0693 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 21.08.2017 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_42 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 12.11.2019 №2-21451/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_12 на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області та останній безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2,0000 га, із кадастровим номером 0522884600:12:001:0033 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301759862 право власності на вказану земельну ділянку 22.11.2019 зареєстровано за ОСОБА_12 , РНОКПП НОМЕР_8 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0522884600:12:001:0033 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 22.11.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_12 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_43 від 10.10.2017 №2-13070/15-17-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_13 на території Каришківської сільської ради Барського району Вінницької області та останній безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0520282000:01:002:0227 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Каришківської сільської ради Барського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760013 право власності на вказану земельну ділянку 13.11.2017 зареєстровано за ОСОБА_13 , РНОКПП НОМЕР_9 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0520282000:01:002:0227 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 13.11.2017 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_13 . У свою чергу остання реалізувала своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратила будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 27.05.2019 №2-8343/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_14 на території Костюківської сільської ради Теплицького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,9600 га, із кадастровим номером 0523783200:01:000:0369 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Костюківської сільської ради Теплицького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760063 право власності на вказану земельну ділянку 06.06.2019 зареєстровано за ОСОБА_14 , РНОКПП НОМЕР_10 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523783200:01:000:0369 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 06.06.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_14 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом в.о. начальника Головного управління ОСОБА_44 від 07.06.2019 №2-9190/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_15 на території Степанівської сільської ради Вінницького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0520687600:01:003:0222 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Степанівської сільської ради Вінницького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760125 право власності на вказану земельну ділянку 07.06.2019 зареєстровано за ОСОБА_15 , РНОКПП НОМЕР_11 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0520687600:01:003:0222 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 07.06.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_15 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 01.08.2018 №2-10239/15-18-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_16 на території Муховецької сільської ради Немирівського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0523085800:02:001:0844 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Муховецької сільської ради Немирівського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760168 право власності на вказану земельну ділянку 01.11.2018 зареєстровано за ОСОБА_16 , РНОКПП НОМЕР_12 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523085800:02:001:0844 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 01.11.2018 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_16 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_39 від 07.04.2020 №2-8446/15-20-сг затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_17 на території Михайлівської сільської ради Бершадського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,9367 га, із кадастровим номером 0520483200:04:001:0232 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Михайлівської сільської ради Бершадського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760243 право власності на вказану земельну ділянку 10.04.2020 зареєстровано за ОСОБА_17 , РНОКПП НОМЕР_13 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0520483200:04:001:0232 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 10.04.2020 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_17 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_43 від 10.10.2017 №2-13036/15-17-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_18 на території Каришківської сільської ради Барського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0520282000:01:003:0123 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Каришківської сільської ради Барського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760298 право власності на вказану земельну ділянку 13.11.2017 зареєстровано за ОСОБА_18 , РНОКПП НОМЕР_14 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0520282000:01:003:0123 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 13.11.2017 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_18 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_39 від 16.06.2020 №2-12407/15-20-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_19 на території Скаржинецької сільської ради Хмільницького району Вінницької області та останній безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,9865 га, із кадастровим номером 0524886600:02:001:0437 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Скаржинецької сільської ради Хмільницького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760343 право власності на вказану земельну ділянку 22.06.2017 зареєстровано за ОСОБА_19 , РНОКПП НОМЕР_15 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0524886600:02:001:0437 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 22.06.2020 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_19 . У свою чергу остання реалізувала своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратила будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 12.11.2019 №2-21461/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_21 на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0522884600:12:001:0038 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760474 право власності на вказану земельну ділянку 29.11.2019 зареєстровано за ОСОБА_21 , РНОКПП НОМЕР_17 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0522884600:12:001:0038 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 29.11.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_21 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_43 від 07.08.2017 №2-9815/15-17-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_22 на території Слідянської сільської ради Тиврівського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,7650 га, із кадастровим номером 0524585700:01:001:0141 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Слідянської сільської ради Тиврівського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760540 право власності на вказану земельну ділянку 07.08.2017 зареєстровано за ОСОБА_22 , РНОКПП НОМЕР_18 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0524585700:01:001:0141 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 07.08.2017 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_22 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом в.о. начальника Головного управління ОСОБА_44 від 22.04.2019 №2-5743/15-19-сг затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_23 на території Орлівської сільської ради Теплицького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,7624 га, із кадастровим номером 0523784800:01:000:0340 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Орлівської сільської ради Теплицького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760668 право власності на вказану земельну ділянку 14.05.2019 зареєстровано за ОСОБА_23 , РНОКПП НОМЕР_19 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523784800:01:000:0340 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 14.05.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_23 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 05.10.2018 №2-13188/15-18-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_25 на території Носковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0521084200:04:001:0142 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Носковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760854 право власності на вказану земельну ділянку 13.03.2019 зареєстровано за ОСОБА_25 , РНОКПП НОМЕР_21 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0521084200:04:001:0142 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 13.03.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_45 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 17.01.2019 №2-688/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_26 на території Рівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0521085000:04:003:0079 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Рівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760903 право власності на вказану земельну ділянку 25.01.2019 зареєстровано за ОСОБА_26 , РНОКПП НОМЕР_22 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0521085000:04:003:0079 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 21.01.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_26 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 05.08.2019 №2-13060/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_27 на території Рівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області та останній безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1 га, із кадастровим номером 0521085000:04:002:0142 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Рівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760934 право власності на вказану земельну ділянку 03.09.2019 зареєстровано за ОСОБА_27 , РНОКПП НОМЕР_23 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0521085000:04:002:0142 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 03.09.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_27 . У свою чергу остання реалізувала своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратила будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 05.10.2018 №2-13276/15-18-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_28 на території Носковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0521084200:05:004:0444 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Носковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760994 право власності на вказану земельну ділянку 19.11.2018 зареєстровано за ОСОБА_28 , РНОКПП НОМЕР_24 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0521084200:05:004:0444 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 19.11.2018 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_28 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом в.о. начальника Головного управління ОСОБА_39 від 02.03.2020 №2-5169/15-20-сг затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_29 на території Жуковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0521081400:06:001:0120 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Жуковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301761057 право власності на вказану земельну ділянку 20.03.2020 зареєстровано за ОСОБА_29 , РНОКПП НОМЕР_25 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0521081400:06:001:0120 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 19.11.2018 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_29 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 12.11.2019 №2-21452/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_46 на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області та останній безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0522884600:12:001:0039 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Немерченської сільської ради Мурованокуриловецького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301760934 право власності на вказану земельну ділянку 22.11.2019 зареєстровано за ОСОБА_47 , РНОКПП НОМЕР_26 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0522884600:12:001:0039 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 22.11.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_48 . У свою чергу остання реалізувала своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратила будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 16.10.2018 №2-13647/15-18-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_31 на території Носковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0521084200:05:004:0406 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Носковецької сільської ради Жмеринського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301761140 право власності на вказану земельну ділянку 19.11.2018 зареєстровано за ОСОБА_49 , РНОКПП НОМЕР_27 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0521084200:05:004:0406 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 19.11.2018 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_50 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом в.о. начальника Головного управління ОСОБА_51 від 24.12.2019 №2-25546/15-19-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_32 на території Завадівської сільської ради Теплицького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,8037 га, із кадастровим номером 0523781800:01:000:0510 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Завадівської сільської ради Теплицького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301761140 право власності на вказану земельну ділянку 26.12.2019 зареєстровано за ОСОБА_52 , РНОКПП НОМЕР_28 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523781800:01:000:0510 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 26.12.2019 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_53 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_39 від 24.04.2020 №2-9391/15-20-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_34 на території Очеретнянської сільської ради Погребищенського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,9820 га, із кадастровим номером 0523483800:03:000:0190 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Очеретнянської сільської ради Погребищенського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301761503 право власності на вказану земельну ділянку 16.06.2020 зареєстровано за ОСОБА_54 , РНОКПП НОМЕР_30 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523483800:03:000:0190 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 16.06.2020 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_55 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_40 від 16.11.2020 №2-16551/15-20-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_35 на території Побірської сільської ради Теплицького району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 2 га, із кадастровим номером 0523785400:02:002:0265 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Побірської сільської ради Теплицького району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301761599 право власності на вказану земельну ділянку 18.11.2020 зареєстровано за ОСОБА_56 , РНОКПП НОМЕР_31 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523785400:02:002:0265 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 16.06.2020 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_57 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_38 від 16.11.2018 №2-15474/15-18-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_36 на території Воскодавинецької сільської ради Козятинського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,9390 га, із кадастровим номером 0521481200:03:002:0216 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Воскодавинецької сільської ради Козятинського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301761689 право власності на вказану земельну ділянку 30.11.2018 зареєстровано за ОСОБА_58 , РНОКПП НОМЕР_32 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0521481200:03:002:0216 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 30.11.2018 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_59 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Наказом начальника Головного управління ОСОБА_39 від 04.05.2020 №2-9965/15-20-СГ затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_37 на території Очеретнянської сільської ради Погребищенського району Вінницької області та останньому безоплатно надано у власність земельну ділянку площею 1,9820 га, із кадастровим номером 0523483800:03:000:0198 для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності, розташовану на території Очеретнянської сільської ради Погребищенського району Вінницької області.

Згідно інформаційної довідки від 30.05.2021 №301761689 право власності на вказану земельну ділянку 17.06.2020 зареєстровано за ОСОБА_60 , РНОКПП НОМЕР_33 .

Таким чином, земельна ділянка із кадастровим номером 0523483800:03:000:0198 після здійснення державної реєстрації права власності на неї 17.06.2020 вибула із власності держави та перейшла у приватну власність ОСОБА_61 . У свою чергу останній реалізував своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства та втратив будь-які правові підстави для повного отримання безплатно у власність земельної ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності.

Крім цього, досудовим розслідування встановлено ще аналогічні факти протиправної діяльності службових осіб ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області, зокрема що 27 фізичних осіб, не дивлячись на факт реалізації свого права на безоплатне отримання у власність земельних ділянок із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, повторно отримали безплатно у власність земельні ділянки з таким цільовим призначенням із земель державної або комунальної власності, що завдало істотної шкоди та тяжких наслідків інтересам держави, зокрема:

- ОСОБА_62 , ІНФОРМАЦІЯ_33 , РНОКПП НОМЕР_34 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-24870/15-19-СГ від 20.12.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0520483200:04:001:0233 площею 1.9372 га, однак в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-8446/120-СГ від 07.04.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0171 площею 2 га;

- ОСОБА_63 , ІНФОРМАЦІЯ_34 , РНОКПП НОМЕР_35 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-3679/15-20-СГ від 12.02.2020 отримала у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:003:0427 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-8446/15-20-СГ від 07.04.2020, протиправно отримала повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0520483200:04:001:0226 площею 1,9367 га;

- ОСОБА_64 , ІНФОРМАЦІЯ_35 , РНОКПП НОМЕР_36 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-9088/15-19-СГ від 05.06.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522883800:03:001:0196 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-5185/15-20-СГ від 02.03.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:003:0400 площею 2 га;

- ОСОБА_65 , ІНФОРМАЦІЯ_36 , РНОКПП НОМЕР_37 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-21300/15-19-СГ від 11.11.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0523780800:01:000:0451 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23209/15-19-СГ від 02.12.2019, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:002:0415 площею 2 га;

- ОСОБА_66 , ІНФОРМАЦІЯ_37 , РНОКПП НОМЕР_38 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23806/15-19-СГ від 19.12.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:002:0383 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-11756/15-20-СГ від 08.06.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0523787000:01:000:0560 площею 2 га.;

- ОСОБА_67 , ІНФОРМАЦІЯ_38 , РНОКПП НОМЕР_39 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23894/15-19-СГ від 06.12.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:004:0124 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №895-УБД від 15.09.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:003:0300 площею 2 га.;

- ОСОБА_68 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_40 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23192/15-19-СГ від 02.12.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:002:0410 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-557/15-21-СГ від 31.03.2021, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522210100:03:000:3339 площею 2 га.;

- ОСОБА_69 , ІНФОРМАЦІЯ_19 , РНОКПП НОМЕР_41 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23834/15-19-СГ від 06.12.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:002:0379 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-8446/15-20-сг від 07.04.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0520483200:04:001:0218 площею 1.9367 га.; - ОСОБА_70 , ІНФОРМАЦІЯ_39 , РНОКПП НОМЕР_42 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-8755/15-19-СГ від 29.05.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0523985700:03:000:0649 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-23475/15-19-СГ від 06.12.2019, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0197 площею 2 га.;

- ОСОБА_71 , ІНФОРМАЦІЯ_40 , РНОКПП НОМЕР_43 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-22699/15-19-СГ від 28.11.2019 отримала у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0203 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-1557/15-20-СГ від 20.01.2020, протиправно отримала повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0523980600:01:002:0313 площею 1.8216 га.;

- ОСОБА_72 , ІНФОРМАЦІЯ_41 , РНОКПП НОМЕР_44 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-11051/15-17-СГ від 04.09.2017 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0520683300:04:001:0164 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-23873/15-19-СГ від 06.12.2019, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:004:0142 площею 2 га.;

- ОСОБА_73 , ІНФОРМАЦІЯ_42 , РНОКПП НОМЕР_45 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23755/15-19-СГ від 19.12.2019 отримала у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0188 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-8193/15-20-СГ від 01.04.2020, протиправно отримала повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0524887800:02:002:0319 площею 2 га.;

- ОСОБА_74 , ІНФОРМАЦІЯ_43 , РНОКПП НОМЕР_46 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23804/15-19-СГ від 06.12.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:002:0393 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-2932/15-20-СГ від 04.02.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522283800:03:000:2714 площею 2 га.;

- ОСОБА_75 , ІНФОРМАЦІЯ_44 , РНОКПП НОМЕР_47 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23884/15-19-СГ від 06.12.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:004:0136 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-12346/15-20-СГ від 16.06.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0524387200:01:002:0955 площею 1.9479 га.;

- ОСОБА_76 , ІНФОРМАЦІЯ_45 , РНОКПП НОМЕР_48 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області про затвердження проекту землеустрою №22-5142-СГ від 12.07.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 6825582600:07:005:0339 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-23803/15-19-СГ від 06.12.2019, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:002:0386 площею 2 га. та відповідно до рішення №529 від 25.02.2021 4 сесії 8 скликання Калинівської міської ради, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0521683100:05:000:0271 площею 2 га.;

- ОСОБА_77 , РНОКПП НОМЕР_49 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-22526/15-16-СГ від 28.11.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:003:0356 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-523/15-21-СГ від 30.03.2021, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0520655900:07:009:0058 площею 2 га.;

- ОСОБА_78 , ІНФОРМАЦІЯ_46 , РНОКПП НОМЕР_50 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-22094/15-19-СГ від 21.11.2019 отримала у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:003:0332 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до рішення Ружинської селищної ради Житомирської області від 11.05.2021 №186, протиправно отримала повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 1825282001:04:002:0052 площею 0,868 га.;

- ОСОБА_79 , ІНФОРМАЦІЯ_47 , РНОКПП НОМЕР_51 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-22552/15-19-Сг від 28.11.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:003:0322 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-16550/15-20-СГ від 16.11.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0523785400:02:002:0264 площею 2 га.;

- ОСОБА_80 , ІНФОРМАЦІЯ_48 , РНОКПП НОМЕР_52 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-23286/15-19-СГ від 02.12.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0161 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-8446/15-20-сг від 07.04.2022, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0520483200:04:001:0217 площею 1.9367 га.;

- ОСОБА_81 , ІНФОРМАЦІЯ_49 , РНОКПП НОМЕР_53 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-21594/15-19-СГ від 13.11.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0069 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-526/15-21-СГ від 30.03.2021, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522210100:03:000:3333 площею 2 га.;

- ОСОБА_82 , ІНФОРМАЦІЯ_50 , РНОКПП НОМЕР_54 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-21624/15-19-СГ від 14.11.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0118 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-12021/15-20-СГ від 11.06.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0524387200:01:002:0953 площею 1.9479 га та наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-526/15-21-СГ від 30.03.2021 протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522210100:03:000:3331 площею 2 га;

- ОСОБА_83 , ІНФОРМАЦІЯ_51 , РНОКПП НОМЕР_55 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-7867/15-19-сг від 21.05.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0523982200:01:000:0293 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-21598/15-19-СГ від 13.11.2019, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0052 площею 2 га;

- ОСОБА_84 , ІНФОРМАЦІЯ_52 , РНОКПП НОМЕР_56 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-20645/15-19-СГ від 06.11.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:004:0078 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-9391/15-20-СГ від 24.04.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0523483800:03:000:0192 площею 1.982 га;

- ОСОБА_85 , ІНФОРМАЦІЯ_53 , РНОКПП НОМЕР_57 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-20621/15-19-СГ від 06.11.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:004:0076 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-12021/15-20-СГ від 11.06.2020, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0524387200:01:002:0952 площею 1.9479 га;

- ОСОБА_86 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , РНОКПП НОМЕР_58 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-19942/15-19-СГ від 31.10.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:002:0318 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-25799/15-19-СГ від 28.12.2019, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0521484800:05:002:0344 площею 2 га;

- ОСОБА_87 , ІНФОРМАЦІЯ_54 , РНОКПП НОМЕР_59 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області про затвердження проекту землеустрою №22-31181-СГ від 26.11.2016 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 6822484500:03:011:0041 площею 2 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області №22-13876-СГ від 03.07.2017, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 6822183000:05:005:0424 площею 2 га та відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-21315/15-19-СГ від 11.11.2019, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:12:001:0116 площею 2 га;

- ОСОБА_88 , ІНФОРМАЦІЯ_55 , РНОКПП НОМЕР_60 відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області про затвердження проекту землеустрою №2-19855/15-19-СГ від 30.10.2019 отримав у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0523982200:02:002:0365 площею 1.9437 га, однак, в подальшому, відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області №2-19855/15-19-СГ від 30.10.2019, протиправно отримав повторно безоплатно у власність земельну ділянку з кадастровим номером 0522884600:10:002:0349 площею 2 га.

Обґрунтовуючи клопотання слідчим зазначається, що вказані факти стали можливими внаслідок зловживання службовим становищем службовими особами Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, які у період 2016-2021 рр. обіймали посади керівників Головного управління та в порушення вимог ч. 4 ст. 116 та п. б ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України підписали накази про затвердження проектів землеустрою щодо відведення вищезазначених земельних ділянок у власність особам, які вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок із земель державної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства.

Враховуючи вищевикладене, на думку органу досудового розслідування, встановлено факти протиправного вилучення з державної або комунальної власності 67 земельних ділянок загальної площею 128,5221 га на користь 60 фізичних осіб.

Вищевказані обставини підтверджуються зібраними матеріалами кримінального провадження в їх сукупності, які оглянуті судом у судовому засіданні.

Як уже зазначалося, згідно з частиною першою статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно №306286916 від 01.08.2022 слідує, що частина адміністративної будівлї за адресою: АДРЕСА_1 , в якій здійснює свою діяльність ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області належить державі в особі Державної служби України з питань Геодезії, картографії та кадастру.

З огляду на вищевикладене слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав вважати, що у адміністративній будівлі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, яке здійснює свою діяльність за адресою: місто Вінниця, вулиця Келецька, будинок 63, можуть зберігатися документи, які необхідно дослідити органу досудового розслідування.

Таким чином, зважаючи на необхідність всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, слідчий суддя вважає клопотання про обшук обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл слідчому четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, майору Державного бюро розслідувань ОСОБА_3 , слідчим які діють у складі групи слідчих у кримінальному провадженні №62022240040000070 від 03.06.2022 та прокурорам відділу Вінницької обласної прокуратури (згідно постанови про групу прокурорів), на проведення обшуку у адміністративній будівлі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, яке здійснює свою діяльність за адресою: місто Вінниця, вулиця Келецька, будинок 63, з метою відшукання та вилучення оригіналів та належним чином засвдчених копій документів:

1. письмових заяв цивільних осіб, наказів ГУ Дердгеокадастру у Вінницькій області, технічної документації на земельні ділянки та проектів землеустрою, що стосуються надання у приватну власність з державної власності 67 земельних ділянок загальної площею 128,5221 га., з наступними кадастровими номерами:

-6825582600:07:005:0339, 0522884600:10:002:0386, 0521683100:05:000:0271 - надані земельні ділянки ОСОБА_89 , ІНФОРМАЦІЯ_45 ;

-0522884600:12:001:0118, 0524387200:01:002:0953, 0522210100:03:000:3331 - надані земельні ділянки ОСОБА_90 , ІНФОРМАЦІЯ_50 ;

-6822484500:03:011:0041, 6822183000:05:005:0424, 0522884600:12:001:0116 - надані земельні ділянки ОСОБА_91 , ІНФОРМАЦІЯ_54 ;

-0521084200:05:003:0339, 0523783900:04:000:0421 - надані земельні ділянки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-0523484000:07:001:0191, 0520483400:01:001:0344, 0522884600:10:004:0097 - надані земельні ділянки ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-0522884600:12:001:0091, 0523483800:03:000:0191, 0523481600:08:003:0070 - надані земельні ділянки ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

-0523985700:03:000:0643, 0522884600:10:004:0115, 0523483800:03:000:0194 - надані земельні ділянки ОСОБА_92 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ;

-0522485400:02:000:0253, 0522883600:07:002:0607 - надані земельні ділянки ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 ;

-0522485400:02:000:0226, 0522883600:07:002:0623 - надані земельні ділянки ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ;

-0523783900:04:000:0409, 0522884600:12:001:0033 - надані земельні ділянки ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_8 ;

-0520688900:01:001:0063, 0520282000:01:002:0227 - надані земельні ділянки ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_9 ;

-0520481600:01:002:0532, 0523783200:01:000:0369 - надані земельні ділянки ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_10 ;

-0521982400:02:001:0797, 0520687600:01:003:0222 - надані земельні ділянки ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_11 ;

-0521083400:04:001:0148, 0523085800:02:001:0844 - надані земельні ділянки ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_12 ;

-0522884600:12:001:0048, 0520483200:04:001:0232 - надані земельні ділянки ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_13 ;

-0522486200:02:000:0579, 0520282000:01:003:0123 - надані земельні ділянки ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_14 ;

-0522884600:10:003:0396, 0524886600:02:001:0437 - надані земельні ділянки ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_15 ;

-0522483400:01:000:0777, 0522884600:10:003:0302 - надані земельні ділянки ОСОБА_20 , ІНФОРМАЦІЯ_16 ;

-0523186300:02:003:0336, 0522884600:12:001:0038 - надані земельні ділянки ОСОБА_21 , ІНФОРМАЦІЯ_17 ;

-0525386900:04:005:0028, 0524585700:01:001:0141 - надані земельні ділянки ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_18 ;

-0521084200:04:001:0148, 0523784800:01:000:0340 - надані земельні ділянки ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_19 ;

-0520687600:01:003:0218, 0523280300:02:001:0616 - надані земельні ділянки ОСОБА_24 , ІНФОРМАЦІЯ_20 ;

-0523781300:03:000:0461, 0521084200:04:001:0142 - надані земельні ділянки ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_21 ;

-0524882900:02:001:0191, 0521085000:04:003:0079 - надані земельні ділянки ОСОБА_26 , ІНФОРМАЦІЯ_22 ;

-0522881600:02:001:0044, 0521085000:04:002:0142 - надані земельні ділянки ОСОБА_27 , ІНФОРМАЦІЯ_23 ;

-0523084600:01:001:0869, 0521084200:05:004:0444 - надані земельні ділянки ОСОБА_28 , ІНФОРМАЦІЯ_24 ;

-0521480200:06:004:0412, 0521081400:06:001:0120 - надані земельні ділянки ОСОБА_29 , ІНФОРМАЦІЯ_25 ;

-0523783900:04:000:0412, 0522884600:12:001:0039 - надані земельні ділянки ОСОБА_30 , ІНФОРМАЦІЯ_26 ;

-0523783000:01:000:0340, 0521084200:05:004:0406 - надані земельні ділянки ОСОБА_31 , ІНФОРМАЦІЯ_27 ;

-0522884600:12:001:0211, 0523781800:01:000:0510- надані земельні ділянки ОСОБА_32 , ІНФОРМАЦІЯ_28 ;

-0521686300:05:000:0324, 0523483800:03:000:0196 - надані земельні ділянки ОСОБА_93 , ІНФОРМАЦІЯ_29 ;

-0521686300:05:000:0323, 0523483800:03:000:0190 - надані земельні ділянки ОСОБА_94 , ІНФОРМАЦІЯ_30 ;

-0523483800:03:000:0182, 0523785400:02:002:0265 - надані земельні ділянки ОСОБА_35 , ІНФОРМАЦІЯ_31 ;

-0524884500:03:001:0410, 0521481200:03:002:0216 - надані земельні ділянки ОСОБА_95 , ІНФОРМАЦІЯ_32 ;

-0521686300:05:000:0318, 0523483800:03:000:0198 - надані земельні ділянки ОСОБА_37 , ІНФОРМАЦІЯ_28 ;

-0520483200:04:001:0233, 0522884600:12:001:0171 - надані земельні ділянки ОСОБА_96 , ІНФОРМАЦІЯ_33 ;

-0522884600:10:003:0427, 0520483200:04:001:0226- надані земельні ділянки ОСОБА_97 , ІНФОРМАЦІЯ_34 ;

-0522883800:03:001:0196 0522884600:10:003:0400 - надані земельні ділянки ОСОБА_98 , ІНФОРМАЦІЯ_35 ;

-0523780800:01:000:0451, 0522884600:10:002:0415 - надані земельні ділянки ОСОБА_99 , ІНФОРМАЦІЯ_36 ;

-0522884600:10:002:0383, 0523787000:01:000:0560 - надані земельні ділянки ОСОБА_100 , ІНФОРМАЦІЯ_37 ;

-0522884600:10:004:0124, 0522884600:10:003:0300 - надані земельні ділянки ОСОБА_101 , ІНФОРМАЦІЯ_38 ;

-0522884600:10:002:0410, 0522210100:03:000:3339 - надані земельні ділянки ОСОБА_102 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

-0522884600:10:002:0379, 0520483200:04:001:0218 - надані земельні ділянки ОСОБА_103 , ІНФОРМАЦІЯ_19 ;

-0523985700:03:000:0649, 0522884600:12:001:0197 - надані земельні ділянки ОСОБА_104 , ІНФОРМАЦІЯ_39 ;

-0522884600:12:001:0203, 0523980600:01:002:0313 - надані земельні ділянки ОСОБА_105 , ІНФОРМАЦІЯ_40 ;

-0520683300:04:001:0164, 0522884600:10:004:0142 - надані земельні ділянки ОСОБА_106 , ІНФОРМАЦІЯ_41 ;

-0522884600:12:001:0188, 0524887800:02:002:0319 - надані земельні ділянки ОСОБА_107 , ІНФОРМАЦІЯ_42 ;

-0522884600:10:002:0393, 0522283800:03:000:2714 - надані земельні ділянки ОСОБА_108 , ІНФОРМАЦІЯ_43 ;

-0522884600:10:004:0136, 0524387200:01:002:0955 - надані земельні ділянки ОСОБА_109 , ІНФОРМАЦІЯ_44 ;

-0522884600:10:003:0356, 0520655900:07:009:0058 - надані земельні ділянки ОСОБА_110 ;

-0522884600:10:003:0332, 1825282001:04:002:0052 - надані земельні ділянки ОСОБА_111 , ІНФОРМАЦІЯ_46 ;

-0522884600:10:003:0322, 0523785400:02:002:0264 - надані земельні ділянки ОСОБА_112 , ІНФОРМАЦІЯ_47 ;

-0522884600:12:001:0161, 0520483200:04:001:0217- надані земельні ділянки ОСОБА_113 , ІНФОРМАЦІЯ_48 ;

-0522884600:12:001:0069, 0522210100:03:000:3333 - надані земельні ділянки ОСОБА_114 , ІНФОРМАЦІЯ_49 ;

-0523982200:01:000:0293, 0522884600:12:001:0052 - надані земельні ділянки ОСОБА_115 , ІНФОРМАЦІЯ_51 ;

-0522884600:10:004:0078, 0523483800:03:000:0192 - надані земельні ділянки ОСОБА_116 , ІНФОРМАЦІЯ_52 ;

-0522884600:10:004:0076, 0524387200:01:002:0952 - надані земельні ділянки ОСОБА_117 , ІНФОРМАЦІЯ_53 ;

-0522884600:10:002:0318, 0521484800:05:002:0344 - надані земельні ділянки ОСОБА_118 , ІНФОРМАЦІЯ_11 ;

-0523982200:02:002:0365, 0522884600:10:002:0349- надані земельні ділянки ОСОБА_119 , ІНФОРМАЦІЯ_55 ;

2. Оригіналів особових справ, завірених належним чином копії наказів на призначення та звільнення з посади діючих та колишніх керівників ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області, завірених копії їх посадових інструкцій, службових обов`язків, положень (з їх підписами про ознайомлення) які працювали в період часу з початку 2016 по кінець 2021 років, а саме ОСОБА_120 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_121 , ІНФОРМАЦІЯ_56 , ОСОБА_122 , ІНФОРМАЦІЯ_57 , ОСОБА_123 , ІНФОРМАЦІЯ_58 , ОСОБА_124 , ІНФОРМАЦІЯ_59 ,;

3. Завіреної копії в прошитому вигляді наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 29.09.2016 №333, яким затверджено положення про територіальні органи Держгеокадастру;

4. Завіреної копії в прошитому вигляді всіх положень ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області з початку 2016 року по кінець 2021 років;

5. Електронної технічної документації (зображення топографічних, геодезичних, кадастрових карт на вказане вище земельні ділянки) .

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення02.08.2022
Оприлюднено03.08.2023
Номер документу105540155
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —127/16506/22

Ухвала від 02.08.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Гриневич В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні