Ухвала
від 02.08.2022 по справі 461/3934/22
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/3934/22

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

"03" серпня 2022 р. суддя Галицького районного суду м. Львова Волоско І.Р., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) до товаристваз обмеженоювідповідальністю «БУДІНВЕСТ СТИЛЬ»(79068,м.Львів,вул.Шевченка,322/42;ЄДРПОУ 35145435) про заборону вчинення дій, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до Галицького районного суду м. Львова з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «БУД ІНВЕСТ СТИЛЬ» про заборону вчинення дій.

Разом з позовною заявою надійшло клопотання позивача про відстрочення сплати судового збору.

Вивчивши позовну заяву, вважаю, що така підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч. 4ст. 177 ЦПК України,до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до положень ст.136 ЦПК України, ст. 8 Закону України «Про судовий збір», враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Таким чином, фактичною підставою для відстрочення або звільнення сплати судового збору є майновий стан сторони, що ускладнює сплату судового збору в зазначеному Законом розмірі.

Особа, яка звертається до суду з проханням про відстрочення сплати судового збору, повинна навести доводи і подати докази на підтвердження того, що її майновий стан перешкоджав сплаті судового збору у встановленому порядку та розмірі.

Однак, позивач не надав суду жодних доказів на підтвердження матеріального становища.

Так, виходячи з вимог Закону України «Про судовий збір», позивач не надав документи, які доводять ту обставину, що його майновий стан перешкоджає сплаті судового збору у встановленому законодавством порядку і розмірі.

Таким чином, суд не вбачає підстав для відстрочення сплати судового збору.

Для належного оформлення позовної заяви, позивачу необхідно надати документ, який підтверджує сплату судового збору за подання позову фізичною особою відповідно до вимог Закону України «Про судовий збір».

У зв`язку із виявленими недоліками позовної заяви суд позбавлений можливості відкрити провадження у справі.

У відповідності з ч.1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, оскільки позов подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177, 185 ЦПК України, приходжу до висновку, що таку слід залишити без руху, надавши ОСОБА_1 строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.175-177, 185 ЦПК України, суддя

у х в а л и в :

позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «БУД ІНВЕСТ СТИЛЬ» про заборону вчинення дій - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків, вказаних в ухвалі, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, роз`яснивши, що в іншому випадку позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.Р. Волоско

Дата ухвалення рішення02.08.2022
Оприлюднено08.08.2022
Номер документу105579194
СудочинствоЦивільне
Сутьзаборону вчинення дій

Судовий реєстр по справі —461/3934/22

Ухвала від 18.11.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні