Ухвала
від 04.08.2022 по справі 592/4833/22
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/4833/22

Провадження № 2/592/1459/22

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

05 серпня 2022 року м.Суми

Ковпаківський районний суд м. Суми в особі судді Шияновської Т.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Європейська агенція з повернення боргів», (місцезнаходження: м. Київ, вул. Симона Петлюри, буд.30), третя особа: приватний виконавиць виконавчого округу Сумської області Савенко Юрій Олександрович (місцезнаходження:м.Суми,вул.Металургів,буд.30(1-йповерх),офіс №2та 2-а, про стягнення безпідставно збережених коштів,

у с т а н о в и в:

ОСОБА_1 в особі свого представника адвоката Авраменка О.В. звернувся до суду із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Європейська агенція з повернення боргів», третя особа: приватний виконавиць виконавчого округу Сумської області Савенко Юрій Олександрович, в якій просить стягнути з відповідача на користь позивача 8168 грн 50 коп в порядку повернення стягнутих за виконавчим написом №54974, вчиненим 21.05.2021 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Є.М.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175 - 177 ЦПК України, підсудна Ковпаківському районному суду міста Суми.

Відсутні підстави визначені ст.ст. 185, 186ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

З огляду на положення ч.1 ст. 274 та ст. 277ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з призначенням судового засідання та повідомленням сторін.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова Компанія «Європейська агенція з повернення боргів», третя особа: приватний виконавиць виконавчого округу Сумської області Савенко Юрій Олександрович про стягнення безпідставно збережених коштів, та відкрити провадження у цивільній справі.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження у судовому засіданні, призначеному на 10 годину 00 хвилин 30 вересня 2022 року за адресою: місто Суми, вулиця Першотравнева, 12, зал с/з № 7, з повідомленням (викликом) сторін.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів відповідачу, третій особі.

Роз`яснити відповідачу право у строк протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідачу подати протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з надісланням:

1) суду - відзиву на позовну заяву і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2) позивачу - копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач має право подати до суду з одночасним надісланням іншим учасникам справи відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відзиву та відповіді на відзив відповідно.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження, має право надіслати суду свої пояснення щодо позову, а іншим учасникам справикопію пояснень, які мають бути надіслані одночасно з надсиланням пояснень на позов до суду.

Роз`яснити учасникам справи, що на підставі пунктів 3,4, ч. 1ст.148 Цивільного процесуальногокодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках :неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин; невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів, ненадання копії відзиву на позов, апеляційну чи касаційну скаргу, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://kv.su.court.gov.ua/sud1806/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя Т.В. Шияновська

Дата ухвалення рішення04.08.2022
Оприлюднено08.08.2022

Судовий реєстр по справі —592/4833/22

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Шияновська Т. В.

Рішення від 24.10.2022

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Шияновська Т. В.

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Шияновська Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні