Вирок
від 05.08.2022 по справі 489/605/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/605/22

Провадження № 1-кп/489/667/22

Ленінський районний суд міста Миколаєва

Вирок

іменем України

05 серпня 2022 року місто Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва у складі головуючого судді ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , обвинувачених ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , захисника ОСОБА_7 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження на підставі обвинувального акту за обвинуваченням

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Красне, Березанського району, Миколаївської області, громадянина України, одруженого, має на утриманні малолітню доньку ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , непрацюючого, з середньо-спеціальною освітою, не судимого в силуст. 89 КК України, місце проживання якого зареєстровано та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженця смт.Криве Озеро, Миколаївської області, громадянина України, непрацюючого, з середньо-спеціальною освітою, раніше не судимого, місце проживання якого зареєстровано за адресою АДРЕСА_2 та фактично проживає за адресою АДРЕСА_3 ,

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженця м. Миколаєва, громадянина України, має на утриманні малолітню доньку ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , непрацюючого, з середньо-спеціальною освітою, раніше не судимого, місце проживання якого зареєстровано та фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_4 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28 - ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 КК України,

встановив:

У невстановлений точно період, однак до 17.05.2021, непрацюючий мешканець м.Миколаєва ОСОБА_4 , не маючи законних джерел прибутку, володіючи знаннями щодо виготовлення алкогольних напоїв, діючи умисно, керуючись корисливим мотивом та переслідуючи мету особистого незаконного збагачення шляхом вчинення злочинів, знаючи про порядок виготовлення алкогольних напоїв, переслідуючи умисел направлений на незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту алкогольних напоїв та спирту етилового, діючи з корисливих спонукань, бажаючи незаконно збагатитись за рахунок незаконного придбання спирту етилового, його продажу, виготовлення та зберігання з метою збуту алкогольних напоїв, які не відповідають вимогам ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови», ДСТУ 4700:2006 «Коньяки України. Технічні умови», ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови», ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови», посягаючи на систему оподаткування, порядок виробництва та обігу підакцизних товарів, встановлених ст. 9, ч.ч. 1, 2 ст. 10, абз. 3 ч. 4 ст. 11 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», у порушення вимог п.п. 222.1.3 п. 222.1 ст. 222, п. 226.1, п.п. 226.2, 226.6, 226.9 ст. 226, п. 228.9 ст. 228 Податкового кодексу України, які передбачають обов`язок зі сплати акцизного податку при роздрібній торгівлі підакцизними товарами, забезпечення маркування алкогольних напоїв із вмістом спирту етилового понад 8,5 відсотка об`ємних одиниць марками акцизного податку встановленого зразка, що є умовою продажу таких товарів, які відповідно до п. 215.1 ст. 215 Податкового кодексу України, з метою отримання неконтрольованого державою прибутку від незаконного виготовлення алкогольних напоїв, ігноруючи порядок обов`язкової реєстрації суб`єктів підприємницької діяльності, що займаються виготовленням, оптовою та роздрібною торгівлею підакцизними товарами, встановлений Податковим кодексом України та Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» № 481/95-ВР від 19.12.1995, та ігноруючи порядок обов`язкового ліцензування зазначених видів діяльності, не будучи зареєстрованим як суб`єкт підприємницької діяльності в органах державної влади, та не маючи відповідної державної ліцензії на право виготовлення алкогольних напоїв, тим самим грубо порушуючи вимоги Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» № 222-VIIІ від 02.03.2015, Постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2008 № 957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв», обрав в якості джерела доходу діяльність, пов`язану із незаконним придбанням, виробництвом, зберіганням та транспортуванням з метою збуту та збутом спирту етилового і алкогольних напоїв на території м. Миколаєва.

ОСОБА_4 розуміючи, що самостійно здійснювати вказану незаконну діяльність буде складно, оскільки цей процес є довготривалим, потребує підготовки та залучення додаткових людських ресурсів, вирішив створити стійке об`єднання у формі організованої групи, завербувавши до її складу осіб, об`єднаних єдиним злочинним умислом, спрямованим на незаконне придбання, виробництво, зберігання та транспортування з метою збуту та збут спирту етилового і алкогольних напоїв, які визнаватимуть його авторитет як керівника, а також бездоганно виконуватимуть відведені їм функції під час виготовлення та збуту алкогольних напоїв.

Діючи з указаною метою, ОСОБА_4 розробив план злочинної діяльності, яким передбачив: придбання спирту, очищеної води та обладнання, необхідного для виготовлення алкогольних напоїв; підшукання приміщеньдля виготовленнята зберіганняспирту таалкогольних напоїв;систематичне виготовленнята зберіганняспирту і алкогольних напоїв, а також їх подальший збут; дотримання членами організованої групи правил конспірації незаконної діяльності.

Здійснюючи дії щодо створення стійкої організованої групи, у невстановлений період, однак не пізніше 17.05.2021, ОСОБА_4 запропонував шляхом переконань, заохочень та матеріальної зацікавленості, місцевим мешканцям м. Миколаєва ОСОБА_5 та ОСОБА_6 взяти участь у незаконному придбанні, виробництві, зберіганні та транспортуванні з метою збуту та збуті спирту етилового і алкогольних напоїв на території м. Миколаєва.

Останні, усвідомлюючи протиправність даної пропозиції, водночас бажаючи систематично отримувати власну матеріальну вигоду від вказаної незаконної діяльності, керуючись корисливим мотивом, добровільно і свідомо увійшли до складу організованої групи під керівництвом ОСОБА_4 , давши свою згоду на спільну злочинну діяльність.

Добровільно зорганізувавшись, таким чином, у стійке об`єднання, ОСОБА_4 довів членам організованої групи ОСОБА_5 та ОСОБА_6 детальний план спільної злочинної діяльності, та розподілив ролі та функції кожного співучасника, направлені на успішне його виконання та досягнення злочинної мети - отримання прибутку, а також загальні правила поведінки та обумовленої конспірації.

Функцію керівника організованої групи взяв на себе ОСОБА_4 , який, згідно з планом злочинної діяльності, відвів собі завдання щодо: придбання обладнання, спирту, очищеної води, порожньої тари (пластикові пляшки) та інших предметів, що забезпечують незаконне виробництво алкогольних напоїв; участі у виготовлені алкогольних напоїв та керуванні діями інших учасників групи під час процесу незаконного виготовлення алкогольних напоїв; зберігання алкогольних напоїв та спирту з метою збуту; встановленню ціни на алкогольні напої та спирт; систематичного транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів до місць збуту; здійснення контролю за дотриманням ОСОБА_5 та ОСОБА_6 установлених загальних правил поведінки та конспірації; розподілення отриманого прибутку від злочинної діяльності між учасникам організованої групи в залежності від виконуваних ними функцій.

Відповідно до плану злочинної діяльності ОСОБА_5 , були відведені функції щодо виготовлення алкогольних напоїв; оренди приміщення для зберігання незаконно виготовлених алкогольних напоїв; отримання від ОСОБА_4 спирту, очищеної води, обладнання для виготовлення та зберігання алкогольних напоїв; зберігання з метою збуту та збут незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту; систематичне транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів до місць збуту; отримання грошових коштів від незаконного виготовлення алкогольних напоїв; виконання інших допоміжних дій, необхідність в яких виникала під час скоєння злочинів.

Також, відповідно до плану злочинної діяльності ОСОБА_6 були відведені функції щодо виготовлення алкогольних напоїв; отримання від ОСОБА_4 спирту, очищеної води, обладнання для виготовлення та зберігання алкогольних напоїв з метою подальшого збуту; отримання грошових коштів від незаконного виготовлення алкогольних напоїв; підшукання вантажних транспортних засобів та використання їх для систематичного транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів до місць збуту; підшукання та безперебійне постачання тари у обсягах, необхідних для незаконного виготовлення алкогольних напоїв; виконання інших допоміжних дій, необхідність в яких виникала під час скоєння злочинів.

Дисциплінованість членів організованої групи підтримувалась її згуртованістю, підпорядкованістю, виконанням вказівок керівника, чітким розподіленням ролей між учасниками групи, усвідомленням кожним з учасників того, що успішне досягнення злочинної мети групи можливе лише при належному виконанні ними своїх функцій згідно розподілу ролей.

У своїй діяльності члени організованої групи дотримувались жорстких вимог дисципліни та конспірації, для оперативного зв`язку між собою, а також із споживачами незаконно виготовлених алкогольних напоїв, використовували мобільні телефони.

З метою конспірації, члени організованої групи при спілкуванні по мобільному зв`язку між собою та споживачами незаконно придбаного спирту та виготовлених алкогольних напоїв, виключили слова та назви спирту та алкогольних напоїв, розробили та запровадили сленгові терміни, з відомим лише їм змістовним навантаженням, застосовуючи у своїй діяльності та розмовах визначені ними сигнали та слова.

Також, на виконання злочинного плану та досягнення злочинного результату, лідер злочинного угрупування ОСОБА_4 , разом з іншими учасниками злочинного об`єднання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , для масового, систематичного та прихованого незаконного придбання та виготовлення спирту і алкогольних напоїв, пристосували складські приміщення за адресами: АДРЕСА_5 (під літерою Ж-2); АДРЕСА_6 (під літерою Я-2); АДРЕСА_7 (під літерою Т-1); у яких зберігали обладнання та спирт та сировину для виготовлення алкогольних напоїв, доставивши до них попередньо придбані засоби, а саме водяні насоси, тару різних розмірів для змішування та готової продукції, та інше допоміжне знаряддя. Також за вказаними адресами здійснювалось зберігання вже готової продукції.

При цьому, лідер злочинного угруповання ОСОБА_4 визначив відповідальних за здійсненням незаконного виготовлення та зберігання алкогольних напоїв у вказаних складських приміщеннях, зокрема: за складом у АДРЕСА_5 (під літерою Ж-2) - себе та ОСОБА_5 ; за складом у АДРЕСА_6 (під літерою Я-2) - ОСОБА_6 ; за складом у АДРЕСА_7 (під літерою Т-1) - всіх трьох, тобто себе, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Таким чином, за вказаних обставин ОСОБА_4 створив організовану групу, члени якої ОСОБА_5 та ОСОБА_6 добровільно зорганізувались з метою вчинення злочинів, пов`язаних із незаконним придбанням, виготовленням, зберіганням, транспортуванням спирту етилового та алкогольних напоїв та їх незаконним збутом.

Вказані особи були взаємообізнані про вчинення злочинних дій членами організованої групи для досягнення єдиної мети - отримання прибутку від незаконного придбання, виробництва, зберігання та транспортування з метою збуту та збуту спирту етилового і алкогольних напоїв.

Організована група була стійким об`єднанням, що характеризувалась згуртованістю свого складу, тривалістю злочинної діяльності, розробкою і погодженістю планів, наявністю загальних правил поведінки, домовленістю та готовністю до постійного вчинення злочину всіма членами організованої групи.

Таким чином, у період з 17.05.2021 по 24.11.2021 члени організованої групи ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , реалізуючи свій умисел на отримання незаконного прибутку у складі організованої групи, скоїли злочини, пов`язані з незаконним придбанням, виробництвом, зберіганням та транспортуванням з метою збуту та збутом спирту етилового і алкогольних напоїв, за наступних обставин.

Так, у невстановлений час та спосіб, однак щонайменше у період часу з 17.05.2021 по 24.06.2021, керівник організованої групи ОСОБА_4 забезпечив безперебійне постачання від невстановлених осіб незаконно виготовленого спирту етилового ректифікованого до складського приміщення за адресою: АДРЕСА_5 (під літерою Ж-2), де він особисто, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 здійснювали його незаконне зберігання з метою подальшого збуту та використання під час незаконного виготовлення алкогольних напоїв. Аналогічним чином у вищевказаний період ОСОБА_4 забезпечено постачання спирту етилового ректифікованого й до складського приміщення за адресою: АДРЕСА_6 (під літерою Я-2), де ОСОБА_6 здійснював його незаконне зберігання та використовував під час незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

В подальшому, після незаконного придбання незаконно виготовленого підакцизного товару, ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , знаходячись у складському приміщенні за адресою: АДРЕСА_5 (під літерою Ж-2), а ОСОБА_6 у складському приміщенні за адресою: АДРЕСА_6 (під літерою Я-2), у період з 17.05.2021 по 24.06.2021, продовжуючи реалізацію спільного злочинного плану, незаконно виготовили за допомогою попередньо доставлених засобів (водяних насосів, тари різних розмірів та іншого допоміжного знаряддя) алкогольні напої, шляхом змішування спирту етилового ректифікованого з водою в різних пропорціях, під виглядом горілки, а також з додаванням барвників та ароматизаторів, під виглядом коньяку, які незаконно зберігали за вказаними вище адресами з метою подальшого збуту.

При цьому, у невстановлений час, однак щонайменше у період часу з 17.05.2021 по 24.06.2021, ОСОБА_6 разом з ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , реалізуючи спільний з ними злочинний план, діючи умисно, використовуючи наявний в його розпорядженні автомобіль марки «Volkswagen», моделі «LT35», державний номерний знак НОМЕР_1 , здійснив перевезення незаконно виготовленого у вищевказаний спосіб підакцизного товару - алкогольних напоїв (під виглядом горілки та коньяку), а також отриманого раніше незаконного виготовленого спирту етилового ректифікованого, до місць збуту невстановленим особам на території м.Миколаєва.

24.06.2021 під час проведеного на підставі ухвали суду обшуку у складському приміщенні за адресою: АДРЕСА_5 (під літерою Ж-2), виявлено та вилучено: близько 9 902 літрів водно-спиртових сумішей різної міцності, виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови»; близько 75 літрів водно-спиртових сумішей різної міцності, фальсифіковані під алкогольні напої - коньяк або настоянку, які не відповідають вимогам діючих ДСТУ 4700:2006 «Коньяки України. Технічні умови» та ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови»; близько 844 літрів спирту етилового ректифікованого різної міцності, частина з якого не відповідає вимогам діючого ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови».

Також, 24.06.2021 під час проведеного на підставі ухвали суду обшуку у складському приміщенні за адресою: АДРЕСА_6 (під літерою Я-2), виявлено та вилучено: близько 7 521 літрів водно-спиртових сумішей різної міцності, виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови»; близько 685 літрів водно-спиртових сумішей різної міцності, фальсифіковані під алкогольні напої - коньяк або настоянку, які не відповідають вимогам діючих ДСТУ 4700:2006 «Коньяки України. Технічні умови» та ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови»; близько 630 літрів спирту етилового ректифікованого різної міцності, частина з якого не відповідає вимогам діючого ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови».

Крім того, 24.06.2021 під час проведеного на підставі ухвали суду обшуку автомобілю марки «Volkswagen», моделі «LT35», державний номерний знак НОМЕР_1 , який знаходився поряд зі складським приміщенням за адресою: м. Миколаїв, вул.Новозаводська, 34-В (під літерою Я-2), виявлено та вилучено 216 літрів рідин, частина з яких є водно-спиртовими сумішами різної міцності, виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови», а інша частина - спиртом етиловим ректифікованим.

У подальшому, приблизно на початку липня 2021 року ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , вирішивши продовжити свою злочинну діяльність, з метою реалізації раніше розробленого спільного злочинного плану облаштували складське приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_7 (під літерою Т-1), для масового, систематичного та прихованого незаконного виготовлення алкогольних напоїв, у яких зберігали обладнання та сировину для їх виготовлення, доставивши до нього попередньо придбані засоби - водяні насоси, тару різних розмірів для змішування та готової продукції, а також інше допоміжне знаряддя. Також, за вказаною адресою здійснювалось зберігання вже готової продукції.

Надалі, у період з початку липня 2021 року по 24.11.2021 керівник організованої групи ОСОБА_4 , забезпечив безперебійне постачання від невстановлених осіб незаконно виготовленого спирту етилового ректифікованого до складського приміщення за адресою: АДРЕСА_7 (під літерою Т-1), де ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 здійснювали його незаконне зберігання з метою подальшого збуту та використання під час незаконного виготовлення алкогольних напоїв.

При цьому, у період з початку липня 2021 року по 24.11.2021 ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 після незаконного придбання вказаного підакцизного товару, незаконно виготовили за допомогою попередньо доставлених засобів (водяних насосів, тари різних розмірів та іншого допоміжного знаряддя) алкогольні напої, шляхом змішування спирту етилового ректифікованого з водою в різних пропорціях під виглядом горілки, яку незаконно зберігали за вказаною вище адресою з метою подальшого збуту.

24.11.2021 під час проведеного на підставі ухвали суду обшуку у складському приміщенні за адресою: АДРЕСА_7 (під літерою Т-1), виявлено та вилучено: близько 2204літрів водно-спиртових сумішей різної міцності, виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2021 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови»; близько 6 літрів водно-спиртових сумішей міцністю 35% об., які не відповідають вимогам діючих ДСТУ 4700:2006 «Коньяки України. Технічні умови»; близько 2935літрів спирту етилового ректифікованого різної міцності, який не відповідає вимогам діючого ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови».

Також, 24.11.2021 під час проведеного на підставі ухвали суду обшуку автомобілю марки «Volkswagen CRAFTER», державний номерний знак НОМЕР_2 , який знаходився за адресою: м. Миколаїв, вул. Новозаводська, 6, виявлено та вилучено близько 750 літрів рідин спирту етилового ректифікованого міцністю 95 % об., який не відповідає вимогам діючого ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови».

Крім того, реалізуючи спільний злочинний план, діючи з корисливою метою, у період з початку липня 2021 року по 24.11.2021 ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 перевезли із складського приміщення за адресою: АДРЕСА_7 (під літерою Т-1), частину незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту етилового ректифікованого за допомогою автомобілю «Volkswagen CRAFTER», державний номерний знак НОМЕР_2 , під керуванням ОСОБА_6 , до наступних складських та гаражних приміщень:

- до гаражного боксу № НОМЕР_3 в НОМЕР_4 ряді АГК «Жигулі» за адресою: м. Миколаїв, вул.1Інгульська, 1-А/11, де зберігали з метою збуту до 23 год. 30 хв. 24.11.2021 до моменту вилучення за наслідками проведеного обшуку: близько 114 літрів водно-спиртових сумішей міцністю 37,6 % об., виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2021 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови»;

- до гаражного боксу № НОМЕР_5 в НОМЕР_6 ряді ГК «Жигулі» за адресою: м. Миколаїв, вул.1Інгульська, 1-А/11, де зберігали з метою збуту до 05 год. 40 хв. 25.11.2021 до моменту вилучення за наслідками проведеного обшуку: близько 300 літрів водно-спиртових сумішей міцністю 37,5 % об., які не відповідають вимогам діючих ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови» та ДСТУ 4700:2006 «Коньяки України. Технічні умови», близько 2 244 літрів водно-спиртових сумішей різної міцності, виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2021 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови»;

- до гаражного боксу № НОМЕР_7 АГК «Граніт» за адресою: м. Миколаїв, вул. Ганни Дівіної, 1-А, де зберігали з метою збуту до 06 год. 20 хв. 25.11.2021 до моменту вилучення за наслідками проведеного обшуку: близько 564 літрів водно-спиртових сумішей різної міцності, виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2021 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови», близько 72 літрів водно-спиртових сумішей міцністю 38 % об., які не відповідають вимогам діючих ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови», близько 6 літрів водно-спиртових сумішей міцністю 38 % об., які не відповідають вимогам діючих ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови» та ДСТУ 4700:2006 «Коньяки України. Технічні умови»;

- до гаражного боксу № НОМЕР_8 АГК «Граніт» за адресою: м. Миколаїв, вул. Ганни Дівіної, 1-А, де зберігали з метою збуту до 01 год. 35 хв. 25.11.2021 до моменту вилучення за наслідками проведеного обшуку: близько 522 літрів водно-спиртових сумішей різної міцності, виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2021 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови», близько 65 літрів водно-спиртових сумішей міцністю 37,2 % об., які не відповідають вимогам діючих ДСТУ 4257:2003 «Напої лікеро-горілчані. Технічні умови» та ДСТУ 4700:2006 «Коньяки України. Технічні умови»;

- до гаражного боксу № НОМЕР_9 АГК «Темп-1» за адресою: м. Миколаїв, вул. Генерала Свиридова, 2, де зберігали з метою збуту до 01 год. 57 хв. 25.11.2021 до моменту вилучення за наслідками проведеного обшуку: близько 300 літрів спирту етилового ректифікованого міцністю 93,9 % об., який не відповідає вимогам діючого ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий ректифікований. Технічні умови» та близько 6 літрів водно-спиртових сумішей міцністю 30 % об., виготовлених на основі спирту етилового ректифікованого, які не відповідають вимогам діючого ДСТУ 4256:2021 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови».

11.02.2022в кримінальному провадженні №3202120000000052укладено угоду про визнання винуватості між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Миколаївської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 , за змістом якої обвинувачений повністю визнав винуватість у вчиненні кримінального правопорушення та сторони узгодили міру покарання - за ч. 3 ст. 28 - ч. 1 ст. 204 КК України - штраф у розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів; за ч. 3 ст. 28 - ч. 2 ст. 204 КК України - три роки позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення. На підставі ст. 75 КК України, звільнити ОСОБА_4 від відбування призначеного покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком, оскільки він: визнав вину повністю в ході досудового розслідування та в суді; щиро розкаявся; сприяв досудовому розслідуванню та розкриттю злочинів; викрив інших учасників організованої групи, що свідчить про наявність суспільного інтересу в забезпечені швидкого судового провадження; одружений; має на утриманні малолітню дитину; за місцем проживання характеризується позитивно; на психіатричному та наркологічному обліках не перебуває.

11.02.2022в кримінальному провадженні №3202120000000052укладеноугоду провизнання винуватостіміж прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Миколаївської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_5 , за змістом якої обвинувачений повністю визнав винуватість у вчиненні кримінального правопорушення та сторони узгодили міру покарання - за ч. 3 ст. 28 - ч.1ст. 204 КК України - штраф у розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів; за ч. 3 ст. 28 - ч.2 ст. 204 КК України - три роки позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення. На підставі ст.75 КК України, звільнити ОСОБА_5 від відбування призначеного покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком, оскільки він: визнав вину повністю в ході досудового розслідування та в суді; щиро розкаявся; сприяв досудовому розслідуванню та розкриттю злочинів; викрив інших учасників організованої групи, що свідчить про наявність суспільного інтересу в забезпечені швидкого судового провадження; раніше не судимий, злочини вчинив вперше; за місцем проживання характеризується позитивно; на психіатричному та наркологічному обліках не перебуває.

11.02.2022в кримінальному провадженні №3202120000000052укладено угоду про визнання винуватості між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Миколаївської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_6 , за змістом якої обвинувачений повністю визнав винуватість у вчиненні кримінального правопорушення та сторони узгодили міру покарання - за ч.3 ст.28 - ч. 1 ст.204 КК України - штраф у розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів; - за ч. 3 ст.28 - ч.2 ст. 204 КК України - три роки позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення. На підставі ст.75 КК України, звільнити ОСОБА_6 від відбування призначеного покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком, оскільки він: визнав вину повністю в ході досудового розслідування та в суді; щиро розкаявся; сприяв досудовому розслідуванню та розкриттю злочинів; викрив інших учасників організованої групи, що свідчить про наявність суспільного інтересу в забезпечені швидкого судового провадження; раніше не судимий, злочини вчинив вперше; за місцем проживання характеризується позитивно; на психіатричному та наркологічному обліках не перебуває.

В угодах передбачені наслідки укладення та затвердження угоди про визнання винуватості, встановлені ст. 473 КПК України та наслідки їх невиконання, передбачені ст.476 КПК України.

Обвинувачені цілкомрозуміють,що маютьправо насудовий розгляд,наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, щодо якого вони визнають себе винуватими, а також вид покарання, яке буде застосовано до кожного з них у разі затвердження угоди судом. Крім цього, угоди укладені добровільно, без застосування будь-якого насильства, примусу, погроз, умови угод не суперечать КПК України та закону, не порушують права, свободи чи інтереси сторін та інших осіб, відсутні обставини, які вказують на неможливість виконання обвинуваченими взятих на себе за угодами зобов`язань.

Прокурор, обвинувачені та їх захисник під час судовогорозгляду підтримали угоду про визнання винуватості та вважають, що є всі підстави для її затвердження судом та визначення погодженого сторонами угоди покарання.

Розглядаючи питання про затвердження угод про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно з ч. 4 ст. 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів.

Відповідно до ч. 5 ст. 469 КПК України, укладення угоди про визнання винуватості може ініціюватись в будь-який момент після повідомлення особі про підозру до виходу суду до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Враховуючи, що угоди про визнання винуватості від 11.02.2022 були укладені добровільно, відповідають вимогам закону і не порушують права, свободи, інтереси сторін та інших осіб, їх умови не суперечать інтересам суспільства, суд вважає, що їх слід затвердити, призначивши узгоджену сторонами міру покарання.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не пред`явлено, оскільки майнова та матеріальна шкода злочином не завдана.

Відповідно до вимог ч.2ст.124 КПК Українисуд вважає за необхідне стягнути солідарно з обвинувачених на користь держави витрати за проведення комплексної судової експертизи №19/115-21/10880 від 30.09.2021; №19/115-21/10881 від 17.09.2021; №19/115-21/10869 від 12.10.2021; №19/115-21/10841 від 20.09.2021; №19/115-21/10883 від 16.09.2021; №19/115-21/10884 від 17.09.2021; №19/115-21/10907 від 04.10.2021; № 19/115-21/10878 від 13.10.2021; №19/115-21/10909 від 19.10.2021; №19/115-21/10890 від 30.09.2021; №19/115-21/10857 від 11.10.2021; №19/115-21/10912 від 21.10.2021; №19/115-21/10892 від 05.10.2021; №19/115-21/10871 від 23.09.2021; №19/115-21/10897 від 21.09.2021; №19/115-21/10872 від 23.09.2021; №19/115-21/10874 від 22.09.2021; №19/115-21/10919 від 11.10.2021; №19/115-21/10886 від 29.09.2021; №19/115-21/10895 від 22.09.2021; №19/115-21/10875 від 22.09.2021; №19/115-21/10877 від 01.10.2021; №19/115-21/10916 від 11.10.2021; №19/115-21/10908 від 22.09.2021; №19/115-21/10845 від 12.10.2021; №19/115-21/10906 від 01.10.2021; №19/115-21/10873 від 30.09.2021; №19/115-21/10876 від 29.09.2021; №19/115-21/10849 від 15.09.2021; №19/115-21/10904 від 23.09.2021; №19/115-21/10887 від 29.09.2021; №19/115-21/10913 від 11.10.2021; №19/115-21/10900 від 21.09.2021; №19/115-21/10910 від 23.09.2021; №19/115-21/10917 від 11.10.2021; №19/115-21/10918 від 23.09.2021; №19/115-21/10902 від 21.09.2021; №19/115-21/10853 від 11.10.2021; №19/115-21/10865 від 07.10.2021; №19/115-21/10835 від 22.09.2021; №19/115-21/10838 від 20.09.2021; №19/115-21/10858 від 23.09.2021; №19/115-21/10848 від 19.10.2021; №19/115-21/10889 від 11.10.2021; №19/115-21/10862 від 12.10.2021; №19/115-21/10863 від 15.09.2021; №19/115-21/10837 від 24.09.2021; №19/115-21/10903 від 04.10.2021; №19/115-21/10844 від 15.09.2021; №19/115-21/10882 від 16.09.2021; №19/115-21/10856 від 22.09.2021; №19/115-21/10852 від 19.10.2021; №19/115-21/10867 від 28.09.2021; №19/115-21/10851 від 19.10.2021; №19/115-21/10843 від 12.10.2021; №19/115-21/10854 від 19.10.2021; №19/115-21/10866 від 07.10.2021; №19/115-21/10891 від 17.09.2021; №19/115-21/10914 від 11.10.2021; №19/115-21/10860 від 11.10.2021; №19/115-21/10879 від 01.10.2021; №19/115-21/10840 від 27.09.2021; №19/115-21/10842 від 16.09.2021; №19/115-21/10911 від 19.10.2021; №19/115-21/10885 від 22.09.2021; №19/115-21/10868 від 28.09.2021; №19/115-21/10850 від 19.10.2021; №19/115-21/10864 від 15.09.2021; №19/115-21/10839 від 24.09.2021; №19/115-21/10861 від 23.09.2021; №19/115-21/10855 від 11.10.2021; №19/115-21/10859 від 22.09.2021; №19/115-21/10870 від 07.10.2021; №19/115-21/10905 від 17.09.2021; №19/115-21/10915 від 04.10.2021; №19/115-21/16349-ФХД від 17.12.2021;№19/115-21/16383-ФХД від 23.12.2021; №19/115-21/16317-ФХД від 17.12.2021; №19/115-21/16370-ФХД від 30.12.2021; №19/115-21/16382-ФХД від 23.12.2021; №19/115-21/16348-ФХД від 22.12.2021; №19/115-21/16362-ФХД від 23.12.2021; №19/115-21/16341-ФХД від 21.12.2021; №19/115-21/16314-ФХД від 20.12.2021; №19/115-21/16361-ФХД від 23.12.2021; №19/115-21/16378-ФХД від 29.12.2021; №19/115-21/16312-ФХД від 16.12.2021; №19/115-21/16343-ФХД від 28.12.2021; №19/115-21/16346-ФХД від 21.12.2021; №19/115-21/16392-ФХД від 21.12.2021; №19/115-21/16375-ФХД від 22.12.2021; №19/115-21/16342-ФХД від 17.12.2021; №19/115-21/16364-ФХД від 28.12.2021; №19/115-21/16372-ФХД від 29.12.2021; №19/115-21/16371-ФХД від 10.01.2022; №19/115-21/16391-ФХД від 30.12.2021; №19/115-21/16374-ФХД від 28.12.2021; №19/115-21/16366-ФХД від 28.12.2021; №19/115-21/16352-ФХД від 17.12.2021; №19/115-21/16350-ФХД від 28.12.2021; №19/115-21/16369-ФХД від 30.12.2021; №19/115-21/16351-ФХД від 28.12.2021; №19/115-21/8280-ФХД від 16.09.2021; № 19/115-21/9692-ФХД від 19.07.2021; № 19/115-21/9693-ФХД від 19.07.2021; № 19/115-21/16385-ФХД від 22.12.2021 у розмірі 139870 гривень 02 копійки.

Питання про речові докази слід вирішити відповідно до вимог ст. 100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 100, 124, 368, 370, 374, 475 КПК України, суд

ухвалив:

Затвердити угоду про визнання винуватості від 11.02.2022 в кримінальному провадженні №3202120000000052за обвинуваченням ОСОБА_4 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.28ч.1ст.204, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 КК України, укладену між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Миколаївської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 .

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28 ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 КК України та призначити йому узгоджене сторонами угоди від 11.02.2022 покарання:

- за ч. 3 ст. 28 - ч.1 ст.204 КК України - у вигляді штрафу в розмірі 5 (п`ять) тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000,00 грн. з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів;

- за ч. 3 ст. 28 - ч.2 ст.204 КК України - 3 (три) роки позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування призначеного цим вироком покарання з випробуванням на 1 (один) рік, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього відповідно до ст.76 КК України обов`язки.

На підставі ст.76 КК України зобов`язати ОСОБА_10 не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Затвердити угоду про визнання винуватості від 11.02.2022 в кримінальному провадженні №3202120000000052за обвинуваченням ОСОБА_5 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28 ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 КК України, укладену між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Миколаївської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_5 .

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28 ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 КК України та призначити йому узгоджене сторонами угоди від 11.02.2022 року покарання:

- за ч. 3 ст.28 - ч.1 ст.204 КК України - у вигляді штрафу в розмірі 5 (п`ять) тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000,00 грн. з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів;

- за ч. 3 ст. 28 - ч.2 ст.204 КК України - 3 (три) роки позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_5 від відбування призначеного цим вироком покарання з випробуванням на 1 (один) рік, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього відповідно до ст. 76 КК України обов`язки.

На підставі ст.76 КК України зобов`язати ОСОБА_5 не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Затвердити угоду про визнання винуватості від 11.02.2022 в кримінальному провадженні №3202120000000052за обвинуваченням ОСОБА_6 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28 ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 КК України, укладену між прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Миколаївської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_6 .

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28 ч.1 ст.204, ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 КК України та призначити йому узгоджене сторонами угоди від 11.02.2022 року покарання:

- за ч.3 ст.28 - ч.1 ст.204 КК України - у вигляді штрафу в розмірі 5 (п`ять) тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000,00 грн., з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів;

- за ч.3 ст.28 - ч.2 ст.204 КК України - 3 (три) роки позбавлення волі з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_6 від відбування призначеного цим вироком покарання з випробуванням на 1 (один) рік, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього відповідно до ст.76 КК України обов`язки.

На підставі ст. 76 КК України зобов`язати ОСОБА_6 не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Стягнути солідарноз ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , витрати на проведення експертизи по кримінальному провадженню №3202120000000052на користь держави у розмірі 139870(сто тридцять дев`ять тисяч) гривень 02 копійки.

Арешт майна, накладений ухвалою слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 25.06.2021, скасувати.

- 26 пляшок об`ємом 6 літрів, що має наклейку «Снігурівська» (вода питна негазована), в яких знаходиться прозора рідина з характерним запахом спирту, які з 02.07.2021 року знаходяться на зберіганні ПП «Клест ЛТД» (Одеська обл., смт. Авангард, вул. Теплична, 1), знищити.

-грошові коштирізними номіналами,на загальнусуму 69460гривень 00коп.,які з 28.01.2022 знаходяться на рахунку Державної казначейської служби України НОМЕР_10 на підставі квитанції № 909345784415 повернути ОСОБА_6 як власнику.

- вантажний мікроавтобус марки «Volkswagen LT35», державний номерний знак НОМЕР_1 , білого кольору, який використався, як засіб перевезення підакцизних товарів з ознаками фальсифікату; ключі та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_11 від автомобіля «Volkswagen LT35», державний номерний знак НОМЕР_1 , які з 24.06.2021 року знаходяться на території УСБУ в Миколаївській області (м. Миколаїв, вул. Спаська, 40), повернути ОСОБА_11 , як власниці.

Арешт майна,вилученого 24.06.2021за адресою:м.Миколаїв,вул.Індустріальна,буд.7,накладений ухвалоюслідчого суддіЦентрального районногосуду містаМиколаєва від25.06.2021,скасувати.15(п`ятнадцять)полімерних пляшокзі спиртовмісноюрідиною коричневогокольору,об`ємом 5л.кожна;291(двістідев`яносто одна)полімерна пляшказі спиртовмісноюрідиною,об`ємом 5л.кожна;825(вісімсотдвадцять п`ять)полімерних пляшокзі спиртовмісноюрідиною прозорою,об`ємом 6л.кожна,з етикеткоюна пляшкахз маркуванням«Снігурівська водапитна Фасована»; 4 (чотири) каністри полімерні зі спиртовою речовиною прозорою, у трьох з яких об`єм рідини складає близько 30 л., в одній близько 25 л.; 20 (двадцять) полімерних діжок зі спиртовою рідиною об`ємом близько 211 л. кожна, які знаходяться на зберіганні з 02.07.2021 ПП «Клест ЛТД» (Одеська обл., смт. Авангард, вул. Теплична, 6), знищити. 116 (сто шістнадцять) флаконів з харчовими ароматизаторами різних смаків, об`ємом 5 мл. кожний; 4 (чотири) пляшки з ароматизатором харчовим різних смаків, об`ємом кожної пляшки 1 л.; 5 (п`ять) пляшок з барвниками харчовими різних смаків, об`єм кожної пляшки 1 л.; 2 (два) водяних насоси з блоком живлення, які знаходяться в кімнаті зберігання речових доказів УСБУ в Миколаївській області, знищити.

403 (чотириста три) полімерні пляшки з прозорою рідиною, схожою на воду, об`ємом 6 л. кожна з етикеткою з маркуванням «Снігурівська вода питна Фасована»; 23 (двадцять три) порожні полімерні каністри білого кольору, об`ємом по 30 л. кожна; 31 (тридцять одна) порожня полімерна діжка, об`ємом 211 л. кожна; 525 (п`ятсот двадцять п`ять) порожніх полімерних пляшок, об`ємом по 5 л.; 1 (одна) порожня полімерна діжка зеленого кольору з вмонтованим краном, об`ємом 300л.; 1 (одна) порожня полімерна діжка синього кольору з вмонтованим краном, об`ємом 750 л., які з 10.07.2021 знаходяться на зберіганні ПП «Клест ЛТД» (Одеська обл., смт. Авангард, вул.Теплична,1), знищити.

Арешт майна вилученого 24.06.2021 за адресою: м. Миколаїв, вул .Новозаводська, 34-В, накладений ухвалою слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 25.06.2021, скасувати.

Чоловічу сумку ОСОБА_6 , повернути ОСОБА_6 як власнику.

Мобільний телефон «Redmi 8 Pro» ІМЕІ1: НОМЕР_12 т ІМЕІ2: НОМЕР_13 s/n: 8tcirw65kn4dcu89 з сім-карткою з абонентським номером НОМЕР_14 , мобільний телефон «SAMSUNG» ІМЕІ1: НОМЕР_15 та ІМЕІ2: НОМЕР_16 з сім-карткою з абонентським номером НОМЕР_17 , повернути ОСОБА_12 , як власнику.

548 пляшок об`ємом 6 літрів, що має наклейку з написом «Снігурівська» (негазована вода) з рідиною прозорого кольору, що має характерний запах спирту; 65 пляшок об`ємом 5 літрів з рідиною темно-коричневого кольору, що має характерний запах спирту; 7 ємкостей об`ємом 30 літрів з рідиною прозорого кольору, яка має характерний запах спирту; 22 бочки об`ємом 211,5 літрів з рідиною прозорого кольору, яка має характерний різкий запах спирту; 1 велика бочка об`ємом 750 літрів, заповнена не менш ніж на Ѕ рідиною темно-коричневого кольору, що має характерний запах спирту, які знаходяться на зберіганні з 02.07.2021 ПП «Клест ЛТД» (Одеська обл., смт. Авангард, вул. Теплична, 1), знищити.

380 пляшок об`ємом 6 літрів, що має наклейку з написом «Снігурівська» (негазована вода) з рідиною прозорого кольору без будь-якого запаху проста вода, порожня тару бочки об`ємом 211,5 літрів у кількості 20 штук, ємкості об`ємом 30 літрів у кількості 25 штук, які знаходяться на зберіганні з 10.07.2021 ПП «Клест ЛТД» (Одеська обл., смт. Авангард, вул. Теплична, 1), знищити.

Два електричні насоси потужністю 12 вольт, до яких приєднано шланги та дроти; виномір, ваги (ручні на 23 кг); 4 пляшки синього кольору з написом «Барвник карамель колір» об`ємом 1 літр; 1 пляшка об`ємом 2 літри з рідиною жовтого кольору; 1 пляшка об`ємом 2 літри з рідиною помаранчевого кольору; 1 пляшка об`ємом 1,5 літри з рідиною жовтого кольору; 1 пляшка об`ємом 6 літрів з рідиною жовтого кольору; 1 пляшка об`ємом 6 літрів з рідиною темного кольору; каністра синього кольору вагою нетто 25 кг, заповнена менш ніж на Ѕ об`єму; 26 маленьких пляшок об`ємом 5 мл з написом «ароматизатор харчовий» (шоколад, вишня); лійка білого кольору, два черпаки об`ємом 1 літр; видаткові накладні на товар «пляшка ДО 5.001» 5 штук; рахунок на оплату товару «пляшка ДО 5.001» 2 штуки; товарні чеки 2 штуки; якісне посвідчення на товар «Пляшка ПЕТф об`ємом 5,0 літрів», яке знаходиться на зберіганні КЗРД СБУ, знищити.

Арешт майна, вилученого 24.11.2021 року за адресою: м.Миколаїв, вул. Кагатна,1, накладений ухвалою слідчого судді Центрального районного суду міста Миколаєва від 16.12.2021, скасувати.

Мобільний телефон «Xiaomi» ІМЕІ1: НОМЕР_18 та ІМЕІ2: НОМЕР_19 ; мобільний телефон «Xiaomi» ІМЕІ1: НОМЕР_20 та ІМЕІ2: НОМЕР_21 повернути ОСОБА_5 .

Мобільний телефон «MEIZU M5» MEID: НОМЕР_22 , ІМЕІ1: НОМЕР_23 , ІМЕІ2: НОМЕР_24 повернути ОСОБА_4 .

Блокнот в обкладинці синього кольору «TiS» з записами від руки; клаптик картону з написами від руки; 5 каністр білого кольору об`ємом 30 літрів, одна з яких заповнена на Ѕ, в яких знаходиться рідина прозорого кольору з характерним запахом спирту; 14 бочок синього кольору приблизним об`ємом 200 літрів, в яких знаходиться рідина прозорого кольору з характерним запахом спирту; бочка синього кольору об`ємом 750 літрів (порожня після проведення обшуку); 3 бочки синього кольору, об`ємом приблизно 200 літрів, з рідиною прозорого кольору, яка має характерний запах спирту; 284 пляшок об`ємом 6 літрів, що має наклейку з написом «Снігурівська» (негазована вода) з рідиною прозорого кольору, яка має характерний запах спирту; одна пляшка об`ємом 6 літрів, що має наклейку з написом «Снігурівська» (негазована вода) з рідиною коричневого кольору; електричні насоси з фільтрами на 12 вольт 5 штук, подовжувач на 20 метрів, блок живлення (перетворювач 220 вольт на 12 вольт), 4 фрагменти шлангів, подовжувач з трійником; електронні ваги «CRYSTAL»; 14 пляшок синього кольору (вага 1 кг): барвники та ароматизатори різних кольорів та смаків (карамель, коньяк, мигдаль, шоколад, вишня); дві пластикові лійки; 710 пляшок об`ємом 6 літрів, що має наклейку з написом «Снігурівська» (негазована вода) з рідиною прозорого кольору без будь-якого запаху проста вода; порожня тара бочки приблизним об`ємом 200 літрів у кількості 28 штук, каністри об`ємом 30 літрів у кількості 57 штук, 89 пляшок об`ємом 6 літрів, що має наклейку з написом «Снігурівська» знищити.

Арешт майна, накладеного 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду міста Миколаєва, в ході обшуку транспортного засобу «Volkswagen CRAFTER», державний номерний знак НОМЕР_2 , скасувати.

25 пластикових каністр, білого кольору, приблизним об`ємом 30 л кожна, в середині яких перебуває прозора спиртовмісна рідина, знищити. Грошові кошти у сумі 38030гривень 00 коп., які вилучено у ОСОБА_6 ; кнопковий мобільний телефон марки «Ерго», імей: НОМЕР_25 , залишити ОСОБА_12 , як власнику. Два мобільних телефонна марки «Самсунг» один заблокований паролем, на іншому імей: НОМЕР_26 , повернути ОСОБА_6 як власнику.

Арешт майна, накладений 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва, вилученого за адресою: м. Миколаїв, вул.Генерала Свиридова, 2, під час обшуку гаражного боксу № НОМЕР_9 АГК «Темп-1», скасувати.

Каністри білого кольору ємкістю 30 літрів із вмістом спирту більше 96 градусів, у кількості 10 шт.; баклажка із биркою «Снігурівська» ємкістю 6 літрів із спиртовим вмістом 30 градусів, 1 шт.; баклажка із биркою «Снігурівська», наповнена на половину рідиною із каністри білого кольору ємкістю 30 літрів із вмістом спирту більше 96 градусів, що є експериментальним зразком. 1 шт., знищити.

Арешт майна, накладений 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва, вилученого за адресою: м. Миколаїв, вул. 1 Інгульська, 1а/11, під час обшуку в 10-ому ряді ГК «Жигулі» гаражному боксі № НОМЕР_3 , скасувати.

Боклажки (пластикові, прозорі), об`ємом 6 дм3 з бирками «Снігурівська негазована вода питна фасована» зі спиртовмісною речовиною у них, у кількості 19 шт.; зразки речовини з виявленої тари, що поміщено до пластикової бутилки об`ємом приблизно 1 літр, у кількості 1 шт.; пусті боклажки об`ємом 6 дм3 з бирками «Снігурівська негазована вода питна фасована», у кількості 5 штук, знищити.

Арешт майна, накладений 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва, вилученого за адресою: м. Миколаїв, вул. Ганни Дівіної, 1А, під час проведення обшуку гаражного боксу № НОМЕР_8 ,АГК «Граніт», скасувати.

Пляшки об`ємом 6 л кожна з прозорою рідиною з характерним запахом спирту з етикетками «Снігурівська негазована вода питна фасована», у кількості 87 шт.; пляшки об`ємом 5 л кожна з рідиною темно- коричневого кольору з характерним запахом спирту, у кількості 13 шт.; цигарки без акцизних марок марки «Комплімент оріджн» - 60 пачок, «Маккофрт блю» - 23 пачки, «Астра» - 30 пачок, «Ультра нео блек» - 60 пачок; «Рітм» - 490 пачок; «Мальборо ред» - 180 пачок. Зразки алкоголю пластикова пляшка об`ємом 0,5 літру зі спиртовмісною рідиною; пластикова пляшка об`ємом 0,5 літру зі спиртовмісною рідиною знищити.

Арешт майна, накладений 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва, вилученого за адресою: м. Миколаїв, вул. Богороднична (Пролетарська), буд. 7, літераБ-2, скасувати.

50 пляшок об`ємом 0,5 літру зі спиртовмісною рідиною; 2 баклаги об`ємом 6 літрів зі спиртовмісною рідиною; 126 баклаг об`ємом 6 літрів з водою; 200 порожніх пляшок об`ємом 0,5 літру; 35 порожніх 6-ти літрових пляшок; 1 пляшка з коньячним концентратом; 2 порожні ємкості об`ємом 1000 літрів; 5 зразків рідини для проведення експертного дослідження об`ємом 0,5 літру; 6 полімерних бочок зі спиртовмісними рідинами об`ємом 225 літрів кожна, знищити. Мобільний телефон «Iphone»; мобільний телефон «NOMY»; планшетний ПК «Samsung» повернути ОСОБА_13 , як власнику. Документацію щодо здійснення підприємницької діяльності на 48 арк. знищити.

Арешт майна, накладений 16.12.2021, ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва, вилученого за адресою: м. Миколаїв, вул. 1 Інгульська, 1а/11, під час обшуку гаражного боксу № НОМЕР_5 розташованого в НОМЕР_27 ряді ГК «Жигулі», «ЄДРПОУ 23040545», скасувати.

374 баклаги, об`ємом 6 л., зі спиртовмісною рідиною прозорого кольору; 50 баклаг, об`ємом 6 л., зі спиртовмісною рідиною коричневого кольору, знищити.

Арешт майна, накладений 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва на майно вилучене за адресою: АДРЕСА_8 , скасувати.

Документацію щодо відпуску алкогольної та харчової продукції, на 118 арк., повернути ОСОБА_13 , як власнику.

Арешт майна, накладений 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва на майно вилучене за адресою: АДРЕСА_9 , скасувати.

Накладні щодо відпуску алкогольної та харчової продукції, на 1065 арк., повернути ОСОБА_13 , як власнику.

Арешт майна, накладений 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва на майно вилучене за адресою: АДРЕСА_10 , скасувати.

Блокнот з чорновими записами; ноутбук марки «Lenovo» моделі IdeaPad S340-15IWL з зарядним пристроєм, повернути ОСОБА_14 .

Арешт майна, накладений 16.12.2021 ухвалою Центрального районного суду м.Миколаєва під час обшуку транспортного засобу «Volkswagen Touareg», державний номерний знак НОМЕР_28 , скасувати.

Два мобільні телефони та пристрій із маркуванням «GPS GF-07», повернути ОСОБА_14 .

На вирок протягом тридцяти днів з дня його оголошення може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду через Ленінський районний суд міста Миколаєва з підстав, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК України.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення05.08.2022
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу105593253
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів

Судовий реєстр по справі —489/605/22

Вирок від 05.08.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Микульшина Г. А.

Ухвала від 14.02.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Микульшина Г. А.

Ухвала від 04.02.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Микульшина Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні