Ухвала
від 08.08.2022 по справі 155/250/22
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №155/250/22

Провадження №1-кс/155/170/22

ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

08.08.2022 м.Горохів

Слідчий суддя Горохівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника СВ відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №42022032010000010 від 07 лютого 2022 року розпочатогоза ознакамивчинення кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.190 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Заступника начальника СВ ВП №2 (м. Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Горохівського районного суду Волинської області з клопотанням про надання дозволу на проведення тимчасового доступу до документів реєстраційної справи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 , яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивує тим, що слідчим відділом відділення поліції № 2 (м. Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 42022032010000010, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.02.2022, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 в період грудня 2021 із використанням наданої йому ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » довіреності від 22.03.2020 на право представляти інтереси товариства, без відома товариства, з метою заволодіння правом на майно, діючи у власних інтересах, здійснив дії щодо розірвання 46 договорів оренди укладених між орендодавцями та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », загальною площею земельних ділянок 96 га. В подальшому переуклав із даними орендодавцями договори оренди із ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », засновником якого являється. Чим спричинив ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » збитків в сумі 593935,59 грн. які були витрачені товариством на передпосівний обробіток та інші сукупні витрати даних земельних ділянок.

В судове засідання прокурор та заступник начальника не з`явились, що не перешкоджає розгляду клопотання.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_4 , будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

На підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, приходжу до наступного висновку.

Так, згідно до вимог ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Крім того, ч.5 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як вбачається із змісту ч.6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Водночас, ч.7 ст.163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе, зокрема, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене, вважаю, що дане клопотання слід задовольнити та надати тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-167, 372, 376 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання заступника начальника СВ відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №42022032010000010 від 07 лютого 2022 року розпочатогоза ознакамивчинення кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.3ст.190 КК України задовольнити.

Надати :заступнику начальника СВ відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП ОСОБА_3 , слідчому СВ відділення поліції № 2 (м. Горохів) Луцького РУП ГУІШ у Волинській області ОСОБА_5 , та групі слідчих слідчого відділення відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП Головного управління Національної поліції у Волинській області, а саме старшому слідчому СВ відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП ОСОБА_6 , слідчому СВ відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького РУП ОСОБА_7 , дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи (форма № 1) приватного підприємства ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ); примірник оригіналу (ксерокопії, нотаріально засвідчену копію) рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи у випадках, передбачених законом; два примірники установчих документів (у разі подання електронних документів один примірник) приватного підприємства ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ); документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи приватного підприємства ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ); примірник електронного розрахункового документа, засвідченого електронним цифровим підписом, інформацію з документами, що підтверджують структуру власності засновників - юридичних осіб, яка дає змогу встановити фізичних осіб - власників істотної участі цих юридичних осіб; належним чином оформлену довіреність (якщо документи на реєстрацію подаються не засновником) приватного підприємства ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ); виписку з Єдиного Державного Реєстру про реєстрацію приватного підприємства ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ); статут приватного підприємства ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) з відміткою державного реєстратора; реєстраційну справу приватного підприємства ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ), які зберігаються в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_4 , яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення (виїмку) провести до 08 жовтня 2022 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно до вимог ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Горохівського районного суду

Волинської області ОСОБА_1

СудГорохівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення08.08.2022
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу105606719
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —155/250/22

Ухвала від 08.08.2022

Кримінальне

Горохівський районний суд Волинської області

Санакоєв Д. Т.

Ухвала від 23.02.2022

Кримінальне

Горохівський районний суд Волинської області

Санакоєв Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні