Ухвала
від 26.07.2022 по справі 910/429/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

27.07.2022Справа № 910/429/22 (910/3587/22)

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління

активами та адміністрування пенсійних фондів «Даліз-Фінанс»

(ідентифікаційний код 34938583)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліхім"

(ідентифікаційний код: 32716564)

про визнання недійсним рішення

у межах справи № 910/429/22

за заявою Акціонерного товариства «Закритий Недиверсифікований Венчурний

Корпоративний Інвестиційний Фонд «Фьюче Інвестментс»

(ідентифікаційний код: 42732781)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліхім»

(ідентифікаційний код: 32716564)

про банкрутство

Суддя Омельченко Л.В.

За участю секретаря судового засідання Аханова М.А.

Особи, які беруть участь у справі:

від позивача - не з`явився;

від відповідача - не з`явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Даліз-Фінанс» звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліхім» про визнання недійсним рішення загальних зборів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 23.05.2022 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Даліз-Фінанс» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліхім» про визнання недійсним рішення загальних зборів було передано за підсудністю до Господарського суду міста Києва для розгляду в межах справи № 910/429/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліхім».

За результатами автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.06.2022 справу № 910/3587/22 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Даліз-Фінанс» до Товариства з обмеженою відповідальністю "Поліхім" про визнання недійсним рішення було розподілено на суддю Омельченка Л.В.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.06.2022, серед іншого, було прийнято справу № 910/3587/22 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Даліз-Фінанс» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліхім» про визнання недійсним рішення до провадження у межах справи № 910/429/22 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліхім» (ідентифікаційний код: 32716564); ухвалено справу розглядати за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання у справі призначено на 27.07.2022 о 12:30.

У підготовче засідання 27.07.2022 сторони не з`явилися. Відповідач відзиву на позовну заяву до суду не надав, натомість із матеріалів справи судом встановлено, що відповідачу було вручено 27.06.2022 ухвалу Господарського суду м. Києва від 15.06.2022, підтвердженням чого є рекомендоване повідомленням про вручення поштового відправлення - 0105492376520.

27.06.2022 до Господарського суду міста Києва надійшла заява про вступ у справу як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача, від Публічного акціонерного товариства «БАНК ВОСТОК» (ідентифікаційний код: 26237202), обґрунтована тим, що результати розгляду справи вплинуть на його права та законні інтереси, оскільки відповідач зможе пред`явити вимоги до Публічного акціонерного товариства «БАНК ВОСТОК» (ідентифікаційний код: 26237202).

У позові Товариством з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Даліз-Фінанс» було заявлено про залучення до участі у справі у якості третіх осіб на стороні відповідача ТОВ «Метал Солюшинз» (ідентифікаційний номер: 42689472), ТОВ «Кебмоторс» (ідентифікаційний номер: 43325563), ТОВ «Приватна Інвестиційна Компанія» (ідентифікаційний номер: 35430413), ПАТ «Закритий Недиверсифікований Венчурний Корпоративний Інвестиційний Фонд «Смарт Капітал» (ідентифікаційний номер: 35856341), обґрунтовуючи це тим, що на дату подання позовної заяви новими власниками часток у статутному капіталі ТОВ «ОВРУЧ СТОУН» є зазначені юридичні особи, а рішення у цій справі може в майбутньому вплинути на їх права та обов`язки. Також позивач просив залучити у якості третьої особи на стороні відповідача ПАТ «БАНК ВОСТОК» (ідентифікаційний код: 26237202), оскільки оскаржуваним рішенням загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «Поліхім» (ідентифікаційний код: 32716564) було передано в заставу ПАТ «БАНК ВОСТОК» корпоративні права в статутному капіталі ТОВ «ОВРУЧ СТОУН».

Розглянувши вказані клопотання та заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Даліз-Фінанс», суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Відповідно до ст. 51 ГПК України якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява. У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи, обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Дослідивши матеріали справи, суд, приймаючи до уваги приписи ст. ст. 50, 51 ГПК України, вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ПАТ «БАНК ВОСТОК» (ідентифікаційний код: 26237202), ТОВ «Метал Солюшинз» (ідентифікаційний номер: 42689472), ТОВ «Кебмоторс» (ідентифікаційний номер: 43325563), ТОВ «Приватна Інвестиційна Компанія» (ідентифікаційний номер: 35430413), ПАТ «Закритий Недиверсифікований Венчурний Корпоративний Інвестиційний Фонд «Смарт Капітал» (ідентифікаційний номер: 35856341), зважаючи на те, що рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки вказаних юридичних осіб.

Суд зазначає, що завданням підготовчого провадження, виходячи із змісту ст. 177 ГПК України є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

З метою виконання визначеного у ст. 177 ГПК України завдання підготовчого провадження суд вчиняє передбачені ч. 2 ст. 182 ГПК України дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України підготовче засідання проводиться за правилами, передбаченими статтями 196 - 205 цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою.

Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу (наслідки неявки в судове засідання учасника справи); 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Європейський суд з прав людини зазначає, що тривалість розгляду справи повинно відповідати розумним строкам. Таку розумність треба оцінювати у світлі конкретних обставин справи та з урахуванням таких критеріїв як складність справи, поведінка заявника та відповідних органів (див. рішення Європейського суду з прав людини від 12 березня 2009 року у справі «Вергельський проти України» (Vergelskyy v. Ukraine, заява № 19312/06).

Такими критеріями у розумінні суду наразі є те, що внаслідок триваючої широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану" на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України Указом Президента України від 14.03.2022 № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» було постановлено про часткову зміну статті 1 Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ, продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 26 березня 2022 року строком на 30-ть діб, а у подальшому 22 травня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 22.05.2022 № 2263-ІХ, за яким воєнний стан в Україні продовжено з 05:30 25 травня 2022 року строком на 90 діб, - до 23 серпня 2022 року, тому повний текст ухвали суду складено у строки з урахуванням можливості більш безпечного здійснення правосуддя у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою його місцезнаходження.

Зважаючи на неявку в підготовче засідання позивача та відповідача суд вважає за можливе відкласти розгляд справи у підготовчому засідання.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства та ст. ст. 2, 3, 12, 41, 50, 120, 121, 182, 183, 216, 233 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Публічного акціонерного товариства «Банк Восток» (ідентифікаційний номер: 26237202) задовольнити.

2. Залучити Публічне акціонерне товариство «Банк Восток» (ідентифікаційний код: 26237202, 49051, м. Дніпро, вул. Курсантська, буд. 24) до участі у справі № 910/429/22 (910/3587/22) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

3. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Метал Солюшинз» (ідентифікаційний код: 42689472, 02160, м. Київ, вул. Каунаська, буд. 13) до участі у справі № 910/429/22 (910/3587/22) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

4. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Кебмоторс» (ідентифікаційний код: 43325563, 04120, м. Київ, пров. Балтійський, буд. 20) до участі у справі № 910/429/22 (910/3587/22) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

5. Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Приватна Інвестиційна Компанія» (ідентифікаційний код: 35430413, 61145, Харківська обл., м. Харків, вул. Космічна, буд. 26) до участі у справі № 910/429/22 (910/3587/22) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

6. Залучити Публічне акціонерне товариство «Закритий Недиверсифікований Венчурний Корпоративний Інвестиційний Фонд «Смарт Капітал» (ідентифікаційний код: 35856341, 61001, Харківська обл., м. Харків, вул. Плеханівська, буд. 4А, кімната 31/2) до участі у справі № 910/429/22 (910/3587/22) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

7. Відкласти розгляд справи у підготовчому засіданні на 05.10.22 о 12:15. Засідання суду відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 12.

8. Встановити строк до 21.09.2022 учасникам справи для подачі до суду пояснень/заперечень щодо вимог позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Даліз-Фінанс».

9. Викликати у судове засідання учасників справи.

10. Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили у відповідності до положень ст. 235 Господарського процесуального кодексу України, оскарженню не підлягає.

Повний текст складено08.08.2022.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення26.07.2022
Оприлюднено09.08.2022
Номер документу105611356
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/429/22

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

Ухвала від 22.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні