Постанова
від 30.06.2010 по справі 2а-6252/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01025, м. Київ, вул. Десятинна , 4/6, тел. 278-43-43

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

30 червня 2010 року 10:50 № 2а-6252/10/2670

За позовом Державної податкової інспе кції у Деснянському районі м . Києва

до відповідача Приватного підприємств а «Інтелектуальні системи у бізнесі, містобудуванні, зем левпорядкуванні та геодезії -2008»

третя особа Десня нська районна у м. Києві держа вна адміністрація

про припинення юридичної особи

Суддя Маруліна Л.О.

Секретар судового засідан ня Миронець Р.А.

Представники:

від позивача: Петренко Р .О.,

від відповідача: не з' явилися

третя особа: не з' явили ся

На підставі ч. 3 ст. 160 КАС Укр аїни в судовому засіданні 30.06.2010 р. проголошено вступну та резо лютивну частини постанови. П овний текст складено і підпи сано 02.07.2010р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Окружного адмініст ративного суду м. Києва зверн улася Державна податкова інс пекція у Деснянському районі м. Києва з позовом про припине ння юридичної особи Прива тного підприємства «Інтел ектуальні системи у бізнесі, містобудуванні, землевпоряд куванні та геодезії-2008»(ідент ифікаційний код 36192077).

В обґрунтування позову пре дставник позивача зазначив, що Приватне підприємство «І нтелектуальні системи у бізн есі, містобудуванні, землевп орядкуванні та геодезії-2008»не звітує більше року.

Ухвала про відкриття прова дження в адміністративній сп раві та призначення її до суд ового розгляду, а також повіс тки про виклик направлялись до Приватного підприємс тва «Інтелектуальні систем и у бізнесі, містобудуванні, з емлевпорядкуванні та геодез ії-2008»за наявною у матеріалах справи адресою. Зазначена ад реса відповідає адресі, за як ою відповідача зареєстрован о, що підтверджується витяго м з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців.

Відповідно до частини вось мої статті 35 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни вважається, що повістку вр учено юридичній особі, якщо в она доставлена за адресою, вн есеною до відповідного держа вного реєстру.

Розглянувши подані сторо ною документи і матеріали, за слухавши пояснення предста вника позивача, всебічно і по вно з' ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуєть ся позов, об' єктивно оцінив ши докази, які мають юридичне значення для розгляду справ и і вирішення спору по суті, Ок ружний адміністративний суд м. Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємст во «Інтелектуальні системи у бізнесі, містобудуванні, зе млевпорядкуванні та геодезі ї-2008»(ідентифікаційний код 36192077 ), зареєстровано Деснянською районною у м. Києві державною адміністрацією 20.10.2008 р. за адре сою: м. Київ, пров. Кантемирівс ький, 10.

ДПІ у Деснянському район і м. Києва надано довідку від 2 5.03.2010р. №1991 про те, що Приватне під приємство «Інтелектуальні системи у бізнесі, містобуду ванні, землевпорядкуванні та геодезії-2008»не звітує більше року - з моменту державної р еєстрації.

В судовому засіданні пред ставник позивача зазначив пр о відсутність заборгованост і відповідача перед бюджетом , що підтверджується відмітк ою податкового органу на дов ідці №4636/9/.

Статтею 9 Закону України « Про систему оподаткування»п ередбачені обов' язки платн иків податків і зборів (обов' язкових платежів), а саме плат ники податків і зборів (обов'я зкових платежів) зобов'язані :

1) вести бухгалтерський облі к, складати звітність про фін ансово-господарську діяльні сть і забезпечувати її збері гання у терміни, встановлені законами;

2) подавати до державних под аткових органів та інших дер жавних органів відповідно до законів декларації, бухгалт ерську звітність та інші док ументи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів);

3) сплачувати належні суми п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) у встановлені зак онами терміни;

4) допускати посадових осіб державних податкових органі в до обстеження приміщень, що використовуються для одержа ння доходів чи пов'язані з утр иманням об'єктів оподаткуван ня, а також для перевірок з пит ань обчислення і сплати пода тків і зборів (обов'язкових пл атежів).

Керівники і відповідні пос адові особи юридичних осіб т а фізичні особи під час перев ірки, що проводиться державн ими податковими органами, зо бов'язані давати пояснення з питань оподаткування у випа дках, передбачених законами, виконувати вимоги державних податкових органів щодо усу нення виявлених порушень зак онів про оподаткування і під писати акт про проведення пе ревірки.

Обов'язок юридичної особи щ одо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) припи няється із сплатою податку, з бору (обов'язкового платежу) а бо його скасуванням або спис анням податкової заборгован ості відповідно до Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом". У разі ліквідації юридичної особи заборгованість з податків і зборів (обов'язкових платежі в) сплачується у порядку, вста новленому законами України. У разі укладення мирової уго ди у процедурі провадження у справі про банкрутство забо ргованість з податків і збор ів (обов'язкових платежів) спл ачується у розмірах, визначе них мировою угодою, укладено ю у порядку, встановленому за конами України.

Згідно зі статтею 247 Господа рського кодексу України, у разі здійснення суб'єктом г осподарювання діяльності, що суперечить закону чи устано вчим документам, до нього мож е бути застосовано адміністр ативно-господарську санкцію у вигляді скасування держав ної реєстрації цього суб'єкт а та його ліквідації.

Як встановлює норма п. 6 ст. 58 Г осподарського кодексу Украї ни, суб'єкт господарюванн я ліквідується:

- за ініціативою осіб, зазна чених у частині першій цієї с татті;

- у зв'язку із закінченням ст року, на який він створювався , чи у разі досягнення мети, за ради якої його було створено ;

- у разі визнання його в уста новленому порядку банкрутом , крім випадків, передбачених законом;

- у разі скасування його дер жавної реєстрації у випадках , передбачених законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Зако ну України «Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб - підприємців»ві д 15.05.2003 р. № 755-IV, підставами для пос тановлення судового рішення щодо припинення юридичної о соби, що не пов'язано з банкрут ством юридичної особи, зокре ма є:

- визнання недійсним запису про проведення державної ре єстрації через порушення зак ону, допущені при створенні ю ридичної особи, які не можна у сунути;

- провадження нею діяльност і, що суперечить установчим д окументам, або такої, що забор онена законом;

- невідповідність мінімаль ного розміру статутного фонд у юридичної особи вимогам за кону;

- неподання протягом року ор ганам державної податкової с лужби податкових декларацій , документів фінансової звіт ності відповідно до закону;

- наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

Згідно з п. 17 ст. 11 Закону Укр аїни «Про державну податкову службу в Україні»від 04.12.1990 р. № 50 9, органи державної податково ї служби у випадках, в межах ко мпетенції та у порядку, встан овлених законами України, ма ють право звертатися у перед бачених законом випадках до судових органів із заявою (по зовною заявою) про скасуванн я державної реєстрації суб'є кта підприємницької діяльно сті.

Враховуючи, що обставини сп рави, які відповідно до закон одавства повинні бути підтве рджені певними конкретними з асобами доказування, не можу ть підтверджуватись іншими з асобами доказування, суд при йшов до висновку, що в позовні й заяві наведені обставини, я кі підтверджуються достатні ми доказами, які свідчать про обґрунтованість позовних ви мог. Докази, подані позивачем підтверджують обставини, на які позивач посилається на ї х обґрунтування.

Відповідно до ст. 162 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, при вирішенні спр ави по суті суд може задоволь нити адміністративний позов повністю або частково чи від мовити в його задоволенні по вністю або частково, у разі за доволення адміністративног о позову суд може прийняти по станову про визнання протипр авними рішення суб'єкта влад них повноважень чи окремих й ого положень, дій чи бездіяль ності і про скасування або ви знання не чинним рішення чи о кремих його положень, про пов орот виконання цього рішення чи окремих його положень із з азначенням способу його здій снення.

Враховуючи, що Приватне пі дприємство «Інтелектуальні системи у бізнесі, містобуду ванні, землевпорядкуванні та геодезії-2008»більше року не по даються органам державної по даткової служби документи фі нансової звітності, а також п раво органів державної подат кової служби звертатися до с уду з заявою (позовною заявою ) про скасування державної ре єстрації суб' єкта підприєм ницької діяльності, суд вваж ає позовні вимоги обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню.

Враховуючи вищенаведене , суд дійшов висновку, що з ура хуванням положень зазначено ї статті необхідно позов зад овольнити повністю, оскільки у позивача наявні докази неп одання звітності відповідач ем.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодекс у адміністративного судочин ства України кожна сторона п овинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимог и та заперечення, крім випадк ів, встановлених статтею 72 цьо го кодексу. Cуд прийшов до вис новку про задоволення позовн их вимог позивача в повному о бсязі щодо припинення юридич ної особи Приватного під приємства «Інтелектуальні с истеми у бізнесі, містобудув анні, землевпорядкуванні та геодезії-2008».

Оскільки спір вирішено на к ористь суб' єкта владних пов новажень, звільненого від сп лати судового збору, а також з а відсутності витрат позивач а - суб' єкта владних повнов ажень, пов' язаних із залуче нням свідків та проведенням судових експертиз, судові ви трати (судовий збір) стягненн ю з відповідача не підлягают ь.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 69, 71, 94, 97, 112, 158-163 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, Окружний адмініс тративний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ :

1. Позов задовольни ти. Припинити юридичну особу Приватне підприємство «Інт електуальні системи у бізнес і, містобудуванні, землевпор ядкуванні та геодезії-2008»(іде нтифікаційний код 36192077), зареєс трованого Деснянською район ною у м. Києві державною адмін істрацією 20.10.2008 р. за адресою: м. К иїв, пров. Кантемирівський, 10, та припинити її державну реє страцію.

2. Зобов' язати Деснян ську районну у м. Києві держав ну адміністрацію внести до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців запис про су дове рішення, провести держа вну реєстрацію припинення юр идичної особи Приватного підприємства «Інтелектуаль ні системи у бізнесі, містобу дуванні, землевпорядкуванні та геодезії-2008»відповідно до чинного законодавства та по відомити органи статистики, Державної податкової служби , Пенсійного фонду України, фо ндів соціального страхуванн я та юридичну особу - Приват не підприємство «Інтелектуа льні системи у бізнесі, місто будуванні, землевпорядкуван ні та геодезії-2008», щодо якої по становлено судове рішення, п ро внесення до Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців такого запису.

3. Постанову надіслати сторонам у справі та Деснянс ькій районній у м. Києві держа вній адміністрації.

Постанова відповідно до ч . 1 ст. 254 КАС України набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, встановл еного цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова може бути оскар жена до суду апеляційної інс танції протягом десяти днів з дня її складення в повному о бсязі за правилами, встановл еними ст. ст. 185-187 КАС України, ш ляхом подання через суд перш ої інстанції заяви про апеля ційне оскарження з наступним поданням протягом двадцяти днів апеляційної скарги.

Суддя Л.О. Маруліна

Дата ухвалення рішення30.06.2010
Оприлюднено03.08.2010
Номер документу10562703
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6252/10/2670

Ухвала від 20.04.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Постанова від 30.06.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні