Ухвала
від 08.08.2022 по справі 445/504/22
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/504/22

Провадження № 1-кс/445/447/22

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю

08 серпня 2022 року слідчий суддя Золочівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,

в с т а н о в и в:

старший слідчий СВ Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням, що погоджене з прокурором Буського відділу Золочівської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , про надання йому дозвіл натимчасовий доступдо інформації шляхомзняття копіїінформації,що міститьсяв електроннихінформаційних системахабо їхчастинах,мобільних терміналахсистем зв`язку,а саме до інформаціїпро зв`язоккінцевих обладнаньспоживачів телекомунікаційнихпослуг,в періодчасу з00години 01хвилин 01.04.2022року потермін діїухвали забонентським номером НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Яблунівка Золочівського району, що перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », (юридична адреса АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), оскільки отримати відомості в інший спосіб неможливо.

В клопотанні зазначає, що В період часу з 22.04.2022 року 23.00год. по 23.04.2022 року 09.00год. невідома особа шляхом вільного доступ через відчиненні ворота проникла на територію присадибної земельної ділянки ОСОБА_6 за адресою АДРЕСА_2 , звідки таємно викрала мотоблок синього кольору марки «Кентавр», спричинивши останньому матеріальну шкоду на суму 16000грн.

Відомості про вказане правопорушення 23 квітня 2022 року, внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань із правовою кваліфікацією ч.4 ст. 185 КК України за №12022141210000139.

В ході досудового слідства надійшов письмовий рапорт від оперуповноваженого Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_7 , яким на виконання доручення слідчого в порядкуст.40 КПК України, проводились заходи спрямовані на отримання інформації, що має доказове значення у даному кримінальному провадженні та встановлення осіб, які можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення, їх абонентських номерів, інших свідків чи очевидців вчиненого кримінального правопорушення.

В ході проведених заходів було встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення може бути причетний ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Яблунівка Золочівського району, який постійно користується абонентським номером: НОМЕР_1 .

Вказаний абонентський номер: НОМЕР_1 , ОСОБА_5 використовує при спілкуванні, крім цього, він викликався у відділення поліції за вказаним номером телефону та зазначає даний абонентський номер як контактний номер телефону при допиті його в якості свідка у даному кримінальному провадженні, а також в своїх заявах, які писав власноручно.

26.07.2022року доЗолочівського районногосуду Львівськоїобласті поданоклопотання протимчасовий доступдо інформаціїяк міститьохоронювану закономтаємницю,зокрема прозв`язоккінцевих обладнаньспоживачів телекомунікаційнихпослуг,в періодчасу з00години 01хвилин 01.04.2022року потермін діїухвали забонентським номером НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 .

26.07.2022 року отримано ухвалу слідчого судді Золочівського районного суду про відмову у задоволенні даного клопотання в зв`язку з його необґрунтованістю.

13.07.2022 року з території господарства ОСОБА_5 в с. Яблунівка Золочівського району вилучено мотоблок, який впізнав потерпілий ОСОБА_6 як такий що був викрадений з його господарства.

Будучи допитним в якості свідка ОСОБА_5 повідомив, що на початку червня 2022 року він на сайті OLX знайшов оголошення про продаж саморобних мототракторів, де був зазначений номер телефону та ім`я ОСОБА_8 . Він зателефонував на вказаний в оголошенні номер телефону, та домовився про зустріч з даним чоловіком в с. Великосілки Львівського району. Наступного дня він зустрівся в с. Великосілки із невідомим чоловіком та придбав вищевказаний мотоблок за 5000 грн. Телефону чоловіка в якого він купив даний мотоблок не зберіг.

Інформація про з`єднання вищевказаного абонентського номера надасть можливість встановити важливі обставини вчинення кримінального правопорушення, є необхідною для документування злочинної діяльності, зокрема встановлення номерів та їх співрозмовників на момент вчинення кримінального правопорушення, в тому числі і номер чоловіка який продавав мотоблок, а відтак потрібно отримати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, а саме роздруківку вхідних та вихідних дзвінків здійснених з та на абонентський номера НОМЕР_1 в період часу з 00 години 01 хвилин 01.04.2022 року по термін дії ухвали, яким користується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Яблунівка Золочівського району Львівського району.

Враховуючи те, що встановлення даних про зв`язок оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які стосуються вхідних та вихідних дзвінків, смс-повідомлень, а також дзвінків нульової тривалості з прив`язкою до місцевості, в період часу з 00 години 01 хвилин 01.04.2021 року по термін дії ухвали самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення номерів та їх співрозмовників на момент вчинення кримінального правопорушення, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання тощо, яка перебуває у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 (юридична адреса АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), отримати відомості в інший спосіб неможливо.

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися, подавши при цьому заяви, в яких дане клопотання підтримують та просять розглядати таке у їх відсутності.

Враховуючи вимоги ч. 2ст. 163 КПК України, вважаю можливим розглядати клопотання у відсутності представників осіб, у володінні яких знаходяться документи, тимчасовий дозвіл на доступ до яких та можливість їхнього вилучення просить слідчий.

Відповідно до ч.4ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося.

Відповідно дост.159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах вважаю, що клопотання підлягає до задоволення, оскільки таке відповідає вимогамст.160 КПК Українита доводить наявність обставин передбачених ч. 5, 6ст.163 КПК України.

Керуючись ст.162,163,164 КПК України,

п о с т а н о в и в:

клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області рядовому поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області капітану поліції ОСОБА_11 , слідчому СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 , слідчому СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_13 , начальнику СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області майору поліції ОСОБА_14 , заступнику начальника СВ Золочівського районного відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області майору поліції ОСОБА_15 , дозвіл натимчасовий доступдо інформації шляхомзняття копіїінформації,що міститьсяв електроннихінформаційних системахабо їхчастинах,мобільних терміналахсистем зв`язку,а саме до інформаціїпро зв`язоккінцевих обладнаньспоживачів телекомунікаційнихпослуг,в періодчасу з00години 01хвилин 01.04.2022року потермін діїухвали забонентським номером НОМЕР_1 , яким користується ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель с. Яблунівка Золочівського району, що перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », (юридична адреса АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), оскільки отримати відомості в інший спосіб неможливо.

2. Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », виготовити на паперовому та електронному носії документи за вказаним вище абонентським номером та періодом часу з наступними відомостями:

1.Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаними вище абонентським номером;

2.Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонентів: унікальний ідентифікатор сім-картки «IMSI, міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ) тощо;

3.Типи з`єднання абонентів: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення) MMS ( мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), пере адресація тощо;

4.Дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонентів;

5.Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з якими відбувався сеанс зв`язку;

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до вимог ч.1ст.166 КПК України, слідчий суддя за клопотанням слідчого Золочівського ВП ГУНП у Львівській області, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених вище речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.08.2022
Оприлюднено25.01.2023

Судовий реєстр по справі —445/504/22

Ухвала від 23.11.2023

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 23.11.2023

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 20.10.2023

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 10.10.2023

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 09.08.2023

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

Ухвала від 26.05.2023

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 11.11.2022

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Бакаїм М. В.

Ухвала від 29.08.2022

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Сивак В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні