Ухвала
від 04.08.2022 по справі 357/8286/21
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/8286/21

Провадження № 2/375/23/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позову без розгляду

05 серпня 2022 року смт Рокитне

Рокитнянський районний суд Київської області в складі:

головуючої судді Чорненької О.І.

за участю секретаря судового засідання Киричок В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Рокитне, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "РОМАШКИ", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі,-

ВСТАНОВИВ:

До Рокитнянського районного суду Київської області звернувся позивач, в особі свого представника адвоката Плаксія Р.В., з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "РОМАШКИ", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі.

Ухвалою Рокитнянського районного суду Київської області від 14.02.2022 зазначена позовна заява прийнята до розгляду, відкрито провадження у справі та ухвалено проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого судового засідання на 12.05.2022, яке в подальшому було відкладено за клопотанням представнивника позивача Плаксія Р.В. на 20.07.2022 о 09 годині 00 хвилин.

Ухвалою суду від 20.07.2022 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду на 05.08.2022 о 11 годині 00 хвилин.

На судовий розгляд справи призначений 20.07.2022 та 05.08.2022 сторона позивача, будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце розгляду прави, не прибула, про причини неявки суд не повідомила, відповіді на відзив до суду не надала.

Згідно п. 1 ч. 3 ст. 223 ЦПК України, якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Згідно ч. 5 ст. 223 ЦПК України, у разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Враховуючи викладене, суд вважає, що позивач порушує свої обов`язки та права інших учасників справи та затягує розгляд справи, в зв`язку з чим, суд вважає за необхідне застосувати вимоги п.3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України.

Згідно п.3 ч.1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Згідно з вимогами частини 3 статті 257 ЦПК України в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про повернення судового збору з державного бюджету.

Проте, згідно з вимогами пункту 4 частини 1 статті 7 Закону України «Про судовий збір», сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Зважаючи на вищевикладене та положення п. 3 ч.1 ст. 257 ЦПК України, суд приходить до переконання про наявність правових підстав для залишення позову без розгляду та без повернення сплаченого судового збору.

На підставі викладеного, керуючись ст. 223, п. 3 ч.1 ст. 257, ст.ст. 258-261 ЦПК України, п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "РОМАШКИ", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до вимог ч. 2 ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення позовної заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України http://rk.ko.court.gov.ua. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повне найменування сторін

позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 ;

представник відповідача: адвокат Плаксій Роман Володимирович, свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серії КС № 8528/10 від 28.11.2019, ордер на надання правничої (правової) допомоги серії АІ № 1132834, витяг з договору № 55/ц про надання правничої (правової) допомоги від 14.07.2022, адреса здійснення діяльності: АДРЕСА_2 , електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

відповідач: Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Ромашки", код ЄРДПОУ 00131736, місцезнаходження: 09623, Київська область, Білоцерківський район, с. Ромашки, вул. Покровська, 23;

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Головне управління Держгеокадастру у Київській області, код ЄРДПОУ 39817550, місцезнаходження: 02000, м. Київ, вул. Серпова, 3/14, електронна адреса: zvg.kyiv@land.gov.ua.

Головуюча суддя Олена ЧОРНЕНЬКА

Дата ухвалення рішення04.08.2022
Оприлюднено11.08.2022
Номер документу105650606
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та скасування державної реєстрації договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —357/8286/21

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 19.07.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 13.02.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 28.07.2021

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні