Ухвала
від 26.07.2022 по справі 757/18501/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/18501/22-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 липня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12021180000000237, -

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12021180000000237 від 20.07.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА діючи за попередньою змовою із окремими посадовими особами суб`єктів господарювання, зловживаючи своїм службовим становищем з метою заволодіння бюджетними коштами внесли завідомо неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт форми КБ-2в щодо фактичного обсягу виконання робіт, а також об`ємів та вартості матеріалів, які необхідні для їх виконання з будівництва, реконструкції та капітального ремонту лікарських амбулаторій, загальної практики сімейної медицини, закладів освіти, культури та спорту, а також будівництва, реконструкції, ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в період 2019-2021 років у результаті чого завищили вартість підрядних робіт, що зокрема підтверджується актом ревізії.

Службовими особами Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА, під час вчинення злочину, до схеми заволодіння бюджетними коштами, виділеними на капітальний, поточний ремонт автомобільних доріг, реконструкцію та капітальний ремонт приймальних відділень, амбулаторій загальної практики - сімейної медицини, а також закладів освіти залучаються наступні ТОВ «Монтаж» (ЄДРПОУ 40113939, м. Київ вул. Лінійна, 17, офіс 510), ТОВ «Вінницька будівельна компанія» (ЄДРПОУ 32977018, м. Вінниця вул.Залізнична, 13), ТОВ «Луцьккомунбуд» (ЄДРПОУ 38079098, м. Луцьк вул. Іови Кондзелевича, 1), ПП «Модена» (ЄДРПОУ 31541926, м. Рівне вул. Відінська, 41/2, 7-й поверх), ТОВ «Вінарт Трейд» (ЄДРПОУ 41538218, м. Рівне вул. Соломії Крушельницької, 77А) та інші.

В результаті вжитих заходів, встановлено, що під час виконання робіт на вищевказаних об`єктах окремими суб`єктами господарювання штучно завищується вартість будівельних матеріалів шляхом використання транзитних підприємств, завищуються обсяги виконаних робіт, витрати на заробітну плату робітникам, застосовуються подвійні розцінки та використовуються ТМЦ, які не відповідають проектно-кошторисній документації та тендерній документації замовника, вносяться до актів приймання виконаних робіт недостовірні відомості стосовно завищення товщини шару асфальтобетону, що призводить до завищення вартості виконаних робіт.

Встановлено, що до вчинення протиправних дій з числа службових осіб Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА причетний його директор а саме ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженець та житель АДРЕСА_1 , якому надано повноваження щодо повного контролю за діяльністю департаменту, зокрема питання визначення об`єктів, на які необхідно передбачити фінансування, виготовлення проектно-кошторисної документації що не відповідає ДБН (із заздалегідь завищеними цінами на матеріали і роботи, закладення робіт, в яких немає необхідності, застосування подвійних розцінок тощо); складання тендерної документації під конкретно визначених СПД для їх подальшої перемоги у торгах, укладання договорів з останніми, збільшення у подальшому фінансування по об`єктах шляхом внесення зміни в проектно-кошторисну документацію по об`єктах; здійснення контролю та технічного нагляду за виконанням робіт і прийняття їх завищених об`ємів та вартості спеціалістами технічного нагляду даного Департаменту, а також проведення розрахунків із залученими СПД, а тому відповідні оригінали документів щодо вищевказаних фактів знаходяться за місцем його проживання, а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, власником вищевказаного нерухомого майна являється ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Враховуючи вищевикладене та наявність достатніх доказів про причетність службових осіб Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА, зокрема ОСОБА_5 до вчинення вказаного кримінального правопорушення, виникає необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи, просив клопотання задовольнити.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані слідчим речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитися за місцем проведення обшуку.

Разом з тим, в задоволені клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення інших речей та документів, що можуть мати доказове значення та можуть стосуватись факту кримінального правопорушення, відмовити у зв`язку з необґрунтованістю та безпідставністю.

У разі виявлення під час обшуку майна, яке має значення для даного кримінального провадженні, його огляд і вилучення регламентовано ч. 7 ст.236 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих у даному кримінальному провадженні, зокрема: старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_7 , старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ, старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_8 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_9 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_10 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_11 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_12 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_13 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_14 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_15 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_16 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_17 , слідчому слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_18 , слідчому слідчого СВ ВП №3 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_19 , слідчому слідчого СВ Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_20 , на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення речей та документів щодо діяльності Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА (код ЄДРПОУ 36565276), а також знарядь кримінального правопорушення, а саме: установчі та організаційно-розпорядчі документи Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА у тому числі накази на призначення (звільнення, переведення) на посади, функціональні обов`язки, повноваження, посадові інструкції, а також інші документи наступних працівників, а саме: ОСОБА_5 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , бувшого працівника Департаменту ОСОБА_28 , документів із вільними зразками підписів та почерку усіх вищевказаних осіб, а також штампи, печатки (або відтиски печаток) Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА та/або інших СПД, усі документи, що стосуються потреби та придбання Департаментом з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА легкових автомобілів марки «Hyundai Tucson FL 2.0 Express 2WD MT», «Toyota Avalon» та документів щодо процедур їх безпосереднього проведення, оплати та використання, усі документи, що стосуються проектування, проходження Державної експертизи проектів, внесення змін до ПКД, проведення процедур публічних закупівель, виконання робіт, надання послуг, проведення розрахунків та введення об`єктів в експлуатацію, на замовлення Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА по наступних об`єктах:

поточний середній ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги О180405 Повча-Турковичі - /М-06/ на ділянці км 3+600 - км 9+940;

капітальний ремонт автомобільної дороги О181501 Рівне - Хотин на ділянці км 3+560 - км 5+960;

капітальний ремонт автомобільної дороги О181004 Малий Стидин - Злазне - Іваничі на ділянці км 10+600 - км 17+500, Костопільського району;

капітальний ремонт покриття проїзної частини вул. Лісна в с. Суськ, Костопільського району;

поточний середній ремонт О 180509 Лисин -Товпижин на відрізку від с. Хрінники до с. Товпижин;

поточний середній ремонт автомобільної дороги О 181406 Рокитне-Дерть на ділянці км 1+550 - 4+386, Рокитнівський район;

реконструкція частини будівлі дитячого садка під амбулаторію загальної практики сімейної медицини в с. Більська Воля, вул. Шкільна, 19 Володимирецького району Рівненської області;

капітальний ремонт лікарської амбулаторії в смт. Рафалівка Володимирецького району Рівненської області;

реконструкція фельдшерсько-акушерського пункту по вул. Щорса, 2 в с. Жовкині під лікарську амбулаторію ЗПСМ Володимирецького району Рівненської області;

будівництво НВК по вул. Шкільній, 11 в с. Борбин Млинівського району;

реконструкція приймального відділення Терапевтичний корпус КНП «Рокитнівська ЦРЛ» Рокитнівської районної ради Рівненської області по вул. Руслана Дубовця, 30 смт. Рокитне Рокитнівського району, Рівненської області I та II черга будівництва;

реконструкція приймального відділення КНП «Березнівська центральна районна лікарня» Березнівської районної ради на вул. Київська, 19 в м. Березне Рівненської області I та II черга будівництва,

жорсткі диски, системні блоки, мобільні телефони, планшети, флеш носії, магнітні носії інформації та комп`ютерна техніка, грошові кошти отримані злочинним шляхом, штампи, печатки (або відтиски печаток) СПД причетних до вчинення кримінального правопорушення, чорнові записи.

В іншій частині - в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.07.2022
Оприлюднено11.08.2023
Номер документу105651615
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 12021180000000237

Судовий реєстр по справі —757/18501/22-к

Ухвала від 26.07.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні