Ухвала
від 09.08.2022 по справі 932/4232/22
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 932/4232/22

Провадження № 1-кс/932/2230/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 серпня 2022 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у приміщенні суду у м. Дніпрі клопотання слідчого СВ Дніпровського РУП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором Центральної окружної прокуратури міста Дніпра ОСОБА_4 , по кримінальному провадженню №12022041030000890 від 14.06.2022 року, про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Дніпровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області майор поліції ОСОБА_3 звернулася до суду із вищевказаним клопотанням, в якому просить надати дозвіл провести тимчасовий доступ та вилучення (здійснення виїмки) на КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , (або у володінні будь-яких інших підрозділів вказаної юридичної особи, що можуть знаходитись за іншими адресами чи у інших приміщеннях) оригіналів Договору про надання послуг між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у період часу з 16.08.2021 по 14.07.2021, всі додатки та додаткові угоди до нього, а також, інші документи, що пов`язані з його виконанням, а саме: журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книги обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручення; товарно-транспортні документи; податкові накладні; реєстри податкових накладних; накладні; рахунки; акти виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі товару, робіт (послуг), листування; платіжні документи; документи складського обороту; документи здачі товару, робіт (послуг), документи щодо подальшої реалізації придбаних товарів (робіт,послуг) від зазначеного вище підприємства, штатний розпис, посадові інструкції керівника, головного бухгалтера, штатний розпис з зазначенням анкетних даних працівників, договори оренди складських, виробничих приміщень.

В обґрунтування клопотання вказано, що згідно отриманих матеріалів, встановлено, що до ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області надійшли матеріали з ССП ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області про те, що ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) уклав договір про надання послуг № 16/08-1 від 16.08.2021 року з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), зареєстроване: АДРЕСА_2 , щодо поточного ремонту та утримання зелених насаджень вздовж каналу Гнилокиш загальною вартістю 2216522,05 грн. Вжитими заходами встановлено, що керівником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який працює на КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). На ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) офіційно працевлаштовано 5 осіб та відсутні основні засоби, що унеможливлює виконання вищезазначеного договору.

Таким чином, посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) вступивши в злочинний зговір з посадовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) з метою привласнення бюджетних кошів, зареєстрували на підконтрольну собі особу працівника КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_5 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), в подальшому ІНФОРМАЦІЯ_3 , було проведено тендер, щодо поточного ремонту та утримання зелених насаджень вздовж каналу Гнилокиш, переможцем якого став ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». В тендерній документації, щодо виконання умов даного договору значно завищені об`єми необхідних виконаних робіт, що дало змогу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укласти договір підряду з КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР, а решту коштів перерахувати на підприємства з явними ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ЄДРПОУ ( НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ).

Отримані дані свідчать, що низка зазначених підприємств мають ознаки «фіктивності», роботи не виконувалися, послуги не надавалися. Роботи поточного ремонту та утримання зелених насаджень вздовж каналу Гнилокиш у місті Дніпро, були виконані власними силами працівниками КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а отримані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) від ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) кошти з використанням зазначених «фіктивних» підприємств було виведено у готівку та привласнено службовими особами підприємства.

В ході досудового розслідування, з метою швидкого, повного та всебічного проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, необхідно проведення судово-економічної та судово-почеркознавчої експертизи по оригіналам документів, які знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР, а саме: договір про надання послуг між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у період часу з 16.08.2021 року по 14.07.2021 року, всі додатки та додаткові угоди до нього, а також, інші документи, що пов`язані з його виконанням, а саме: журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книги обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручення; товарно-транспортні документи; податкові накладні; реєстри податкових накладних; накладні; рахунки; акти виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі товару, робіт (послуг), листування; платіжні документи; документи складського обороту; документи здачі товару, робіт (послуг), документи щодо подальшої реалізації придбаних товарів (робіт, послуг) від зазначеного вище підприємства, штатний розпис, посадові інструкції керівника, головного бухгалтера, штатний розпис з зазначенням анкетних даних працівників, договори оренди складських, виробничих приміщень.

Крім того 17.06.2022 року за вих. 43/2-6467 до КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) направлено запит слідчого про надання вищезазначених документів. Однак 24.06.2022 за вих. № 181 від КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) отримано відповідь, що на підставі ст. 19 Конституції України, ч. 1 ст. 9, ч. 5 ст. 40, ч. 2 ст. 93, ч. 2 ст. 159 КПК України у наданні документів відмовлено.

Слідство вважає, що є достатні підстави вважати існування реальної загрози зміни, знищення існуючих документів, які підтверджують привласнення бюджетних коштів посадовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_3 (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), з метою уникнення відповідальності, тому що повне коло посадових осіб які можуть бути причетні до скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України, на цей час досудовим слідством не встановлені, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо; зазначені документи не містять охоронюваної законом таємниці; у зв`язку з чим слідству необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів вищезазначених документів, які знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав письмову заяву про розгляд клопотання за його відсутності. Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України вважаю можливим розгляд справи за відсутності слідчого.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, представник Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дніпровської міської ради у судове засідання не викликався.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснювалось.

Розглянувши клопотання, дослідивши додані до нього матеріали, приходжу до висновку про те, що воно підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наведених у ньому підстав, оскільки інформація, до якої слідчий просить надати тимчасовий доступ, може містити відомості, які в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження можуть мати суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та може бути використана як покази.

Слідчим доведено, що іншим шляхом отримати цю інформацію неможливо, оскільки вона належить до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю. Отже клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 104, 110, 159-166, 309, 369, 371-372 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому СВ Дніпровського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області майору поліції ОСОБА_3 , прокурорам Центральної окружної прокуратури міста Дніпра, які входять до складу слідчої групи по кримінальному провадженню №12022041030000890 від 14.06.2022 року, а саме: ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення (здійснення виїмки) на КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , оригіналів Договору про надання послуг між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ДМР та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) у період часу з 16.08.2021 року по 01.08.2022 року, всі додатки та додаткові угоди до нього, а також, інші документи, що пов`язані з його виконанням, а саме: журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книги обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручення; товарно-транспортні документи; податкові накладні; реєстри податкових накладних; накладні; рахунки; акти виконаних робіт (послуг) і прийому-передачі товару, робіт (послуг), листування; платіжні документи; документи складського обороту; документи здачі товару, робіт (послуг), документи щодо подальшої реалізації придбаних товарів (робіт, послуг) від зазначеного вище підприємства, штатний розпис, посадові інструкції керівника, головного бухгалтера, штатний розпис з зазначенням анкетних даних працівників, договори оренди складських, виробничих приміщень.

У разі невиконання цієї ухвали слідчий суддя, за клопотанням слідчого, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії ухвали до 09 вересня 2022 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ігор КОНДРАШОВ

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення09.08.2022
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу105662745
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —932/4232/22

Ухвала від 29.08.2022

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кондрашов І. А.

Ухвала від 09.08.2022

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кондрашов І. А.

Ухвала від 09.08.2022

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кондрашов І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні