Ухвала
від 09.08.2022 по справі 360/111/20
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про поновлення провадження по справі

10 серпня 2022 року справа №360/111/20

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі суддів: Гайдара А.В., Гаврищук Т.Г., Казначеєва Е.Г., розглянувши у порядку письмового провадження апеляційну скаргу Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 17 червня 2020 року (головуючий суддя І інстанції - Захарова О.В.), складеного у повному обсязі 22 червня 2020 року у м. Сєвєродонецьк Луганської області у справі № 360/111/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

08 січня 2020 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату, в якій позивач просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату у вигляді зупинення експлуатації будівель Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату, розташованих за адресою: 93540, Луганська область, Новоайдарський район, село Дмитрівка, вулиця Центральна, будинок 32 А, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки, що стосується будівлі Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату та які вказані в Акті перевірки від 17 грудня 2019 року № 43.

Рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 17 червня 2020 року позов задоволено. Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату у вигляді зупинення експлуатації будівель Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату, розташованих за адресою: 93540, Луганська область, Новоайдарський район, село Дмитрівка, вулиця Центральна, будинок 32 А, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки, що стосується будівлі Дмитрівського обласного психоневрологічного інтернату та які вказані в Акті перевірки від 17 грудня 2019 року № 43.

Не погодившись з судовим рішенням, Дмитрівський обласний психоневрологічний інтернат подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення Луганського окружного адміністративного суду від 17 червня 2020 року у справі № 360/111/20 та прийняти нову постанову про відмову у задоволенні позову у повному обсязі у зв`язку з порушенням судом норм матеріального та процесуального права. Ухвалою Першого апеляційного адміністративного суду від 22 листопада 2021 року зупинено провадження у справі № 360/111/20 для надання сторонам часу для примирення до 12:10 год. 14 березня 2022 року.

Враховуючи дистанційний режим роботи суддів та працівників апарату Першого апеляційного адміністративного суду з часу введення на території України правового режиму воєнного стану, з метою збереження життя та здоров`я, а також забезпечення безпеки суддів та працівників апарату суду, дана постанова прийнята колегією суддів за умови наявної можливості доступу колегії суддів до матеріалів адміністративної справи

Відповідно до ст. 237 Кодексу адміністративного судочинства України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується.

Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Враховуючи вищевикладене, за для розгляду справи по суті вимог, необхідно поновити провадження у справі та призначити дану справу до апеляційного розгляду.

Крім того, суд апеляційної інстанції зазначає наступне.

Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-ІХ, введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24.02.2022 строком на 30 діб (стаття 1).

Указом Президента від 17 травня 2022 року "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб.

Згідно з опублікованими Радою суддів України 02.03.2022 Рекомендаціями щодо роботи судів в умовах воєнного стану, судам України рекомендовано за можливості відкладати розгляд справ (за винятком невідкладних судових розглядів) та знімати їх з розгляду, зважати на те, що велика кількість учасників судових процесів не завжди мають змогу подати заяву про відкладення розгляду справи через залучення до функціонування критичної інфраструктури, вступ до лав Збройних сил України, територіальної оборони, добровольчих воєнних формувань та інших форм протидії збройної агресії проти України, або не можуть прибути в суд у зв`язку з небезпекою для життя.

Перший апеляційний адміністративний суд продовжує свою роботу у дистанційному режимі.

При цьому, беручи до уваги вищезазначені рекомендації Ради суддів України від 02.03.2022, тимчасово до усунення вищезазначених обставин: на час існування небезпеки для учасників провадження, пов`язаної з перебуванням останніх у приміщенні Першого апеляційного адміністративного суду, судові засідання за особистої участі учасників судового процесу не проводяться; учасники судових засідань та інші громадяни мають право надсилати документи, що стосуються розгляду судових справ, без особистого прибуття до приміщення суду: через особистий кабінет в системі "Електронний суд"; у разі неможливості надсилання через систему "Електронний суд" - електронною поштою на е-mail: inbox@1aa.court.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

Після усунення обставин та поновлення діяльності суду у звичайному режимі, наявності можливості безпечного відправлення правосуддя та відновлення доступу до приміщення суду, а також при відновленні можливості забезпечити реалізацію сторонами прав приймати участь у розгляді справ, учасниками яких вони є, або встановлення судом технічної можливості у всіх учасників судового процесу для проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`язку, сторони буде проінформовано та прийнято відповідне рішення щодо подальшого розгляду справи.

При цьому, розгляд даної справи може бути здійснений за клопотанням сторін без їх участі на підставі наявних у суду матеріалів в порядку письмового провадження.

Крім того, доцільним є продовження строку розгляду справи з огляду на запровадження на території України воєнного стану.

Керуючись ст. ст. 236, 237, 292, 310, 321, 325 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Поновити апеляційне провадження у справі № 360/111/20 та призначити її до розгляду на 12:10 год. 29 серпня 2022 року

Продовжити строк розгляду справи № 360/111/20

Рекомендувати учасникам справи подавати до суду заяви про розгляд справи в їхній відсутності за наявними у справі матеріалами в порядку письмового провадження.

Заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну пошту суду (inbox@1aa.court.gov.ua) або через особистий кабінет в системі "Електронний суд".

Направлення цієї ухвали здійснювати шляхом електронного листування на електронні адреси учасників справи.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повне судове рішення складено 10 серпня 2022 року.

Судді А.В. Гайдар

Т.Г.Гаврищук

Е.Г. Казначеєв

Дата ухвалення рішення09.08.2022
Оприлюднено12.08.2022
Номер документу105664669
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо організації господарської діяльності, з них дозвільної системи, нагляду (контролю), реалізації держ-ї регуляторної політики у сфері госп-ї д-ті; ліцензування видів господарської д-ті; розроблення і застосування національних стандар., технічних регламентів та процедур оцінки відповідності

Судовий реєстр по справі —360/111/20

Постанова від 04.12.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 28.08.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 09.08.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 06.09.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 06.09.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 05.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 05.07.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні