Ухвала
від 09.08.2022 по справі 699/970/22
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/970/22

Номер провадження 2/699/355/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.08.2022 рокум.Корсунь-Шевченківський

Суддя Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області Гусарова В.В., розглянувши матеріали, цивільної справи № 699/970/22, провадження 2/699/355/22 за позовною заявою Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» (місцезнаходження - 18000, м. Черкаси, вул. Гоголя, 285, код ЄДРПОУ 22800735) в особі структурного підрозділу Корсунь-Шевченківської філії відокремленого структурного підрозділу «Черкаські районні енергетичні мережі» (місцезнаходження 19402, Черкаська область, Черкаський район, м. Корсунь-Шевченківський, вул. Правобережна, 80, код ЄДРПОУ 25204554) до ОСОБА_1 (фактично проживає по АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

про стягнення вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами правил роздрібного ринку електричної енергії,

в с т а н о в и в :

04.08.2022 року до Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області надійшла позовна заява. На теперішній час надійшли відомості щодо місця фактичного проживання відповідача.

Відсутні підстави для залишення заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження. Позов стосується відшкодування шкоди, заподіяної майну юридичної особи, з ціною позову,що не перевищуєста розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб,тому у відповідності до ст. 274 ЦПК України справа може розглядатись в порядку спрощеного провадження. У відповідності до ст. 19 ч.6 п.2 ЦПК України, так як справа незначної складності, є малозначною, вказана позовна заява підлягає розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання.

Не пізніше 10-ти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі відповідач може подати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідачу пропонується у 15-ти денний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В строк для подання відзиву відповідач має право подати клопотання до суду про розгляд справи у судовому засідання з повідомленням сторін.

Позивач має право у відповідності до ст. 179 ЦПК України у 5-ти денний строк з моменту отримання заперечення на позов ( відзиву) надати до суду відповідь на відзив, де викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення. До відповіді навідзив додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення позивача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання ( надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. В цей же строк позивач має право подати клопотання до суду про розгляд справи у судовому засідання з повідомленням сторін.

Відповідачу пропонується у 5-ти денний строк після отримання відповіді позивача на відзив надати до суду свої заперечення - пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До заперечення додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання ( надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

На підставівикладеного,керуючись ч.5ст.128ЦПК України,ст.ст.175-177,84, 279 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства «Черкасиобленерго» (місцезнаходження - 18000, м. Черкаси, вул. Гоголя, 285, код ЄДРПОУ 22800735) в особі структурного підрозділу Корсунь-Шевченківської філії відокремленого структурного підрозділу «Черкаські районні енергетичні мережі» (місцезнаходження 19402, Черкаська область, Черкаський район, м. Корсунь-Шевченківський, вул. Правобережна, 80, код ЄДРПОУ 25204554) до ОСОБА_1 (фактично проживає по АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) про стягнення вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами правил роздрібного ринку електричної енергії.

Справу розглядати у судовому засіданні за правилами спрощеногопозовного провадження звикликом сторіну судовезасідання. Судове засідання призначити на 13.09.2022 р. о 10-00 годині в приміщенні Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області за адресою - м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області вул. Гагаріна б. 61/4, зала судових засідань № 2, викликати сторони у судове засідання.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua ( доступ до сайту може бути обмежений в зв`язку з воєнним станом)

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Черкаського апеляційного суду .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Головуючий суддяГусарова В.В.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст. 43 ЦПК України :

1. Учасники справи мають право:

1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень;

2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам;

3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти;

5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках;

6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

2. Учасники справи зобов`язані:

1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу;

2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи;

3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою;

4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази;

5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні;

6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки;

7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

3. У випадку невиконання учасником справи його обов`язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

4. За введення суду в оману щодо фактичних обставин справи винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

5. Документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до ст. 49 ЦПК України

1. Сторони користуються рівними процесуальними правами.

2. Крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу:

1) позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу;

2) позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження;

3) відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом.

3. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

СуддяГусарова В. В.

Дата ухвалення рішення09.08.2022
Оприлюднено12.08.2022
Номер документу105669724
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачами правил роздрібного ринку електричної енергії

Судовий реєстр по справі —699/970/22

Рішення від 12.09.2022

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

Ухвала від 09.08.2022

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Гусарова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні