Ухвала
від 10.08.2022 по справі 456/2434/22
СТРИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 456/2434/22

Провадження № 2/456/954/2022

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у цивільній справі

11 серпня 2022 року місто Стрий Львівської області

Суддя Стрийського міськрайонного суду Львівської області Микитин В.Я., перевіривши матеріали позовної заяви Стрийської окружної прокуратури (місцезнаходження: вул. Т. Шевченка. 89, м. Стрий, Львівська область, 82400; код у Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України у матеріалах позову відсутній) в інтересах держави в особі Стрийської міської ради (місцезнаходження: вул. Т. Шевченка, 71, м. Стрий, Львівська область, 82400; код у Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України: 26256903), з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Комунального некомерційного підприємства Стрийської міської ради «Стрийська центральна районна лікарня» (місцезнаходження: вул. О. Басараб, буд. 15, м. Стрий, Львівська область, 82400; код у Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України: 13802089), до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків у матеріалах позову відсутній) про відшкодування витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення, -

в с т а н о в и в:

Стрийська окружна прокуратура в особі першого заступника керівника І. Нагребного 01.08.2022 року звернулася у Стрийський міськрайонний суд Львівської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Стрийської міської ради (зареєстрована в діловодстві суду за вх. № 10150), в якій просить ухвалити рішення про стягнення з відповідача ОСОБА_1 на користь третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача КНП Стрийської міської ради «Стрийська центральна районна лікарня» 14 543 грн. 36 коп. понесених витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення. Судові витрати у справі зазначений прокурор просить покласти на відповідача ОСОБА_1 ..

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Стрийського міськрайонного суду Львівської області від 01.08.2022 року головуючим суддею щодо розгляду вищевказаної позовної заяви разом визначено суддю Микитина В.Я..

Оскільки відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, який не має статусу підприємця, то суддею, на виконання вимог частин 6, 7 ст. 187 ЦПК України, у визначений строк вжито заходів для звернення до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи відповідача ОСОБА_1 ..

Інформація про місце проживання (перебування) відповідача ОСОБА_1 надійшла до Стрийського міськрайонного суду Львівської області 10.08.2022 року (зареєстрована в діловодстві суду за вх. № 10550), згідно котрої зазначений відповідач з 13.10.1990 року зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 ..

Відтак, перевіривши матеріали вищевказаної позовної заяви, вбачається, що вона подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175,177 ЦПК України.

Справа в силу положень ст. 19 ЦПК України, підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Справа підсудна Стрийському міськрайонному суду Львівської області на підставі ч. 1ст. 27 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкриті провадження у справі, передбачених ч. 1ст. 186 ЦПК України, та дляповернення позовної заяви, передбачених ч. 4ст. 185 ЦПК України, не вбачається.

З урахуванням положень ст. 32 ЦПК України, слід прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч. 6 ст.19та частирн 1-4 ст.274 ЦПК України, розгляд справи належить здійснювати, як малозначної справи, у порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Зважаючи на відсутність обмежень, встановлених у ч. 4ст. 274 ЦПК України,для розглядуданої справиу порядкуспрощеного позовногопровадження безповідомлення (виклику)сторін,розгляд такоїслід здійснюватибез повідомлення(виклику)сторін.

Беручи до уваги наведене вище, суд здійснює розгляд даної справи за правилами спрощеного позовного провадження за наявними в справі матеріалами без проведення судового засідання, оскільки характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі на даний час свідчить про необхідність вирішення лише питань права, а згідно практики Європейського суду з прав людини щодо гарантій публічного судового розгляду (рішення від 8 грудня 1983 року у справі «Axen v. Germany», заява № 8273/78; рішення від 25 квітня 2002 року у справі «Varela Assalino contre le Portugal», заява № 64336/01), у випадках, коли мають бути вирішені тільки питання права, то розгляд письмових заяв, на думку Європейського Суду з прав людини, є доцільнішим, ніж усні слухання. Окрім того, оскільки згідно з ч. 1 ст. 8 ЦПК України ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи, учасників справи слід проінформувати про дату, час і місце розгляду справи, який відбудеться без проведення судового засідання.

Керуючись статтями4,8, 19,23,28, 32, 175,177-180,260-261, 274,277, 353 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву Стрийської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Стрийської міської ради, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Комунального некомерційного підприємства Стрийської міської ради «Стрийська центральна районна лікарня», до ОСОБА_1 про відшкодування витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення, - прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

Розгляд цивільної справи за позовомСтрийської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Стрийської міської ради, з участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Комунального некомерційного підприємства Стрийської міської ради «Стрийська центральна районна лікарня», до ОСОБА_1 про відшкодування витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення, - призначити у порядку спрощеного позовного провадженняна 19 вересня 2022 року о 12:45 год.у приміщенні Стрийського міськрайонного суду Львівської області, що за адресою: вул. Т Шевченка, 89, м. Стрий, Львівська область), без проведення судового засідання, за наявними у цій справі матеріалами.

Запропонувативідповідачеві ОСОБА_1 у п`ятнадцятиденний строкз дня вручення копії цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам, встановленимст. 178 ЦПК України. До відзиву на позовну заяву слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення зазначеного відповідача, якщо такі докази не надані прокурором або позивачем Стрийською міською радоюта документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів прокурору та зазначеному позивачеві. Роз`яснитивідповідачеві ОСОБА_1 ,що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Повідомитивідповідача ОСОБА_1 , що у випадку визнання ним позову у строк, встановлений судом для надання відзиву,він може надіслати до суду заяву про визнання позовних вимог. Повідомитивідповідача ОСОБА_1 про те, що, відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву він має право пред`явити зустрічний позов.

Запропонуватипрокуророві та позивачеві Стрийській міській раді у п`ятиденний строкз дня вручення їм відзиву на позовподати до суду відповідь на відзив, який має відповідати вимогам, встановленимст. 179 ЦПК України. До відповіді на відзив слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених відповідачем ОСОБА_1 у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані прокурором або позивачем Стрийською міською радою чи відповідачем ОСОБА_1 та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу.

Запропонувативідповідачеві ОСОБА_1 у п`ятиденний строкз дня вручення відповіді на відзив на позов подати до суду заперечення, які мають відповідати вимогам, встановлениму ст. 180 ЦПК України. До заперечень слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених прокурором або позивачем Стрийською міською радою у відповіді на відзив заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані прокурором або позивачем Стрийською міською радою чи відповідачем ОСОБА_1 та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів прокурору та зазначеному позивачеві.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору, на стороні позивача Комунальному некомерційному підприємству Стрийської міської ради «Стрийська центральна районна лікарня» про її право у строк, котрий не може перевищувати п`ятнадцять днів з дня вручення копії даної ухвали, подати суду письмові пояснення щодо позову, та у строк, котрий не може перевищувати п`яти днів з дня вручення відзиву, подати суду письмові пояснення щодо відзиву.

Копію цієї ухвалинадіслати учасникам справи. Крім того, позивачеві Стрийській міські раді, третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Комунальному некомерційному підприємству Стрийської міської ради «Стрийська центральна районна лікарня» та відповідачеві ОСОБА_1 слід надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо цього провадження з допомогою сервісу Судової влади за посиланням на вебсторінку: https://court.gov.ua./fair/ чи з використанням інших засобів зв`язку Стрийського міськрайонного суду Львівської області.

Ухвала судді,в силуположень ч.2ст.261та ч.1ст.353ЦПК України,набирає законноїсили змоменту їїпідписання,оскарженню вапеляційному порядкуокремо відрішення судуне підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала складена та підписана суддею без її проголошення 11 серпня 2022 року.

Суддя Володимир МИКИТИН

СудСтрийський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення10.08.2022
Оприлюднено12.08.2022
Номер документу105681613
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —456/2434/22

Рішення від 18.09.2022

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 10.08.2022

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні