Ухвала
від 09.08.2022 по справі 918/537/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"10" серпня 2022 р. Справа № 918/537/22

Господарський суд Рівненської області у складі: суддя Романюк Р.В., розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ" (29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, просп. Миру, 40, код ЄДРПОУ 41269586)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦ КОМПЛЕКТ ПОСТАЧ" (08130, Київська обл., Києво - Святошинський р-н, с. Чайки, вул. Валентини Чайки, 16, офіс 501, код ЄДРПОУ 38680240)

про стягнення коштів

Без повідомлення (виклику) учасників справи

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ" звернулося до Господарського суду Рівненської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦ КОМПЛЕКТ ПОСТАЧ", в якій просить стягнути 2 120 662,26 грн з яких: 1 256 246,59 грн - основний борг, 745 481,28 грн - інфляційні та 118 934,39 грн - штрафні санкції.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 01.08.2022 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ" до Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦ КОМПЛЕКТ ПОСТАЧ" про стягнення коштів, залишено без руху. Надано Товариству з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ" 5-денний строк з дня отримання даної ухвали подати господарському суду докази сплати судового збору за розгляд позовної заяви у встановленому законом порядку та розмірі, а саме - 31 809 грн 93 коп.

Господарським судом Рівненської області 01.08.2022 року надіслано ухвалу суду від 01.08.2022 року на електронну адресу позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ" (bilohvost.galina@dortrade.com.ua), вказану в позовній заяві, що підтверджується повідомленням про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу позивача.

Суд зазначає, що відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 ГК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Згідно частини 6 статті 242 Господарського процесуального кодексу України, днем вручення судового рішення є: 1) день вручення судового рішення під розписку; 2) день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи; 3) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про вручення судового рішення; 4) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду; 5) день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси. Якщо судове рішення надіслано на офіційну електронну адресу пізніше 17 години, судове рішення вважається врученим у робочий день, наступний за днем його відправлення, незалежно від надходження до суду повідомлення про його доставлення.

Крім того, суд зазначає, що частиною 2 статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" визначено, що усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Згідно з ч.ч. 1, 2 ст. 3 Закону України "Про доступ до судових рішень" для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. (далі - Реєстр) - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч. 1 ст. 4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

З огляду на вказане позивач не був позбавлений права та можливості ознайомитись з ухвалою у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Відповідно до ч. 4 ст. 13 ГПК України, кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Враховуючи вищевикладене, ухвала суду від 01.08.2022 року вважається врученою позивачу - 01.08.2022 року.

Згідно з ч. 4 ст. 116 ГПК України, якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Відтак, останнім днем на усунення недоліків позовної заяви, з урахуванням ч. 4 ст. 116 ГПК України, позивачем є 08 серпня 2022 року.

Проте, станом на 10.08.2022 р. позивачем виявлені недоліки позовної заяви не усунуто та не подано суду доказів сплати судового збору за розгляд позовної заяви у встановленому законом порядку та розмірі.

Відповідно до ч. 4 ст. 174 ГПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Відповідно до ч. 6 ст. 174 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

У встановлений судом строк позивач не усунув зазначені недоліки, що є підставою для повернення позовної заяви і доданих до неї документів в порядку ч. 4 ст. 174 ГПК України.

З огляду на зазначене, враховуючи що позивачем - Товариством з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ" не усунено недоліки позовної заяви у встановлений судом строк, зокрема, не подано суду доказів сплати судового збору за розгляд позовної заяви у встановленому законом порядку та розмірі, суд дійшов висновку про повернення позовної заяви Товариству з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ".

Згідно із ч. 8 ст. 174 ГПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ" до Товариства з обмеженою відповідальністю "СПЕЦ КОМПЛЕКТ ПОСТАЧ" про стягнення 2 120 662,26 грн з яких: 1 256 246,59 грн - основний борг, 745 481,28 грн - інфляційні та 118 934,39 грн - штрафні санкції, та додані до неї документи повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "ДОРТРЕЙД ПОДІЛЛЯ" (29000, Хмельницька обл., м. Хмельницький, просп. Миру, 40, код ЄДРПОУ 41269586).

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду в порядку та строки, встановлені статтями 254 - 257 Господарського процесуального кодексу України. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Р.В. Романюк

Дата ухвалення рішення09.08.2022
Оприлюднено15.08.2022
Номер документу105692595
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів Без повідомлення (виклику) учасників справи

Судовий реєстр по справі —918/537/22

Ухвала від 09.08.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 01.08.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні