Ухвала
від 10.08.2022 по справі 174/382/22
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 174/382/22

провадження 1-кс/174/208/2022

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2022 року м. Вільногірськ

Слідчий суддя Вільногірського міського суду Дніпропетровської області

Ілюшик І.А., за участю секретаряШарапової О.О., розглянувши у судовому засіданні, в залі суду в м. Вільногірську Дніпропетровської області, клопотання слідчого СВ відділення поліції № 4 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області Ступачук Е.В. на отримання дозволу щодо надання інформації про зв`язок мобільних терміналів рухомого (мобільного) зв`язку по кримінальному провадженню № 12022041150000109,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженніслідчого СВвідділення поліції № 4 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області, перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12022041150000109 від 01.08.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення-злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

10.08.2022 року до Вільногірського міського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого відділення поліції № 4 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області, погоджене прокурором Вільногірського відділу Жовтоводської окружної прокуратури Дніпропетровській області на отримання дозволу щодо надання інформації про зв`язок мобільних терміналів рухомого (мобільного) зв`язку.

В обґрунтування клопотання вказано, що з метою виявлення особи, яка може бути причетною до вчинення кримінального правопорушення-злочину передбаченого ч. 1 ст. 115 Кк України, або володіти потрібною для розслідування інформацією про обставини його вчинення необхідно витребувати інформацію по номеру мобільного НОМЕР_1 (та ПЗ встановленому на ньому), на якому встановлено програмне забезпечення, яке може містити відомості що мають доказове значення у кримінальному провадженні, а саме: Viber, WhatsApp, «Telegram», Facebook Messenger, iMessages, СМС, реєстр дзвінків, диктофон, нотатки, фото, а також відомості особистої електронної пошти, зв`язки абонентського номеру, типи дзвінків (вих., вх., вих. SMS - повідомлення, вх. SMS -повідомлення, переадресація), дата, час, тривалість, номер мобільного терміналу та прив`язку до базових станцій в період часу з 26.03.2022 до теперішнього часу у оператора мобільного зв`язку України ПрАТ «Київстар».

Вказана інформація відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України відноситься до такої, що охороняється законом.

Слідчий та прокурор про місце і час розгляду справи повідомлені належним чином і їх неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання по суті.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя розглядає клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, враховуючи клопотання слідчого.

Відповідно до п. 4 ст.107КПК України та ч. 3ст. 244 КПК України, у зв`язку з неявкою сторін, фіксування процесу за допомогою технічних засобів не здійснювалося, неприбуття в судове засідання особи, яка подала клопотання не перешкоджає розгляду клопотання.

Дослідивши матеріали даного клопотання, слідчий суддя доходить висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Положенням п. 5 ч. 2 ст. 131КПК України передбачено,що одниміз заходівзабезпечення кримінальногопровадження єтимчасовий доступдо речейідокументів.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст.160КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

За правиломч.5,6ст.163КПК України,слідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З клопотання та доданих до нього додатків вбачається, що 31.07.2022 року до ВП№4 звернулась ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканка м. Вільногірськ Дніпропетровської області, та повідомила про те що 31.03.2022 року її чоловік ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , пішов з дому та не повернувся.

Дослідивши клопотаннята копіїматеріалів кримінальногопровадження, зокрема, витяг з ЄРДР, протокол допиту потерпілого, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав, передбачених ч.ч. 5, 6, 7 ст.ст. 132, 163 КПК України, для задоволення даного клопотання та необхідності забезпечити тимчасовий доступ до інформації відповідно до клопотання слідчого.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи та інформація мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Також, зважаючи на те, що дану інформацію неможливо отримати іншим способом, окрім подання відповідного клопотання на тимчасовий доступ до речей і документів, тому для ефективності досудового розслідування, необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації, що знаходяться у оператора мобільного зв`язку України, ПрАТ «Київстар» за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 53 (проспект Перемоги).

Враховуючи конкретніобставини кримінальногопровадження,період заякий виниклапотреба отриматиінформацію єобґрунтованим,тобто з 26.03.2022 до 11.08.2022 року, тобто до теперішнього часу.

Ухвала про тимчасовий доступ до речей і документів виконується в порядку, передбаченому ст. 165 КПК України. Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали і встановлюється слідчим суддею до 09.09.2022 року, що є достатнім для вчинення відповідних дій.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати тимчасовий доступ в кримінальному провадженні № 12022041150000109 слідчому СВ ВП Кам`янського РУП ГУ НП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції Ступачу Едурду Володимировичу на витребування інформації по номеру мобільного НОМЕР_1 (та ПЗ встановленому на ньому), на якому встановлено програмне забезпечення, а саме: Viber, WhatsApp, «Telegram», Facebook Messenger, iMessages, СМС, реєстр дзвінків, диктофон, нотатки, фото, а також відомості особистої електронної пошти, зв`язки абонентського номеру, типи дзвінків (вих., вх., вих. SMS - повідомлення, вх. SMS -повідомлення, переадресація), дата, час, тривалість, номер мобільного терміналу та прив`язку до базових станцій в період часу з 26.03.2022 до 11.08.2022 року у оператора мобільного зв`язку України ПрАТ «Київстар» (код ЕДРПОУ 21673832), в особі його дирекції, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 53 (проспект Перемоги), індекс 03113, у електронному та печатному вигляді.

Строк дії ухвали до 09.09.2022 року.

Ухвала підлягає обовязковому виконанню.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя І.А. Ілюшик

Дата ухвалення рішення10.08.2022
Оприлюднено15.08.2022
Номер документу105697715
СудочинствоКримінальне
Сутьзв`язок мобільних терміналів рухомого (мобільного) зв`язку по кримінальному провадженню № 12022041150000109

Судовий реєстр по справі —174/382/22

Ухвала від 10.08.2022

Кримінальне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

Ухвала від 10.08.2022

Кримінальне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Ілюшик І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні