Ухвала
від 11.08.2022 по справі 757/49518/19-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 757/49518/19-ц

№ апеляційного провадження: 22-ц/824/9815/2022

У Х В А Л А

12 серпня 2022 року Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

судді-доповідача: Слюсар Т.А.,

суддів: Білич І.М., Коцюрби О.П.,

вирішуючи питання відкриття апеляційного провадження та розглянувши клопотання адвоката Здоровця Сергія Вікторовича в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство УНІАН» про поновлення строку апеляційного оскарження за апеляційною скаргою адвоката Здоровця Сергія Вікторовича в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство УНІАН» на додаткове рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 24 травня 2022 року у складі судді Волошина В.О.,

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство УНІАН» про ухвалення додаткового рішення в частині стягнення судових витрат,

у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство УНІАН» про захист честі, гідності та ділової репутації, зобов`язання вчинити дії, стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В :

Рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 08.11.2021 позов ОСОБА_1 залишено без задоволення.

Додатковим рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 24.05.2022 заяву ТОВ Інформаційне агентство УНІАН» про ухвалення додаткового рішення в частині стягнення судових витрат задоволено частково. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь ТОВ Інформаційне агентство УНІАН» витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 8 000 грн. В решті заяви відмовлено.

Не погоджуючись із вказаним додатковим рішенням 07.07.2022 представник ТОВ Інформаційне агентство УНІАН» звернувся до апеляційного суду з апеляційною скаргою в якій за змістом просив про поновлення строку апеляційного оскарження рішення суду.

В обґрунтування клопотання поважності пропущення строку апеляційного оскарження зазначено, що повний текст рішення на адресу відповідача не надходило, про його існування стало відомо з початку роботи ЄДРСР.

В матеріалах справи відсутні докази на спростування доводів скаржника.

Відповідно до положень ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду (ч.2).

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу (ч.3).

Враховуючи зазначене,п. 8 ч. 3 ст. 2 ЦПК України та ч. 3 ст. 354 ЦПК України, причини пропуску строку апеляційного оскарження слід вважати поважними, а отже, клопотання підлягає задоволенню та строк апеляційного оскарження - поновленню.

При підготовці справи до апеляційного розгляду встановлено, що апеляційна скарга за формою та змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Перешкод для прийняття апеляційної скарги ТОВ Інформаційне агентство УНІАН» до розгляду не встановлено.

Відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 360 ЦПК України, учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом строку, встановленого судом апеляційної інстанції в ухвалі про відкриття апеляційного провадження. До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Керуючись ст. ст. 354 - 361, ст. 366, ч. 2 ст. 381 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання адвоката Здоровця Сергія Вікторовича в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство УНІАН» задовольнити.

Поновити публічному акціонерному товариству "Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" строк апеляційного оскарження рішення Дарницького районного суду м. Києва від 21 лютого 2022 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою адвоката Здоровця Сергія Вікторовича в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство УНІАН» на додаткове рішення Шевченківського районного суду м. Києва від 24 травня 2022 року.

Копію апеляційної скарги з додатками до неї надіслати учасникам справи (крім скаржника) та роз`яснити право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі протягом п`яти днів з моменту отримання ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Роз`яснити, що дії учасників процесу щодо подання відзиву на апеляційну скаргу мають відповідати вимогам ст. 360 ЦПК України.

Суддя-доповідач:

Судді:

Дата ухвалення рішення11.08.2022
Оприлюднено15.08.2022
Номер документу105710566
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації, зобов`язання вчинити дії, стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —757/49518/19-ц

Постанова від 16.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Слюсар Тетяна Андріївна

Ухвала від 11.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Слюсар Тетяна Андріївна

Ухвала від 11.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Слюсар Тетяна Андріївна

Рішення від 23.05.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Рішення від 08.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Рішення від 08.11.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні