Ухвала
від 14.08.2022 по справі 914/904/22
ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81


УХВАЛА

"15" серпня 2022 р. Справа №914/904/22

Західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого (судді-доповідача)Якімець Г.Г.,

Суддів:Бойко С.М.,Бонк Т.Б.,

розглянувши спільну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Лего та Товариства з обмеженою відповідальністю Ельграф, б/н від 08 серпня 2022 року

про затвердження мирової угоди

у справі №914/904/22

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Лего, м. Львів

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Ельграф, м. Сокільники, Львівська область

про стягнення 120 002,15 грн.

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Господарського суду Львівської області від 05.07.2022 позовні вимоги задоволено повністю. Присуджено до стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ельграф» на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» заборгованість у сумі 108 760,60 грн., 11 241,55грн. 3% річних та 2481,00 грн. витрат на оплату судового збору.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Товариство з обмеженою відповідальністю Ельграф звернулося до Західного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просило скасувати рішення Господарського суду Львівської області від 05 липня 2022 року у справі №914/904/22 та прийняти нове рішення про відмову в задоволенні позову.

Ухвалою Західного апеляційного господарського суду від 01 серпня 2022 року у справі №914/904/22 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Ельграф» на рішення Господарського суду Львівської області від 05 липня 2022 року у справі №914/904/22; поряд з тим, ухвалено здійснювати розгляд справи в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи. Також витребувано з Господарського суду Львівської області матеріали справи.

04 серпня 2022 року до апеляційного суду надійшли матеріали справи №914/904/22.

11 серпня 2022 року сторони подали спільну заяву про затвердження мирової угоди, в якій, на підставі ст.192 ГПК України, просять затвердити мирову угоду, укладену 08 серпня 2022 року, та закрити провадження у справі.

До заяви доданий оригінал мирової угоди у справі №914/904/22 від 08 серпня 2022 року, яка підписана від імені Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Лего (позивача) директором Кава В.Р. та від Товариства з обмеженою відповідальністю Ельграф (відповідача) генеральним директором Смакула Ю.М. та скріплена печатками юридичних осіб сторін у справі.

Розглянувши спільну заяву сторін та мирову угоду, колегія суддів дійшла висновку про задоволення заяви та затвердження поданої сторонами мирової угоди, з огляду на наступне:

Відповідно до ч.1 ст.192 ГПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії (ч.ч.2, 3 ст.192 ГПК України).

Згідно з ч.1 ст.274 ГПК України у суді апеляційної інстанції позивач має право відмовитися від позову, а сторони укласти мирову угоду відповідно до загальних правил про ці процесуальні дії незалежно від того, хто подав апеляційну скаргу.

Судом досліджено умови мирової угоди та встановлено наступне:

Пунктом 1 мирової угоди передбачено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» відмовляється від стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ельграф» 11 241,55 грн. (одинадцять тисяч двісті сорок одна грн. 55 коп.) 3% річних, що нараховані на заборгованість, яка виникла підставі Договору підряду на виконання робіт №1408/01 від 14.08.2018 року, що укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» (Замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» (Підрядник), та від стягнення 2481,00 грн. витрат на оплату судового збору, що сплачений при поданні позову у справі №914/904/22.

У п.2 угоди сторони погодили, що ТзОВ «Будівельна компанія «Лего» визнає наявність недоліків у результатах робіт, виконаних на підставі Договору підряду на виконання робіт №1408/01 від 14.08.2018 року, що укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» (Замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» (Підрядник), які настали з вини Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего», а саме: відшарування верхнього шару покриття бетонної промислової підлоги (в тому числі лакового покриття i посипки), наявність тріщини підлоги, наявність вертикального заниження порогів вхідних дверей i воріт, через які протікає вода, наявність тріщини по oci « 8», що утворилась в бетонній основі глибиною до 1 см.

Відтак, Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» зобов`язалося за власний рахунок у погоджений з Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» строк усунути недоліки, які вказані у п.2 цієї Мирової угоди, а саме: усунути відшарування верхнього шару покриття бетонної промислової підлоги (в тому числі лакового покриття i посипки), усунути тріщини підлоги, здійснити вирівнювання порогів вхідних дверей i воріт та усунути тріщини по oci « 8», що утворилась в бетонній основі (п.3 Мирової угоди).

Відповідно до п.4 Мирової угоди сторони домовилися, що про усунення недоліків, що вказані у п.2 цієї Мирової угоди, Сторони підписують акт про усунення недоліків. Вказана у такому акті про усунення недоліків вартість робіт Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» не підлягає оплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф».

Згідно з п.п.5,6 Мирової угоди Товариство з обмеженою відповідальністю «Ельграф» визнає, що його заборгованість перед Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» за роботи, які виконані на підставі Договору підряду на виконання робіт №1408/01 від 14.08.2018 року, що укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» (Замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» (Підрядник), становить 108760,60 грн. (сто вісім тисяч сімсот шістдесят грн. 60 коп.). Вказану заборгованість ТзОВ «Ельграф» зобов`язується сплатити Товариству з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего», шляхом безготівкового переказу грошових коштів на поточний рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» протягом наступних строків: - у разі набрання цією Мировою угодою чинності раніше 01 вересня 2022 року заборгованість повинна бути оплачена Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» у строк до 01 вересня 2022 року (включно); - у разі набрання цією Мировою угодою чинності 01 вересня 2022 року a6o пізніше заборгованість повинна бути оплачена Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» протягом 7 (семи) робочих днів з дня набрання цією Мировою угодою чинності.

Також сторони погодили, що судові витрати Сторін, понесені у справі №914/904/22, в тому числі витрати на сплату судового збору та на професійну правничу допомогу, покладаються на: - за підготовку та подання позову у суд першої інстанції i за представництво інтересів Сторін у господарському суді Львівської області на Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего»; - за підготовку та подання у суд апеляційної інстанції апеляційної скарги на рішення господарського суду Львівської області від 05.07.2022 року i за представництво інтересів Сторін у Західному апеляційному господарському суді на Товариство з обмеженою відповідальністю «Ельграф» (п.7 Мирової угоди).

У п.12 Мирової угоди сторони засвідчили, що ознайомлені з наслідками затвердження Мирової угоди, що передбачені п.4 ст.192, п.7 ч.1 ст.231, ч.2 ст.274 ГПК України.

Судом встановлено, що мирова угода підписана від імені Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Лего (позивача) директором Кава В.Р., від Товариства з обмеженою відповідальністю Ельграф (відповідача) генеральним директором Смакула Ю.М. та їх підписи скріплено печатками юридичних осіб сторін у справі.

Дослідивши зміст поданої на затвердження апеляційному суду мирової угоди, колегія суддів встановила, що її умови стосуються прав та обов`язків сторін щодо предмета спору, мирова угода укладена в інтересах сторін і не зачіпає інтересів третіх осіб та не суперечить вимогам чинного законодавства, така підписана уповноваженими особами.

Відтак апеляційний суд дійшов висновку, що мирова угода відповідає вимогам ст.192 ГПК України.

Відповідно до ч.2 ст.274 ГПК України якщо мирова угода сторін відповідає вимогам статті 192 цього Кодексу, суд постановляє ухвалу про затвердження мирової угоди сторін, якою одночасно визнає нечинним судове рішення першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі (ч.4 ст.192, п.7 ч.1 ст.231 ГПК України).

Згідно з ст.193 ГПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Враховуючи все наведене вище, колегія суддів дійшла висновку про задоволення заяви сторін, затвердження укладеної сторонами мирової угоди, визнання нечинним рішення Господарського суду Львівської області від 05 липня 2022 року у справі №914/904/22 та закриття провадження у справі №914/904/22.

Разом з тим, колегія суддів зазначає, що відповідно до приписів ч.3 ст.231 ГПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Згідно з ч.4 ст.231 ГПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Керуючись ст.ст.192, 193, 231, 234, 274 Господарського процесуального кодексу України, Західний апеляційний господарський суд

У Х В А Л И В :

1. Спільну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Лего та Товариства з обмеженою відповідальністю Ельграф про затвердження мирової угоди від 08 серпня 2022 року у справі №914/904/22 задоволити.

2. Затвердити мирову угоду від 08 серпня 2022 року, укладену Товариством з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Лего та Товариством з обмеженою відповідальністю Ельграф у справі №914/904/22 наступного змісту:

МИРОВА УГОДА

у справі №914/904/22

м. Львів« 08» серпня 2022 року

Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» в особі директора Кава Василя Романовича, що діє на підставі Статуту, іменоване надалі «Позивач», з однієї сторони, та

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ельграф» в особі генерального директора Смакули Юрія Мирославовича, що діє на підставі Статуту, іменоване надалі «Відповідач», з іншої сторони,

при спільному згадуванні іменовані надалі «Сторони», які є сторонами у справі №914/904/22 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ельграф» про стягнення заборгованості, що знаходиться у провадженні Західного апеляційного господарського суду, з метою добровільного вирішення справи №914/904/22, керуючись ст.192 ГПК України, прийшли до згоди про укладення даної Мирової угоди (далі - Мирова угода) на наступних умовах:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» відмовляється від стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ельграф» 11 241,55 грн. (одинадцять тисяч двісті сорок одна грн. 55 коп.) 3% річних, що нараховані на заборгованість, яка виникла підставі Договору підряду на виконання робіт №1408/01 від 14.08.2018 року, що укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» (Замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» (Підрядник), та від стягнення 2481,00 грн. витрат на оплату судового збору, що сплачений при поданні позову у справі №914/904/22.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» визнає наявність недоліків у результатах робіт, виконаних на підставі Договору підряду на виконання робіт №1408/01 від 14.08.2018 року, що укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» (Замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» (Підрядник), які настали з вини Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего», а саме: відшарування верхнього шару покриття бетонної промислової підлоги (в тому числі лакового покриття i посипки), наявність тріщини підлоги, наявність вертикального заниження порогів вхідних дверей i воріт, через які протікає вода, наявність тріщини по oci « 8», що утворилась в бетонній основі глибиною до 1 см.

3. Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» зобов`язується за власний рахунок у погоджений з Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» строк усунути недоліки, які вказані у п.2 цієї Мирової угоди, а саме: усунути відшарування верхнього шару покриття бетонної промислової підлоги (в тому числі лакового покриття i посипки), усунути тріщини підлоги, здійснити вирівнювання порогів вхідних дверей i воріт та усунути тріщини по oci « 8», що утворилась в бетонній основі.

4. Про усунення недоліків, що вказані у п.2 цієї Мирової угоди, Сторони підписують акт про усунення недоліків. Вказана у такому акті про усунення недоліків вартість робіт Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» не підлягає оплаті Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф».

5. Товариство з обмеженою відповідальністю «Ельграф» визнає, що його заборгованість перед Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» за роботи, які виконані на підставі Договору підряду на виконання робіт №1408/01 від 14.08.2018 року, що укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» (Замовник) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» (Підрядник), становить 108760,60 грн. (сто вісім тисяч сімсот шістдесят грн. 60 коп.).

6. Товариство з обмеженою відповідальністю «Ельграф» зобов`язується сплатити Товариству з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» заборгованість, що вказана у п.5 цієї Мирової угоди, шляхом безготівкового переказу грошових коштів на поточний рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего» протягом наступних строків:

-у разі набрання цією Мировою угодою чинності раніше 01 вересня 2022 року - заборгованість повинна бути оплачена Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» у строк до 01 вересня 2022 року (включно);

-у разі набрання цією Мировою угодою чинності 01 вересня 2022 року a6o пізніше - заборгованість повинна бути оплачена Товариством з обмеженою відповідальністю «Ельграф» протягом 7 (семи) робочих днів з дня набрання цією Мировою угодою чинності.

7. Судові витрати Сторін, понесені у справі №914/904/22, в тому числі витрати на сплату судового збору та на професійну правничу допомогу, покладаються на:

-за підготовку та подання позову у суд першої інстанції i за представництво інтересів Сторін у господарському суді Львівської області - на Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Лего»;

-за підготовку та подання у суд апеляційної інстанції апеляційної скарги на рішення господарського суду Львівської області від 05.07.2022 року i за представництво інтересів Сторін у Західному апеляційному господарському суді - на Товариство з обмеженою відповідальністю «Ельграф».

8. Передбачені цією Мировою угодою умови примирення Сторін не суперечать закону i не порушують права, свободи та інтереси інших осіб.

9. У відповідності до ч.2 ст.193 ГПК України, ухвала про затвердження Мирової угоди є виконавчим документом.

10. Ця Мирова угода підлягає затвердженню Західним апеляційним господарським судом.

11. Мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом i діє до повного виконання зобов`язань, передбачених умовами цієї Мирової угоди.

12. Сторони ознайомлені із наслідками затвердження Мирової угоди, що передбачені п.4 ст.192, п.7 ч.1 ст.231, ч.2 ст.274 ГПК України.

13. Протягом двох календарних днів з дня укладення цієї Мирової угоди Сторони зобов`язуються подати Західному апеляційному господарському суду спільну заяву про затвердження Мирової угоди та один примірник цієї Мирової угоди для затвердження Західним апеляційним господарським судом.

14. Мирова угода укладена у трьох примірниках, українською мовою, по одному кожній із Сторін, та суду.

Позивач:Відповідач:

Товариство з обмеженою відповідальністюТовариство з обмеженою

«Будівельна компанія «Лего»відповідальністю «Ельграф»

79034, м. Львів, вул. Зелена, буд.238Б; 81130, Львівська область, Львівський

район, с. Сокільники, вул. Львівська

бічна, буд. 15;

Код ЄДРПОУ 39675404.ЄДРПОУ 19171388.


Директор Кава В.Р.Генеральний директор Смакула Ю.М.

3. Визнати нечинним рішення Господарського суду Львівської області від 05 липня 2022 року у справі №914/904/22.

4. Провадження у справі №914/904/22 закрити.

5. Оригінал ухвали з гербовою печаткою суду надіслати сторонам.

6. Матеріали справи №914/904/22 повернути до Господарського суду Львівської області.

Ухвала є виконавчим документом та у відповідності до ст.12 ЗУ «Про виконавче провадження» дійсна для пред`явлення до виконання протягом трьох років (до 15 серпня 2025 року).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в касаційному порядку у відповідності до вимог ст.ст.286-291 ГПК України.

Головуючий (суддя-доповідач)Якімець Г.Г.

СуддяБойко С.М.

СуддяБонк Т.Б.

Дата ухвалення рішення14.08.2022
Оприлюднено17.08.2022
Номер документу105745182
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 120 002,15 грн

Судовий реєстр по справі —914/904/22

Ухвала від 14.08.2022

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Ухвала від 01.08.2022

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Якімець Ганна Григорівна

Рішення від 04.07.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 10.05.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні