Ухвала
від 16.08.2022 по справі 757/20768/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/20768/22-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 серпня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12020180000000249 від 03.08.2020, про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

16.08.2022 в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором другого відділу організації процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами центрального апарату Національної поліції України Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Офісу Генерального прокурора ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 27 та ч. 4 ст. 27 КПК України, слідчий суддя, суд може прийняти рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні впродовж усього судового провадження або його окремої частини лише у разі: якщо здійснення провадження у відкритому судовому засіданні може призвести до розголошення таємниці, що охороняється законом. Кримінальне провадження у закритому судовому засіданні суд здійснює з додержанням правил судочинства, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч. 1 ст. 222 КПК України, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

Беручи до уваги наведене, слідчий суддя вважає за необхідне, розглянути зазначене клопотання про проведення обшуку в закритому судовому засіданні.

У судовому засіданні слідчий, внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України здійснювалась фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування клопотання, дослідивши матеріали провадження, приходить наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів клопотання, Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12020180000000249 від 03.08.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що на території Рівненської області зорганізувалась злочинна група з числа посадових осіб Служби автомобільних доріг у Рівненській області (код ЄДРПОУ 25894919) (далі - САД у Рівненській області), та окремих суб`єктів підприємницької діяльності, зокрема ТОВ НВП «Шляхбуд» (код ЄДРПОУ 41085274), ТзОВ «Торгова компанія «Дорсервіс» (код ЄДРПОУ 31245569), ТОВ «Рівненський асфальтний завод» (код ЄДРПОУ 40292064), ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» (код ЄДРПОУ 33757711), ФОП ОСОБА_5 та інших, які упродовж 2020-2022 років вчиняють заволодіння чужим майном - бюджетними коштами, виділеними на будівництво та ремонт автомобільних доріг Рівненської області, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Службовими особами САД у Рівненській області, під час вчинення злочину, до схеми заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво, ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг Рівненської області, залучаються наступні суб`єкти господарювання, а саме: ПрАТ «Рівнеавтошляхбуд» (код ЄДРПОУ 31435931, юридична адреса: місто Рівне, вул. Соборна, будинок 446), ТОВ «ВВВ Монтаж» (код ЄДРПОУ 40113939, юридична адреса: місто Київ, вул. Смольна, будинок 9 Б), ТзОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» (код ЄДРПОУ 33757711, юридична адреса: Черкаська обл., місто Канів, вул. Енергетиків, будинок 65), ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Встановлено, що під час виконання робіт на вищевказаних об`єктах посадовими особами вищевказаних суб`єктів господарювання, штучно завищується вартість ТМЦ (в т.ч. піску, щебеню, асфальтобетону та ін.) шляхом використання транзитних підприємств, використовується асфальтобетонне покриття нижніх шарів покриттів (вирівнюючих шарів) та верхніх шарів, що не відповідають вимогам ДБН, ДСТУ, ГОСТ, СНиП, ТУ, а також не відповідає проектно-кошторисній документації та тендерній документації замовника, застосовуються подвійні розцінки, вносяться недостовірні відомості до актів виконаних робіт.

Під час виконання робіт на вищевказаних об`єктах, вищезазначені СПД отримують асфальтобетонні суміші з асфальтного заводу ТОВ «ВВВ Монтаж» (код ЄДРПОУ 40113939), який знаходиться за адресою: Рівненська область, Сарненський район, м. Дубровиця, на земельній ділянці з кадастровий номер: 5621810100:01:014:0040, документи щодо виготовлення, відпуску асфальтобетонної продукції з даного заводу та інше, знаходиться за адресою Рівненська область, Сарненський район м. Дубровиця, вул. Залізнична 16. Дані асфальтобетонні суміші, завідомо для виконавців робіт та замовника, не відповідають вимогам ДБН, ДСТУ, ГОСТ, СНиП, ТУ, проектно-кошторисній документації та тендерній документації замовника.

У зв`язку із цим, у органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем здійснення діяльності ТОВ «ВВВ Монтаж» (код ЄДРПОУ 40113939) за адресою: Рівненська область, Сарненський район, м. Дубровиця, вул. Залізнична 16 на земельній ділянці кадастровий номер: 5621810100:01:014:0040.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, являється Дочірнє підприємство " Рівненський облавтодор " відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України", (код ЄДРПОУ 31994540).

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Згідно з ч. 2 ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінальних правопорушень, орган досудового розслідування обґрунтовано вважає, що відшукувані речі та документи можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Пунктом 45 рішення Європейського суду з прав людини «Бук проти Німеччини» від 28.04.2005 року, (Buck v. Germany), заява № 41604/98, ECHR 2005-IV) встановлено, що держави можуть за необхідності вдаватися до проведення обшуку з метою отримання доказів на підтвердження факту вчинення певних правопорушень. При цьому, суду необхідно оцінювати, чи підстави, наведені на обґрунтування проведення обшуку житла та виїмки з нього, є належними та достатніми і чи принцип пропорційності дотриманий (див.: зазначене рішення у справі «Функе проти Франції», пункти 55-57; рішення від 25 лютого 1993 р. «Крем`є проти Франції», № 11471/85, пункти 38-40 тощо).

Згідно з п. 18 ч. 1 ст. 3 КПК України, до повноважень слідчого судді належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні під час проведення досудового розслідування в кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене та наведені норми КПК України, слідчий суддя дійшов висновку про необхідність часткового задоволення вказаного клопотання про обшук, враховуючи, що такий обшук має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

В частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, штампів, печаток (або відтиски печаток) інших СПД причетних до вчинення кримінального правопорушення, клопотання задоволенню не підлягає, оскільки слідчим не доведено наявність перелічених вище речей за вказаною адресою.

Разом з тим, в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою відшукання інших знарядь кримінального правопорушення, інших предметів і документів, що можуть мати доказове значення та можуть стосуватись факту кримінального правопорушення, клопотання задоволенню не підлягає, оскільки вище вказане має абстрактний характер, що в свою чергу чітко не зазначає, яку саме доказову базу може становити для досудового розслідування.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 107, 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 та іншим слідчим, які входять у групу слідчих у кримінальному провадженні № 12020180000000249 від 03.08.2020, зокрема: старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_6 , старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ, старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_7 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_8 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_9 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_10 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_11 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_12 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_13 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_14 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_15 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НПУ ОСОБА_16 , слідчому слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_17 , слідчому слідчого СВ Херсонського РУП ГУНП в Херсонській області ОСОБА_18 дозвіл на проведення обшуку в адміністративних, офісних, побутових, підсобних, виробничих та інших нежитлових приміщеннях/будівлях за адресою: Рівненська область, Сарненський район, м. Дубровиця, вул. Залізнична 16 на земельній ділянці кадастровий номер: 5621810100:01:014:0040, за місцем здійснення діяльності ТОВ «ВВВ Монтаж» (код ЄДРПОУ 40113939), з метою відшукання та вилучення речей та документів щодо діяльності ТОВ «ВВВ Монтаж» (код ЄДРПОУ 40113939), ПрАТ «Рівнеавтошляхбуд» (код ЄДРПОУ 31435931), ТзОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» (код ЄДРПОУ 33757711), а саме: юридична, фінансова, бухгалтерська та технічна документація що стосується діяльності та господарських взаємовідносин протягом 2019-2021 років наступних підприємств: ТзОВ «КВВ Транс-Буд» (код ЄДРПОУ 42066980), ТзОВ «Торгова Компанія «Дорсервіс» (код ЄДРПОУ 31245569), ТзОВ «Тайронс Груп» (код ЄДРПОУ 43550436), ТзОВ «Монобуд-С» (код ЄДРПОУ 43241578), ТзОВ «ІТМ Дата-Центр» (код ЄДРПОУ 42274068), ТзОВ «Дебора Компані» (код ЄДРПОУ 42244007), ТзОВ «Будтранс Сарни» (код ЄДРПОУ 43608904), ТзОВ «Амфі Сіті» (код ЄДРПОУ 41415424), ТзОВ «Атлант-Транс» (код ЄДРПОУ 32302884), ТзОВ «Рівнеекспресбуд» (код ЄДРПОУ 36007978), ТзОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» (код ЄДРПОУ 33757711), ТзОВ «Бітум-Трейд» (код ЄДРПОУ 38593750), ТзОВ «ЛНК-Груп» (код ЄДРПОУ 43645354), ТзОВ «Німецько-Українська компанія «Промбудінвест-1» (код ЄДРПОУ 43533536), ТзОВ «Мастер Транс Груп» (код ЄДРПОУ 43271890), ТзОВ «Кварцит плюс» (код ЄДРПОУ 43225294), ПП «Мехтрансбуд» (код ЄДРПОУ 43216452), ТзОВ «Бос-Транс» (код ЄДРПОУ 43047162), ПП «Автотранслайн» (код ЄДРПОУ 43011508), ТзОВ «Фаворит Гурт» (код ЄДРПОУ 42943095), ТзОВ «Гранітпостач» (код ЄДРПОУ 42891641), ТзОВ «Аліот Трейдінг» (код ЄДРПОУ 42543957), ТзОВ «Зернотранс-ВО» (код ЄДРПОУ 41294240), ТзОВ «Дортрейд Поділля» (код ЄДРПОУ 41269586), ТзОВ «Торгово інвестиційна компанія «Трідент» (код ЄДРПОУ 41146457), ТзОВ «Тракція Україна» (код ЄДРПОУ 41134326), ТзОВ «РБ-Груп» (код ЄДРПОУ 41043098), ТзОВ «Дорбуд Сервіс Груп» (код ЄДРПОУ 40945017), ТзОВ «Інтер. Буд.» (код ЄДРПОУ 40295589), ТзОВ «Пегас Вінд» (код ЄДРПОУ 40277140), ТзОВ «ВВВ Монтаж» (код ЄДРПОУ 40113939), ТзОВ «Гостомель-Промтранс» (код ЄДРПОУ 38435152), ТзОВ «Теплолюкс-Юг» (код ЄДРПОУ 38295642), ПрАТ «Рівнеавтошляхбуд» (код ЄДРПОУ 31435931), ФОП « ОСОБА_19 » (код 2513903534), ТОВ "ТРАНСПОРТ-ПЛЮС" (39086085),ТОВ «СТІЛЛХАУС» (43311058), ТОВ "СТЕПСЕРВІС" (39743160),ТОВ "ПАРТНЕР АГРОПРОМ"( 42975551),ТОВ "БУГ ПОДІЛЛЯ" (42942699),ТОВ "АБЗ-ІНВЕСТ" (41132601), ТОВ "АВТОБУДТРАНС-Б" (43159541)ТОВ "Леванте Транс" (41105672)ТОВ "ШЛЯХОВЕ БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ 111" (42511134), ТОВ «Рівненський асфальтний завод» (код ЄДРПОУ 40292064), ТзОВ «Енергодар - Сервіс» (код ЄДРПОУ 36650350), з іншими СПД, технічна, виконавча та бухгалтерська документація, що стосується виготовлення та відпуску асфальтобетонних сумішей у 2019-2021 роках, документи щодо оренди (використання) вантажного автомобільного транспорту у інших фізичних та юридичних осіб для транспортування сировини для виготовлення асфальтобетонної суміші та транспортування (надання послуг по доставці) виготовленої асфальтобетонної суміші покупцям у 2019-2021 роках, Документи щодо придбання сировини для виготовлення асфальтобетонної суміші (щебеню, його різновидів та гравію, відсіву, бітуму, мінерального порошку, інших наповнювачів, добавок та компонентів тощо) у 2019-2021 році, кореспонденція, інші підтверджуючі юридичні та бухгалтерські документи, щодо взаємовідносин з вищевказаними СПД, документи, що містять інформацію про ціни на асфальтобетонні суміші, які надавались іншим підприємствам, установам та організаціям, документи щодо передачі у 2019-2021 роках в оренду чи інше користування заводу (виробничих потужностей) по виготовленню асфальтобетону, договори, угоди, акти-приймання передачі, акти наданих послуг, платіжні документи щодо проведення взаєморозрахунків за такі послуги, накази на призначення на посаду директора підприємства, завідуючого складом та/або іншої особи відповідальної за фактичний облік, прийняття та відпуск будівельних та інших матеріалів (компонентів), що використовувалися для виготовлення асфальтобетонної суміші, завідуючого лабораторією, лаборантів, майстрів, їх посадові інструкції (функціональні обов`язки), а також вільні зразки підписів, почерку та цифрових позначень вказаних посадових осіб даних підприємств, жорсткі диски, системні блоки, мобільні телефони, планшети, флеш носії, магнітні носії інформації та комп`ютерна техніка, штампи, печатки (або відтиски печаток) ТОВ «ВВВ Монтаж» (код ЄДРПОУ 40113939), ПрАТ «Рівнеавтошляхбуд» (код ЄДРПОУ 31435931), ТзОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» (код ЄДРПОУ 33757711), чорнові записи.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.08.2022
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу105780788
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/20768/22-к

Ухвала від 16.08.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Головко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні