Ухвала
від 18.08.2022 по справі 138/994/21
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/994/21

Провадження №:1-кп/138/27/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2022 року м. Могилів-Подільський

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області, в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

обвинуваченої ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

в ході розгляду у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Могилів-Подільського міськрайонного суду по об`єднаному кримінальному провадженню по обвинуваченню ОСОБА_7 за ч. 1 ст. 366, ч.2,3ст.191 КК України та по обвинуваченню ОСОБА_5 за ч. 1 ст. 366, ч.2,3ст.191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області знаходиться вказане вище об`єднане кримінальне провадження.

Обвинувачений ОСОБА_7 в судове засідання не з`явився, його захисник заявив клопотання про зупинення судового провадження стосовно усіх обвинувачених, мотивувавши його тим, що у зв`язку із оголошенням в Україні військового стану обвинувачений ОСОБА_7 призваний по мобілізації для проходження військової служби у лавах Збройних сил України, тому не має можливості прибути до суду.

Обвинувачена ОСОБА_5 в судовому засіданні клопотання захисника підтримала.

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання захисника. Висловив думку з приводу того, що зупинення справи відносно одного обвинуваченого заважатиме повноті судового розгляду та значно ускладнить з`ясування обставин даних об`єднаних кримінальних проваджень.

Представник потерпілого в судовому засіданні підтримав думку прокурора.

Суд, розглянувши клопотання захисника, заслухавши думку прокурора, обвинуваченої та представника потерпілого, дослідивши матеріали кримінального провадження в нарадчій кімнаті,дійшов такого висновку.

Згідно витягу із наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 01.08.2022 № 200, обвинуваченого ОСОБА_7 зараховано в списки особового складу частини НОМЕР_1 на всі види забезпечення, а на котлове забезпечення з 01 серпня 2022 року, відповідно до Указу Президента України «Про загальну мобілізацію» від 24.02.2022 № 69/2022.

Відповідно до ст. 335 КПК України, зокрема, у разі якщо обвинувачений був призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, суд зупиняє судове провадження стосовно такого обвинуваченого до його звільнення з військової служби і продовжує судове провадження стосовно інших обвинувачених, якщо воно здійснюється щодо декількох осіб.

Враховуючи викладене, суд доходить висновку, що призов обвинуваченого ОСОБА_7 для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, є підставою для зупинення судового провадження до його звільнення з військової служби.

Разом з тим, за загальним правилом, якщо кримінальне провадження здійснюється щодо декількох обвинувачених, суд продовжує судове провадження стосовно інших обвинувачених, а матеріали кримінального провадження щодо обвинуваченого, який проходить військову службу мають бути виділені в окреме провадження, згідно положень ст. 334 КПК України.

Так, згідно ч.1ст.334КПК України,зокрема, матеріали кримінального провадження можуть виділятися в окреме провадження ухвалою суду, на розгляді якого вони перебувають, згідно з правилами, передбаченимистаттею 217 цього Кодексу.

Згідно ч.3, 4ст.217 КПК Україниу разінеобхідності матеріалидосудового розслідуваннящодо одногоабо кількохкримінальних правопорушеньможуть бутивиділені вокреме провадження,якщо однаособа підозрюєтьсяу вчиненнікількох кримінальнихправопорушень абодві чибільше особипідозрюються увчиненні одногочи більшекримінальних правопорушень. Матеріали досудового розслідування не можуть бути виділені в окреме провадження, якщо це може негативно вплинути на повноту досудового розслідування та судового розгляду.

При вирішенні питання про можливість виділення в окреме провадження матеріалів щодо ОСОБА_7 і зупинення провадження лише відносно нього суд враховує суть пред`явленого обвинуваченння як ОСОБА_7 так і ОСОБА_5 , те, що ухвалою суду від 05.10.2021 суд об`єднав кримінальні провадження відносно вказаних обвинувачених в одне кримінальне провадження, також те, на якій стадії знаходиться розгляд даного об`єднаного кримінального провадження, зокрема, судом допитано лише частину свідків сторони обвинувачення, із значної кількості заявлених свідків, при цьому суд ще не допитував свідків сторони захисту, не досліджував матеріали кримінального провадження, не заслуховував показання обвинувачених, а тому вважає, що виділення в окреме провадження матеріалів лише відносно ОСОБА_7 може негативно вплинути на повноту судового розгляду та заважатиме з`ясуванню усіх обставин даних кримінальних проваджень.

Враховуючи викладене суд, зважаючи на позицію як сторони захисту так і сторони обвинувачення, представник потерпілого вважає за необхідне зупинити об`єднане кримінальне провадження до звільнення ОСОБА_7 з військової служби.

Керуючись ст. 217, 334, 335, 372 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання захисника задовольнити.

Зупинити об`єднане кримінальне провадженню по обвинуваченню ОСОБА_7 за ч. 1 ст. 366, ч.2,3ст.191 КК України та по обвинуваченню ОСОБА_5 за ч. 1 ст. 366, ч.2,3ст.191КК України до звільнення ОСОБА_7 з військової служби.

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_1 повідомити суд про закінчення військової служби ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , негайно з дня настання такої події.

Контроль за виконанням ухвали в частині повідомлення військовим комісаріатом з приводу закінчення ОСОБА_7 військової служби покласти на Могилів-Подільську окружну прокуратуру.

Копію ухвали направити для виконання до ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.08.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105781802
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —138/994/21

Ухвала від 18.08.2022

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

Ухвала від 13.01.2022

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

Ухвала від 05.10.2021

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

Ухвала від 05.10.2021

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Київська Т. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні