Ухвала
від 04.08.2022 по справі 554/4200/22
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 04.08.2022 Справа № 554/4200/22

Провадження № 1-кс/554/8226/2022

Ухвала

іменем України

04.08.2022 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання Керівник Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_4 про проведення обшуку,

встановила:

прокурор звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку, посилаючись на те, що слідчими СУ ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні № 12022170000000318 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 227, ч. 2 ст. 364 КК України.

До ГУНП в Полтавській області надійшли матеріали УСБ України в Полтавській області про те, що службові особи Полтавської міської ради зловживали своїм службовим становищем під час використання продовольчого резерву Полтавської територіальної громади, що спричинило тяжкі наслідки.

Також до ГУНП в Полтавській області надійшли матеріали УСБ України в Полтавській області про те, що службові особи ТОВ «Продоптом» (код ЄДРПОУ 44159762), виробничі потужності якого знаходяться за адресою АДРЕСА_1 та ФОП ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ) під час виконання договорів укладених з Полтавською ОВА та Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради, здійснили постачання м`ясних продуктів харчування в т.ч. консерв м`ясних «Свинина тушкована», що не відповідають державним нормам та є неякісними, а отже небезпечними для споживачів, що підтверджується відповідними висновками органу з оцінки відповідності.

В ході досудового розслідування встановлено, що з метою формування продовольчого резерву на території Полтавської міської територіальної громади, між Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та ТОВ «Продоптом» укладено договір № 1803/1 від 18.03.2022 щодо постачання консерв м`ясних «Свинина тушкована» в кількості 80000 шт. на загальну суму 8,3 млн грн. В подальшому, згідно видаткових накладних № ОП-0000233 від 23.03.2022 року та № ОП-0000235 від 28.03.2022 року ТОВ «Продоптом» поставлено на адресу Управління адміністративних послуг Полтавської міської ради вказані м`ясні консерви.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення, документів, речових доказів, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, виникла необхідність у проведенні обшуку приміщенні за адресою: м. Полтава, провулок Шевченка, 20, та вилученні документів, які свідчать про придбання, виготовлення, зберігання, реалізацію консерви м`ясної «Свинини тушкованої» ТОВ «Продоптом», ФОП ОСОБА_5 та іншими виробниками, договору №1803/1 від 18.03.2022 року між Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та ТОВ «Продоптом», договорів укладених з Полтавською ОВА щодо постачання консерв м`ясних «Свинина тушкована», документів, які слугували підставою для укладання вказаних договорів, актів приймання-передачі консерв м`ясних «Свинина тушкована», складених на виконання договорів з Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та Полтавською ОВА, документів щодо обліку продукції, документів, що підтверджують оплату за постачання консерв м`ясних «Свинина тушкована» відповідно до договорів з Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та Полтавською ОВА, декларацій виробника, якісних посвідчень, лабораторних досліджень щодо якості поставлених консерв м`ясних «Свинина тушкована» відповідно до договорів з Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та Полтавською ОВА, інформації щодо відповідальних осіб за прийняття вище зазначеної продукції, наказів на призначення цих осіб, посадових обов`язків, документів що підтверджують місце знаходження зазначеної продукції, документів щодо використання даної продукції, печаток, штампів, факсиміле із реквізитами підприємств, які задіяні у вчиненні кримінального правопорушення; чорнових записів, комп`ютерної техніки (системних блоків, серверів, ноутбуків, флеш-накопичувачів, інших носіїв електронної інформації), на яких виготовлені або/та зберігаються первинні бухгалтерські документи, та інших речей, нажитих незаконним шляхом та всіх інших речей та документів, які можуть бути засобами для розкриття кримінального правопорушення і виявлення винних, а також встановлення тих речей, які можуть мати суттєве значення у кримінальному провадженні.

Прокурор у судовому засіданні підтримав клопотання.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникати до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків установлених частиною 3 ст. 233 КПК України.

Ураховуючи вищевикладене, з метою встановлення істини у кримінальному провадженні слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись вимогами ст. ст. 233-234 КПК України, слідчий суддя,

ухвалила:

клопотання прокурора - задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих за участю оперативних співробітників у кримінальному провадженні на проведення обшуку у приміщенні, де фактично здійснює свою ФОП ОСОБА_5 та інші підконтрольні йому суб`єкти господарювання, у тому числі ТОВ «Продоптом», за адресою: м. Полтава, провулок Шевченка, 20, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення, майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, грошей, цінностей, комп`ютерної техніки, мобільних терміналів, документів, речових доказів, у тому числі документів, які свідчать про придбання, виготовлення, зберігання, реалізацію консерви м`ясної «Свинини тушкованої» ТОВ «Продоптом», ФОП ОСОБА_5 та іншими виробниками, договору №1803/1 від 18.03.2022 між Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та ТОВ «Продоптом», договорів укладених з Полтавською ОВА щодо постачання консерв м`ясних «Свинина тушкована», документів, які слугували підставою для укладання вказаних договорів, актів приймання-передачі консерв м`ясних «Свинина тушкована», складених на виконання договорів з Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та Полтавською ОВА, документів щодо обліку продукції, документів, що підтверджують оплату за постачання консерв м`ясних «Свинина тушкована» відповідно до договорів з Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та Полтавською ОВА, декларацій виробника, якісних посвідчень, лабораторних досліджень щодо якості поставлених консерв м`ясних «Свинина тушкована» відповідно до договорів з Управлінням адміністративних послуг Полтавської міської ради та Полтавською ОВА, інформації щодо відповідальних осіб за прийняття вище зазначеної продукції, наказів на призначення цих осіб, посадових обов`язків, документів що підтверджують місце знаходження зазначеної продукції, документів щодо використання даної продукції, печаток, штампів, факсиміле із реквізитами підприємств, які задіяні у вчиненні кримінального правопорушення; чорнових записів, комп`ютерної техніки (системних блоків, серверів, ноутбуків, флеш-накопичувачів, інших носіїв електронної інформації), на яких виготовлені або/та зберігаються первинні бухгалтерські документи, та інших речей, нажитих незаконним шляхом та всіх інших речей та документів, які можуть бути засобами для розкриття кримінального правопорушення і виявлення винних, а також встановлення тих речей, які можуть мати суттєве значення у кримінальному провадженні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.08.2022
Оприлюднено22.08.2023
Номер документу105794905
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/4200/22

Ухвала від 04.08.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 04.08.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 20.07.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні