Ухвала
від 22.08.2022 по справі 531/705/21
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22.08.2022

єдиний унікальний номер справи 531/705/21

номер провадження 1-кс/531/699/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2022 року м. Карлівка

Слідчий суддяКарлівського районногосуду Полтавськоїобласті ОСОБА_1 розглянувши клопотанняслідчого СВВП №3Полтавського РУПГУНП вПолтавській областікапітана поліції ОСОБА_2 ,погоджене начальникомКарлівського відділуРешетилівької окружноїпрокуратури ОСОБА_3 , внесеногодо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань за№ 42017171190000003від 13січня 2017року,за ознакамизлочину,передбаченого ч.1ст.364 ККУкраїни, про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

СВ ВП № 3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017171190000003 від 13 січня 2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 ККУкраїни.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ПП « ОСОБА_4 » з метою ухилення від сплати обов`язкових платежів до бюджету органів місцевого самоврядування, під час будівництва в період часу з 01.07.2016 по 12.08.2016 «Елеватор на 12400 тон в с. Михайлівське Карлівського р-ну Полтавської області», внесено завідомо неправдиві відомості у Декларацію про готовність до експлуатації об`єкта, який належить до І-ІІІ категорії складності, зареєстровану у ІНФОРМАЦІЯ_1 26.08.2016 року за № ПТ143162390892.

Також, службовими особами ПП « ОСОБА_4 » задекларовано ємність елеватора 12400 тон, тоді як згідно інформації, оприлюдненої генеральним підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ними здійснено будівництво елеватору в с. Михайлівське ємністю 16000 тон зернових, що може свідчити про умисне штучне заниження ємності та, як наслідок, вартості, елеватору замовником ПП « ОСОБА_4 ».

Крім того, будівництво елеватору проведено на земельній ділянці державної форми власності (кадастровий номер 5321681200:00:004:0984), яка надана в оренду ПП « ОСОБА_4 » для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Планом території елеватора обґрунтована доцільність зміни цільового призначення земельної ділянки. Однак при затвердженні плану ІНФОРМАЦІЯ_3 питання про зміну цільового призначення земельної ділянки, відшкодування ПП « ОСОБА_4 » втрат від зміни цільового використання земельної ділянки не вирішено, відсутні будь які відомості про призначення та сплату зазначеного відшкодування.

Відповідно довідомостей здержавного реєструречових правна нерухомемайно,земельна ділянкадержавної формивласності зкадастровим номером5321681200:00:004:0984із квітня2019знаходиться уприватній власностіПП « ОСОБА_4 »,відомості прощо внісдержавний реєстратор ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ,тел. НОМЕР_1 .Підстава длядержавної реєстрації:ст.377Цивільного кодексуУкраїни,серія таномер:435-IV,виданий 16.01.2003,видавник:Верховна РадаУкраїни;ст.120Земельного кодексуУкраїни,серія таномер:2768-ІІІ,виданий 25.10.2001,видавник:Верховна ІНФОРМАЦІЯ_6 . Однак державним реєстратором ОСОБА_5 відомостей до державного реєстру речових прав на нерухоме майно не внесені відомості, щодо рішення органу місцевого самоврядування на підставі якого вищевказану земельну ділянку передано у приватну власність ПП « ОСОБА_4 », з чого можна зробити висновок, що вказане рішення не виносилось, земельна ділянка у приватну власність ПП « ОСОБА_4 » не передавалось і підстави для її реєстрації у приватну власність відсутні.

Під час досудового слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », що за адресою: АДРЕСА_1 , у яких міститься інформація про з`єднання абонента мобільного зв`язку за абонентськими № ОСОБА_5 , а саме НОМЕР_1 в період часу із 20.08.2020 по 22.08.2022 року.

Вищевказані відомості про з`єднання з номеру оператора мобільного зв`язку та мобільних телефонів знаходяться у власника інформації оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

Беручи до уваги вище викладене, неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація може слугувати як речовий доказ у кримінальному провадженні та має суттєве значення для встановлення важливих обставин у досудовому розслідуванні, та неможливістю іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації про з`єднання споживачів телекомунікаційних послуг, їх тривалість, зміст, маршрути передавання тощо, яка перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », слідчий звернувся з даним клопотанням до суду.

Слідчий в судове засідання не з`явився, до суду надавши заяву про розгляд клопотання без його участі.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей та документів, зазначених у клопотанні, розгляд даного клопотання вражаю за необхідне проводити відповідно до ч. 2 ст.163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню. Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація, сама по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні. Іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч. 1 ст. 165 КПК надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду або ж особі, уповноваженій на здійснення тимчасового доступу на підставі доручення слідчого.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ ВП № 3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_2 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати тимчасовийдоступ до інформації про зв`язок кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг, в період із 20.08.2020 по 22.08.2022 року за абонентським номером НОМЕР_2 , що перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » виготовити на електронному носії документ за вказаними вище абонентськими номерами та періодом часу з наступними відомостями:

1. Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаним вище абонентським номером.

2. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання вказаного абонентського номеру, міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ).

3. Адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок абонента.

4. Типи з`єднання абонента: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація тощо.

5. Дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента.

6. Ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, ІМЕІ), з яким відбувався сеанс зв`язку абонента;

7. Інформацію, щодо перерахунку на вище вказані абонентські номери коштів, їх зняття та переведення на інші мобільні номери чи банківські рахунки.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннямиКПК Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКарлівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення22.08.2022
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу105831220
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —531/705/21

Ухвала від 22.08.2022

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

Ухвала від 27.09.2021

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

Ухвала від 22.09.2021

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

Ухвала від 07.04.2021

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Черняєва Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні