Ухвала
від 22.08.2022 по справі 127/18229/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/18229/22

Провадження 1-кс/127/7361/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2022 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , розглянувши в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання слідчого четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниця) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, майор Державного бюро розслідувань ОСОБА_2 , про накладення арешту на майно, яке вилучене під час обшуку 17.08.2022, за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 59, в рамках кримінального провадження № 42021020000000554 внесеного до ЄРДР 13.12.2021, за відсутності фіксації судового розгляду технічними засобами, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло вищевказане клопотання слідчого ОСОБА_2 , яке погоджене з прокурором, про накладення арешту на майно.

Клопотання мотивовано тим, що у провадженні слідчого перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021020000000554 від 13.12.2021, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ст. 368-5 КК України, у зв`язку із чим у органу досудового розслідування постала необхідність у застосуванні заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді накладення арешту на майно.

Під час розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що службові особи Департаменту архітектури та містобудування, Департаменту архітектурно будівельного контролю Департаменту земельних ресурсів, Вінницької міської ради, Державної інспекції архітектури та містобудування, зловживаючи владою та службовим становищем, всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди третіми особами юридичними особами, які виступають забудовниками територій м. Вінниці, у т.ч. розташованих у санітарних зонах та прибережних захисних смугах, не вжили належних заходів реагування та державного нагляду (контролю) на порушення вимог законодавства у сфері містобудування забудовниками та погодили дозвільні документи на будівництво ряду об`єктів за відсутності правових підстав, чим завдали істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам.

Крім того, встановлено, що заступник Вінницького міського голови ОСОБА_3 , будучи головою комісії з питань звільнення території Вінницької міської територіальної громади від незаконно встановлених тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності та малих архітектурних форм, не вжив заходів, щодо виконання рішення Вінницької міської ради від 17.02.222 №465 «Про демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Вінницької міської територіальної громади» в частині рішення про демонтаж торгово-посадочного комплексу, належного ФОП « ОСОБА_4 », який розташований в АДРЕСА_1 , на земельній ділянці площею 0,0135 га (кадастровий номер 0510136600:02:064:0011).

За таких обставин 08.02.2022 до слідчого судді Вінницького міського суду подано клопотання, яке погоджено процесуальним керівником про тимчасовий доступ до інформації та документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Вінницької міської ради, а саме до рішення Виконавчого комітету Вінницької міської ради № 1357 від 03.06.2021 «Про затвердження містобудівної документації - детальних планів території» з протоколами і додатками, проекту внесення змін до детального плану території кварталу обмеженого «Сабарівським шосе, шосе на с. Шкуринці, проектною об`їзною дорогою», розроблений міським комунальним підприємством «Вінницький муніципальний центр містобудування та архітектури» у 2020, та до детального плану території, обмеженої вулицями Князів Коріатовичів, Соборною, Миколи Оводова та річкою Південний Буг», розробленого міським комунальним підприємством «Вінницький муніципальний центр містобудування та архітектури» у 2019, протоколів громадських слухань щодо зазначених детальних планів та інших документів.

Ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду від 10.02.2022 (справа № 127/3458/22, провадження № 1-кс/127/1518/22) клопотання слідчого задоволено та надано дозвіл на тимчасовий доступ до документів. Також в ухвалі слідчого судді вказано, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документівслідчий суддя, суд, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. При цьому термін дії ухвали складав два місяця тобто до 10.04.2022.

14.02.2022 ухвалу слідчого судді супровідним листом передано для організації виконання до відділу звернень Вінницької міської ради.

Разом з тим, у повідомлені Вінницької міської ради від 17.02.2022 зазначено, що для вирішення питань вказаних в ухвалі слідчого судді від 10.02.2022 її скеровано до Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради, оскільки останні є можливим розпорядником вказаних документів.

Згідно повідомлення від 08.04.2022 Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради зазначенні в ухвалі слідчого судді документи не перебувають у їх володінні. Інші зазначені в ухвалі документи в Департаменті архітектури та містобудування Вінницької міської ради відсутні, оскільки передані Адвокатському об`єднанню «Консильєрі», для здійснення правової оцінки та формування позиції у справі.

Відповідно до повідомлення Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради між Департаментом та Адвокатським об`єднанням «Консильєрі» укладено договір про надання правової допомоги від 25.01.2022 № 6.

Окрім того, ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду від 10.02.2022 (справа № 127/3481/22, провадження № 1-кс/127/1526/22) клопотання слідчого задоволено та надано дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Департаменту архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради, що розташований за адресою: м. Вінниця, Театральна, буд. 29.

14.02.2022 ухвалу слідчого судді супровідним листом передано для організації виконання до відділу звернень Вінницької міської ради.

Разом з тим, у повідомлені Вінницької міської ради від 17.02.2022 зазначено, що для вирішення питань вказаних в ухвалі слідчого судді від 10.02.2022 її скеровано до Департаменту архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради, оскільки останні є можливим розпорядником вказаних документів.

Згідно повідомлення від 07.04.2022 Адвокатського об`єднання «Консильєрі» (м. Вінниця вул. Монастирська, 11/2) ухвалу слідчого Вінницького міського суду від 10.02.2022 виконати не можливо, оскільки вона не відповідає вимогам визначеним Кримінальним процесуальним кодексом України.

Разом з тим, слід відмітити, що у структурі Вінницької міської ради функціонує юридичне управління, що знаходиться за адресою: м. Вінниця вул. Соборна, 59, яке забезпечує юридичний супровід.

Аналізуючи матеріали кримінального провадження слід прийти до висновку, що посадовими особами Вінницької міської ради, вживаються заходи щодо приховування документів, дозвіл на вилучення яких санкціонований слідчим суддею.

За таких обставин провести тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні Департаменту архітектури та містобудування, Департаменту архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради, не представилось за можливе, оскільки посадовими особами Вінницької міської ради фактично відмовлено у виконанні ухвал слідчого судді Вінницького міського суду від 10.02.2022 про тимчасовий доступ до документів.

Окрім того, згідно ч. 14 ст. 16-1«Комплексний план просторового розвитку території територіальної громади» ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності»: доступ до матеріалів комплексного плану, крім інформації, яка відповідно до закону становить державну таємницю або належить до інформації з обмеженим доступом, не може обмежуватися. Загальна доступність матеріалів комплексного плану забезпечується відповідно до вимогЗакону України "Про доступ до публічної інформації" шляхом надання їх за запитом на інформацію, оприлюднення, у тому числі у формі відкритих даних, на єдиному державному веб-порталі відкритих даних, офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері будівництва, містобудування та архітектури, веб-сайті відповідного органу місцевого самоврядування, внесення відповідних даних до Державного земельного кадастру та містобудівного кадастру. У разі наявності в комплексному плані інформації, яка відповідно до закону становить державну таємницю або належить до інформації з обмеженим доступом, така інформація подається у вигляді окремого файлу, формат якого визначається Кабінетом Міністрів України, та підписується кваліфікованими електронними підписами відповідальними особами, які розробили комплексний план.

В той же час, слід зауважити, що на території України, указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні», введено воєнний стан, а Українська держава перебуває у стані війни з російською федерацією.

Враховуючи викладене, передані Адвокатському об`єднанню «Консильєрі» документи можуть містити інформацію, яка відповідно до закону становить державну таємницю або належить до інформації з обмеженим доступом, що в умовах воєнного стану може привести до розголошення відомостей, що ставить під сумнів безпеку для населення в умовах війни.

Окрім того, 08.02.2022 до слідчого судді Вінницького міського суду подано клопотання, яке погоджено процесуальним керівником про тимчасовий доступ до інформації та документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської, а саме щодо наступних документів (містобудівних умов і обмежень щодо проведення будівельних робіт, наказів про їх затвердження, копій документів, що посвідчують право власності чи користування земельними ділянками, копій викопіювання з топографо-геодезичних планів М 1:2000 земельних ділянок, містобудівних розрахунків, що визначають інвестиційні наміри замовника, які складено у довільній формі зі стислою інформацією про основні параметри об`єктів будівництва, планів зонування території, детальних планів територій, викопіювання з генерального плану міста Вінниця, технічних паспортів, проекти об`єктів будівництва, які на них розташовувались та які повинні розташовуватись в майбутньому) по наступних об`єктах будівництва:

- «Реконструкція готелю «Південний Буг» під багатофункціональний центр за адресою: м. Вінниця, площа Героїв Чорнобиля,1»;

- «Будівництво торгово-офісної споруди на розі вулиць Пирогова-Заболотного в м. Вінниці, Вінницька обл., Вінницький р-н., Вінницька територіальна громада, м. Вінниця, вул. Пирогова/вул. Заболотного, б/н»;

- «Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків із вбудованими нежитловими приміщеннями на вул. Максимовича, 21 в м. Вінниця» (кадастровий номер земельної ділянки 0510100000:02:021:0213);

- «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку із вбудованим паркінгом по вул. 600-річчя, 3 в м. Вінниця» (кадастрові номери земельних ділянок 0510100000:02:045:0117 та 0510100000:02:045:0116);

- «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими громадськими приміщеннями між вул. Професора Шульги та вул. Юківка в м. Вінниці» (кадастрові номери земельних ділянок 0510100000:02:080:0268, 0510100000:02:080:0349, 0510100000:02:080:0261, 0510100000:02:080:0335, 0510100000:02:080:0145, 0510100000:02:080:0265);

- «Нове будівництво багатоквартирного житлового будунку з вбудовано-прибудованими громадськими приміщеннями між вул. Професора Шульги та вул. Юківка в м. Вінниці» (кадастровий номер земельної ділянки 0520680200:03:001:0252);

- «Нове будівництво багатоквартирних житлових будинків по вул. Барське шосе, 1-А в м. Вінниці» (кадастрові номери земельних ділянок 0510100000:02:115:0094 та 0510100000:02:115:0081);

- «Нове будівництво житлового комплексу по 4-му пров. Комарова в м. Вінниця» (кадастровий номер земельної ділянки 0520680200:06:001:0007);

- «Нове будівництво офісного центру з вбудованим паркінгом по АДРЕСА_2 » (кадастрові номери земельних ділянок 0510136600:02:062:0003 та 0510100000:02:062:0022);

- будівництво багатоквартирного житлового будинку за адресою: АДРЕСА_3 (кадастровий номер земельної ділянки 0510136600:02:080:0065);

- будівництво, що розташоване на земельній ділянці кадастровим номером 0510100000:02:017:0098;

- «Нове будівництво торгово-офісного центру по АДРЕСА_2 » (кадастрові номери земельних ділянок 0510100000:02:067:0063, 0510100000:02:067:0061, 0510100000:02:067:0062, 0510100000:02:067:0059, 0510100000:02:067:0060, 0510136600:02:067:0038);

- «Нове будівництво торгівельного центру по просп. Коцюбинського, 2-А в м. Вінниці» (кадастрові номери земельних ділянок 0510100000:01:044:0018 та 0510100000:01:044:0017);

- будівництво торгівельно - офісного центру по вул. Генерала Арабея в м. Вінниці (кадастровий номер земельної ділянки 0510136600:02:024:0002);

- «Нове будівництво торгівельно-офісної будівлі по АДРЕСА_4 » (кадастрові номери земельних ділянок 0510100000:02:052:0216, 0510100000:02:052:0217, 0510100000:02:052:0267);

- будівництво торгово - офісного центру по АДРЕСА_5 (кадастровий номер земельної ділянки 0510100000:02:051:0226);

- будівництво, що розташовані на земельних ділянках з наступними кадастровими номерами: 0510100000:02:073:0239, 0510100000:02:073:0240, 0510100000:02:073:0241, 0510100000:02:073:0242;

- «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку» за адресою: АДРЕСА_6 (кадастровий номер земельної ділянки 0510100000:02:047:0070);

- «Нове будівництво житлового комплексу з об`єктами соціального і громадського призначення в с. Березина Якушинецької ОТГ Вінницького району Вінницької області» (кадастровий номер земельної ділянки 0520688900:01:003:0253);

- «Будівництво житлово-громадського комплексу по АДРЕСА_7 » (кадастровий номер земельної ділянки 0510100000:02:015:0252);

- будівництва за адресою: м. Вінниця, вул. Князів Коріатовичів, буд. 7-А (кадастровий номер земельної ділянки 0510136600:02:061:0006);

- будівництво по вул. Мури в м. Вінниці (кадастровий номер земельної ділянки 0510100000:02:060:0020);

- будівництво по АДРЕСА_8 (кадастрові номери земельних ділянок 0510100000:01:066:0067 та 0510100000:01:066:0061);

- «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом та вбудованими громадськими приміщеннями по АДРЕСА_9 » (кадастровий номер земельної ділянки 0510100000:02:065:0052);

- будівництва, що розташовані на земельній ділянці кадастровим номером 0510100000:02:017:0098;

- торгово-посадочний комплекс, належний ФОП « ОСОБА_4 », який розташований в м. Вінниці по просп. Юності, на земельній ділянці площею 0,0135 га (кадастровий номер 0510136600:02:064:0011),

- ТОВ «Агро Дельта Плюс» ЄДРПОУ 40955355, земельної ділянки площею 0, 8956 га за адресю: м. Вінниця, площа Героїв Чорнобиля, 1.

Крім того, ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду ОСОБА_5 від 10.02.2022 (справа № 127/3477/22, провадження № 1-кс/127/1525/22) клопотання слідчого задоволено та надано дозвіл на тимчасовий доступ до документів. Також в ухвалі слідчого судді вказано, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документівслідчий суддя, суд, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. При цьому термін дії ухвали складав два місяця тобто до 10.04.2022.

14.02.2022 ухвалу слідчого судді супровідним листом передано для організації виконання до відділу звернень Вінницької міської ради.

Разом з тим, у повідомлені Вінницької міської ради від 18.02.2022 зазначено, що для вирішення питань вказаних в ухвалі слідчого судді від 10.02.2022 її скеровано до відповідного Департаменту Вінницької міської ради, оскільки останні є можливим розпорядником вказаних документів.

Згідно повідомлення від 07.04.2022 Адвокатського об`єднання «Консильєрі» (м. Вінниця вул. Монастирська, 11/2) ухвалу слідчого Вінницького міського суду ОСОБА_5 від 10.02.2022 (справа № 127/3477/22, провадження № 1-кс/127/1525/22) виконати не можливо, оскільки вона не відповідає вимогам визначеним Кримінальним процесуальним кодексом України.

Статтею 166 КПК України «Наслідки невиконання ухвали слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів», встановлено, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. У разі якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, суд доручає забезпечення його проведення слідчому, прокурору або органу Національної поліції за місцем проведення цих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями цього Кодексу.

18.08.2022 слідчим четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого

у місті Хмельницькому, майором Державного бюро розслідувань ОСОБА_2 на підставі ухвали слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_5 № 127/17681/22 від 15.08.2022 в порядку

ст. 234 КПК України, проведено обшук а адміністративній будівлі Вінницької міської ради, за адресою м. Вінниця, вул. Соборна, 59.

В ході проведення обшуку вилучено мйно, яке є предметом кримінального правопорушення.

18.08.2022 постановою слідчого четвертого слідчого відділу (з дислокацією у

м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого

у місті Хмельницькому ОСОБА_2 вилучені документи на підставі ухвали

ОСОБА_5 № 127/17681/22 від 15.08.2022 року під час обшуку визнано у рамках вказаного кримінального провадження речовим доказом (постанова додається в додатках).

Зокрема,вилучені документиможуть міститивідомості,які можутьбути використаніяк доказфакту чиобставин,що встановлюютьсяпід часкримінального провадженнята являютьсяречовими доказамиу кримінальномупровадженні.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Крім того, арешт майна є важливим елементом здійснення завдань кримінального провадження, своєчасне застосування якого може запобігти непоправним негативним наслідкам при розслідуванні кримінального правопорушення. Для ефективного розслідування орган досудового розслідування має потребу у збережені цього майна до встановлення фактичних обставин вчинення злочину.

Таким чином, з метою забезпечення збереження речових доказів, у зв`язку із наявними підставами вважати, що вилучене майно містить відомості щодо обставин, які досліджуються в ході кримінального провадження, та може бути використане, як доказ у суді, з врахуванням того, що не забезпечення його схоронності може призвести до його зникнення, втрати, пошкодження або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, необхідно накласти арешт на зазначене вище майно.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 40, 131, 132, 167, 170 та 171 КПК України, слідчий просив слідчого суддю клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився, завчасно подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Слідчий суддя дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Так,згідно ч.1ст.170КПК Україниарештом майнає тимчасове,до скасуванняу встановленомуцим Кодексомпорядку,позбавлення заухвалою слідчогосудді абосуду правана відчуження,розпорядження та/абокористування майном,щодо якогоіснує сукупністьпідстав чирозумних підозрвважати,що воноє доказомзлочину,підлягає спеціальнійконфіскації упідозрюваного,обвинуваченого,засудженого,третіх осіб,конфіскації уюридичної особи,для забезпеченняцивільного позову,стягнення зюридичної особиотриманої неправомірноївигоди,можливої конфіскаціїмайна.Арешт майнаскасовується увстановленому цимКодексом порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним устатті 98цього Кодексу.

Відповідно до ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

В силу ст. 171 КПК України з клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову також цивільний позивач.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 КПК України клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

В рамках кримінального провадження № 42021020000000554 від 13.12.2021, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ст. 368-5 КК України, під час проведення обшуку виявлено та вилучено майно, яке є предметом кримінального правопорушення.

З огляду на вищенаведене, а також враховуючи те, що майно, яке було вилучене під час обшуку є предметом кримінального правопорушення, може бути використаний як доказ під час досудового розслідування кримінального провадження, з метою з`ясування дійсних обставин події кримінального правопорушення, а також з метою унеможливлення подальшого відчуження вказаного майна на час досудового розслідування та забезпечення схоронності даного майна, тому слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниця) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, майор Державного бюро розслідувань ОСОБА_2 , про накладення арешту на майно, підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 131, 132, 170, 171, 172, 174, 175 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниця) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, майор Державного бюро розслідувань ОСОБА_2 задовольнити.

Накласти арешт на майно вилучене під час обшуку 17.08.2022, за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 59, в рамках кримінального провадження № 42021020000000554 внесеного до ЄРДР 13.12.2021, а саме:

Оригінал платіжного доручення (рахунок на оплату № 116 від 10 серпня 2022 р.) 1 арк.;

Оригінал платіжного доручення (рахунок на оплату № 8 від 18 липня 2022 р.) 1 арк.;

Оригінали платіжних доручень 27 арк.;

Копія службової записки (індекс 01/01/38545 від 18.07.2022 р.) 6 акр.;

Завірений оригінал рішення № 1623 від 11.08.2022 р. з додатком 4 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1618 від 11.08.2022 р. 1 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1619 від 11.08.2022 р. з додатками

26 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1657 від 11.08.2022 р. 4 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1642 від 11.08.2022 р. 1 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1634 від 11.08.2022 р. з додатками

14 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1632 від 11.08.2022 р. з додатками

17 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1629 від 11.08.2022 р. з додатками

23 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1641 від 11.08.2022 р. з додатками

9 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1643 від 11.08.2022 р. 2 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1573 від 04.08.2022 р. 3 арк.;

Завірений оригінал рішення № 1559 від 04.08.2022 р. з додатками

16 арк.;

Інформаційна довідка (Департаментом земельних ресурсів Вінницької міської ради був укладений договір № 21 від 08.04.2021 р. з Адвокатським об`єднанням «Консельєрі» про надання правничої допомоги на суму 150 тис. грн. з моменту укладення договору по теперішній час квітень-листопад, відповідно до актів наданих послуг сплачено 137257 грн.) 5 арк.;

Копія довідки про вартість робіт за липень 2019 року 5 арк.;

Копія договору № 7-19 від 03.07.2019 р. 2 арк.

Копія робочого проекту № 36/20 11 арк.;

Оригінал робочого проекту № 36/20 12 арк.

Оригінал довідки про вартість робіт за липень 2019 року 8 арк.;

Оригінал договору № 7-19 від 03.07.2019 р. 3 арк.

Копія договору оренди землі від 12.04.2006 року з додатками 12 арк.;

Оригінал обґрунтування зміни цільового призначення Лука-Мелешківська (позначення 0104.09-00-00-ГП) 20 арк.;

Копія технічних умов з проектування мереж водопостачання жит.буд. по

вул. Є. Патона, 17-в ( № 2/269-ту від 30.06.2022р.) з додатками 5 арк.

Проектна пропозиція вул. В. Порика, 41(МКП «ВМЦМіА») (позначення 22-0215-ПП) 11 арк.;

Копія договору оренди земельної ділянки від 08.08.2011 року з додатками 13 арк.;

Оригінал містобудівного обґрунтування Лука-Мелешківська сільська рада (ТОВ «КВАНТ» 2009 р.) 36 арк.;

Оригінал проекту землеустрою щодо відведення зем.діл. (Інститут землеустрою, № 01-19/271 від 25.01.13р.) Лука-Мелешківська сільська рада (примірник № 1, Дог. 6745 від 07.08.2012р.) 76 арк.;

Папка (червона) (копія розпорядження міського голови № 23/р від 16.02.2022 р. 3 арк.; копія розпорядження міського голови № 24/р від 16.02.2022 р. 2 арк.; копія листа (індекс № 01-01-51825) 2 арк.; копія реєстру переукладених договорів оренди зем.діл., розташованих на територіях, включених в межі м. Вінниці, згідно з Постановою ВРУ від 13.05.2015 № 401-VІІІ 9 арк.; копія листа ВОДА (індекс 01/01/9925 від 09.02.2022 р.) 1 арк.; копія розпорядження міського голови № 164-р від 03.11.2020 р.- 1 акр.);

Папка (синя) (протокол наради від 21.02.2022 р. 3 арк.; копія листа КП «АМН» ВМР вих. № 104 від 22.02.2022 р.) 1 арк.; протокол наради від 24.01.2022 р. 3 арк.; копія (Інформація та терміни щодо стану розроблення МБД (внесення змін до детального плану території) 1 акр.; копія доп.зап. ДАтаМ 1 арк.);

Папка (сіра) протоколи нарад 37 арк.;

Кольорова презентація засідання комісії з питань звільнення території ВМТГ від незаконно встановлених ТС та МАФ з актами № 1,2,3,4,5,6 30 акр.;

Графічний матеріал: Багатоквартирний жит.буд. для працівників Держлісгоспу; Проектний план М 1:1000, Схема проектних планувальних обмежень М 1:1000 2 арк. (кольорові листи А 3) (Детальний план території, обмеженої озером Гуральня, струмком, що впадає в р. П`ятничанку, старою межею м. Вінниці та лісовим масивом у м. Вінниці).

Графічний матеріал: (копія чорно-біла) Генерального плану проекту планування території району набережної проспекту Юності в м. Вінниця Схема планування території М 1:2000 1 арк.;

Графічний матеріал: Експлікація будівель та споруд (квартал № 1 вул. Пирогова) ф. А 3 1 арк.;

Графічний матеріал: План-схема черговості комплексної забудови району «Східний» до програми завдання на розробку ПДП житлового р-ну «Східний» між вул. Чехова- Немирівське шосе в м. Вінниця ф. А 1 1 арк.;

Робочий матеріал: ф. А 3 МБД 1 акр., ф. А 4 2 арк.;

Копія податкової декларації про майновий стан та доходи ОСОБА_3 звітний період 2021 року 2 акр., копія розрахунку податкових зобов язань за 2021 рік 1 акр., копія реквізитів рахунків 1 акр.;

Копія Витягу з ЄДР ТОВ ФІРМА «ДОБРОДІЙ» (реєстраційний номер справи 117400393620) 18.03.2021р. 4 акр.;

Таблиця - Реєстр зем.діл., які закріплені за Фондом на правах оперативного управління, на яких здійснюється діяльність не пов`язана з отриманням прибутку станом на 01.01.2022 р. 1 акр;

Завірений оригінал витягу з протоколу 1-ї сесіі 8 скликання від 20.11.2020 р 4 арк.;

Завірений оригінал рішення від 20.11.2020 року , 1 сесія 8 скликання , «Про заступників міського голови» 1 арк.,

Завірений оригінал Розпорядження від 14.12.20 року № 190-р «Про розподіл обов`язків..» 12 арк.;

Завірений оригінал Розпорядження від 16.08.21 року номер 136-р «Про внесення змін до розпорядження від 14.12.20 № 190-р 3 арк.,

Завірений оригінал Розпорядження від 04.03.2022 № 34/р «Про внесення змін до розпорядження від 14.12.2020 р. № 190-р…» 3 арк.;

Оригінали зразків підпису заступника міського голови Вінницької міської ради ОСОБА_3 на 12 аркушах, а саме:

Відповідь на лист ОСОБА_6 - від 05.03.2021 за № Б-01-32843\10010,

лист вих.№ 01-00-010-82559 від 09.12.2021 р. на ОДА ОСОБА_7 ,

лист вих. № 01-00-010-83265 від 13.12.2021 р. на МКП «АБС»;

лист вих. № 01-00-013-83234 від 13.12.2021 р. на ТОВ «СТАРМЕДМАРКЕТ»;

лист вих. № 01\00\010\126344 від 08.06.2022 р. на Держ.екол.інсп. у Він.обл.;

лист вих. № 01\00\010\126336 від 08.06.2022 р. на ПП «ТДВ»;

лист вих. № 01\00\010\126339 від 08.06.2022 р. ОСОБА_8

лист вих. № 01\00\010\126340 від 08.06.2022 р. на ТОВ «Вінницьке СКТБ ОПК»;

лист вих. № 01-00-004-4610 від 28.01.2020 р. на ТОВ «Вінницябуд»;

лист вих. № 01-00-010-69551 від 18.11.2020 р. на голову Держ.служби України з питань геодезії, картографії та кадастру ОСОБА_9 ;

лист вих. № 01-00-010-69548 від 18.11.2020 р. на нач. Гол.упр.Держгеокадастру у Він.обл. ОСОБА_10 ;

лист вих. № 01-00-010-69545 від 08.11.2020 р. на нач.Гол.упр.Держгеокадастру у Він.обл. ОСОБА_10 .

Флешконакопивач 16 Гб з електронними документами, вилучений під час обшуку 17.08.2022 з службового комп`ютера заступника міського голови ВМР ОСОБА_3 (Слідчий ОСОБА_2 );

Оригінал рішення № 1838 від 26.09.2014 з додатками на 48 аркушах;

Оригінал рішення № 1210 від 25.05.2018 з додатками на 110 аркушах;

Оригінал рішення № 1210 від 25.05.2018 з додатками на 110 аркушах;

Оригінал рішення № 2425 від 25.09.2020 з додатками на 63 аркушах;

Оригінал рішення № 2105 від 27.03.2015 з додатками на 7 аркушах;

Оригінал рішення № 1501 від 28.11.2013 з додатками на 97 аркушах;

Оригінал рішення № 1764 від 27.06.2014 з додатками на 124 аркушах;

Оригінал рішення № 2066 від 27.02.2015 з додатками на 56 аркушах;

Оригінал рішення № 448 від 28.05.2021 з додатками на 57 аркушах;

Оригінал рішення № 447 від 28.05.2021 з додатками на 108 аркушах;

Оригінал рішення № 346 від 26.03.2021 з додатками на 64 аркушах;

Оригінал рішення № 1173 від 27.04.2018 з додатками на 68 аркушах;

Оригінал рішення № 588 від 27.01.2017 з додатками на 43 аркушах;

Оригінал рішення № 500 від 25.06.2021 з додатками на 34 аркушах;

Копії рішень Вінницької міської ради про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам у власність та зміну цільового призначення, в прошитому та пронумерованому вигляді на 144 аркушах;

Оригінал Рішення № 1093 від 23.02.2018 з додатками на 36 аркушах;

Оригінал Рішення № 1700 від 29.03.2019 з додатками на 53 аркушах;

Оригінал Рішення № 2267 від 22.05.2020 з додатками на 185 аркушах;

Оригінал Рішення № 1048 від 26.01.2018 з додатками на 109 аркушах;

Оригінал Рішення № 911 від 27.10.2017 з додатками на 89 аркушах;

Оригінал Рішення № 2298 від 25.09.2015 з додатками на 157 аркушах;

Оригінал Рішення № 2268 від 22.05.2020 з додатками на 126 аркушах.

Виконання та контроль за виконанням ухвали суду покласти на слідчого четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниця) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, майор Державного бюро розслідувань ОСОБА_2 .

Зобов`язати слідчого повідомити заінтересованих осіб про накладання арешту на вищевказане майно.

Арешт майна може бути скасований підозрюваним, обвинуваченим, їх захисником, законним представником, іншим власником або володільцем майна, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, за їх клопотанням до суду про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення, однак її оскарження не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення22.08.2022
Оприлюднено15.05.2024
Номер документу105834314
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —127/18229/22

Ухвала від 22.08.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні