Рішення
від 21.08.2022 по справі 761/13590/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/13590/21

Провадження № 2/761/1052/2022

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

22 серпня 2022 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді: Саадулаєва А.І.,

при секретарі: Корнійчук Є.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження в приміщенні суду цивільну справу за позовом

позивач: ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ),

відповідач-1: Товариство з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «Стоп корупції ТВ» (місцезнаходження: вул. Жилянська, 118, офіс 93, м. Київ, 01033; код ЄДРПОУ: 38683985),

відповідач-2: ОСОБА_2 ,

відповідач-3: Громадське об`єднання «Стоп корупція» (ЄДРПОУ: 39946405, адреса: м.Київ, вул.Йорданська, буд.8, кв.198),

предмет позову: захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації,

ВСТАНОВИВ:

Керуючись ст.ст. 259, 265, 268, 273, 353-355 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 - задовольнити частково.

Визнати такою, що є недостовірною і принижує честь та ділову репутацію ОСОБА_1 , інформацію, поширену на веб-сайті інформаційного порталу «ІНФОРМАЦІЯ_6» в статті під назвою «Елітна нерухомість і мільйони на рахунках: НАЗК та ДБР перевірять статки чиновників із податкової» від ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 за URL-адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме:

« ОСОБА_3 має репутацію хабарника, що «кошмари в» бізнес та вимагав кошти в обмін на безпроблемну діяльність».

«Через корупційні скандали він навіть потрапив у список осіб, які підпадають під люстрацію».

Визнати такою, що є недостовірною та принижує честь та ділову репутацію ОСОБА_1 , інформацію, поширену в відео під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_2 », поширену на веб-сайті інформаційного порталу «ІНФОРМАЦІЯ_6» від ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 за URL-адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 (з 9 хвилини 30 секунди), а саме:

« ОСОБА_3 - скандальний податківець, створив кар`єру хабарника, що «кошмарив» бізнес та вимагав кошти в обмін на безпроблемну діяльність».

«Через корупційні скандали він навіть потрапив у список людей, які підпадають під люстрацію».

Зобов`язати ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «Стоп корупції ТВ», Громадську організацію «Стоп корупції» спростувати поширену недостовірну інформацію, протягом 10 календарних днів з дня набрання рішенням законної сили у цій справі, шляхом публікації тексту ОСОБА_2 на веб-сайті інформаційного порталу «ІНФОРМАЦІЯ_6» на тій самій мові, у той самий час спростування наступного змісту:

«Інформація поширена, на веб-сайті інформаційного порталу «ІНФОРМАЦІЯ_6» ІНФОРМАЦІЯ_3 в статті під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та в відео під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_4 /Як співробітники ДПС заробляють мільйони/ ІНФОРМАЦІЯ_6 », а саме: « ОСОБА_3 має репутацію хабарника, що «кошмарив» бізнес та вимагав кошти в обмін на безпроблемну діяльність». «Через корупційні скандали він навіть потрапив у список осіб, які підпадають під люстрацію» є недостовірною та такою, що порочить честь та ділову репутацію ОСОБА_1 .»

Зобов`язати ОСОБА_2 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Інформаційне агентство «Стоп корупції ТВ», Громадську організацію «Стоп корупції» протягом 10 календарних днів з дня набрання рішенням законної сили у цій справі видалити з веб-сайту ІА «ІНФОРМАЦІЯ_6» інформацію, що не відповідає дійсності, є недостовірною, а саме - « ОСОБА_3 має репутацію хабарника, що «кошмарив» бізнес та вимагав кошти в обмін на безпроблемну діяльність». «Через корупційні скандали він навіть потрапив у список осіб, які підпадають під люстрацію» в статті під назвою «Елітна нерухомість і мільйони на рахунках: НАЗК та ДБР перевірять статки чиновників із податкової» від ІНФОРМАЦІЯ_3.

В задоволенні іншої частини позову - відмовити.

Рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення21.08.2022
Оприлюднено24.08.2022

Судовий реєстр по справі —761/13590/21

Рішення від 21.08.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Рішення від 21.08.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Ухвала від 20.02.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Ухвала від 30.04.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні