Ухвала
від 02.06.2022 по справі 640/30499/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

03 червня 2022 року м. Київ № 640/30499/21

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Добрянської Я.І., розглянувши клопотання про залучення третіх осіб в адміністративній справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Міжнародна інноваційна компанія нових технологій» (01013, м. Київ, вул. Набережно-печерська дорога, буд. 2, код ЄДРПОУ 40653457))

до Антимонопольного комітету України в особі Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель (03035, місто Київ, вулиця Митрополити Василя Липківського, будинок 45, код ЄДРПОУ 00032767)

про визнання протиправним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю «Міжнародна інноваційна компанія нових технологій» з позовом до Антимонопольного комітету України в особі Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення №21343-р/пк-пз від 20.09.2021 р. (дата публікації: 23.09.2021 р.) постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 листопада 2021 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

16 травня 2022 року від представника відповідача надійшло клопотання про залучення Управління освіти Подільської районної в м. Києві державної адміністрації у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

На думку суду, рішення суду, в разі скасування рішення Антимонопольного комітету України №21343-р/пк-пз від 20.09.2021 р., стосуватиметься прав, інтересів Управління освіти Подільської районної в м. Києві державної адміністрації, тому наявні підстави для залучення їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтею 49 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі в справі Управління освіти Подільської районної в м. Києві державної адміністрації (04071, м. Київ, вул. Веденська, буд. 35, код ЄДРПОУ 37393777) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

2. Зобов`язати позивача надіслати позовну заяву з додатками на адреси третіх осіб з наданням суду доказів такого надіслання або надіслати до суду примірники позовної з додатками для надіслання судом третім особам.

3. Зобов`язати відповідача надіслати відзив на адресу третіх осіб та надати суду докази надіслання.

4. Роз`яснити третім особам право подати відповідно до статті 165 Кодексу адміністративного судочинства України пояснення щодо позову. Такі пояснення третя особа може подати протягом десяти днів з дня наступного за днем отримання позову з додатками та відзиву.

5. Встановити сторонам п`ять днів, з дня наступного за днем отримання пояснень третіх осіб, для подання заперечень на такі пояснення.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Кодексом адміністративного судочинства не передбачено оскарження ухвали про залучення третьої особи.

Суддя Я.І. Добрянська

Дата ухвалення рішення02.06.2022
Оприлюднено24.08.2022
Номер документу105849325
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —640/30499/21

Ухвала від 02.06.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 02.06.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 10.11.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні