Ухвала
від 15.08.2022 по справі 127/17729/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/17729/22

Провадження №1-кс/127/7210/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 серпня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому судовому засідання клопотання слідчого слідчого відділу Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку у кабінеті НОМЕР_2, що за адресою: Вінницька область, Літинський район, смт. Літин, вул. Соборна, буд. 6, де здійснює свою діяльність державний реєстратор речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Іванівської сільської ради ОСОБА_4 , -

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді звернувся слідчий слідчого відділу Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 із клопотанням про проведення обшуку у кабінеті НОМЕР_2, що за адресою: Вінницька область, Літинський район, смт. Літин, вул. Соборна, буд. 6, де здійснює свою діяльність державний реєстратор речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Іванівської сільської ради ОСОБА_4 .

Клопотання мотивоване тим, що Слідчим відділом Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12022020010000920 від 11.08.2022 року відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч. 3 ст. 358 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 11.08.2022 до Вінницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області із заявою звернувся ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який є головою ФГ «Агро-Екопродукт» (ЄДРПОУ 42966903), про те, що невідомі особи вступивши у попередню змову між собою підробивши його підписи та виготовивши печатку із відтиском ФГ «Агро-Екопродукт» (ЄДРПОУ 42966903), здійснюють підписання та розірвання договорів із замовниками від імені голови ФГ «Агро-Екопродукт» (ЄДРПОУ 42966903), ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , чим завдають матеріального збитку фермерському господарству.

12.08.2022 о 11:37 год. по спецлінії «102» надійшло повідомлення від ОСОБА_5 про те, що за адресою: АДРЕСА_1 , відомі особи намагаються підробити його підпис на документах.

З метою попередження злочину та документування незаконних дій, в період часу з 12:55 год. по 14:27 год. проведено обшук у кабінеті НОМЕР_2, що за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою діяльність державний реєстратор речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Іванівської сільської ради ОСОБА_4 та який надав свою згоду на проведення слідчих дій у вищевказаному приміщенні, під час якого було виявлено та в подальшому вилучено наступні документи:

1.Заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень щодо припинення права оренди земельної ділянки в кількості 36 заяв з кадастровими номерами відповідно до земельних ділянок на окремих заявах індивідуальних номерів, та квитанції до кожної заяви про сплату адміністративного збору в кількості 36 штук, які було поміщено до спеціального номерного захисного пакету «Національна поліція України» № 7381941пакет опечатано, зроблено відповідний запис, підписано двома понятими та слідчим;

2.При огляді особистих речей громадянина ОСОБА_6 , на що він надав свою добровільну згоду, було виявлено портфель в якому знаходилися угоди про дострокове розірвання договорів оренди земельної ділянки у кількості 36 угод, та 36 актів відповідно до кожної угоди про приймання передачу земельної ділянки, які було поміщено до спеціального номерного захисного пакету «Національна поліція України Головне слідче управління» № INZ 3016849, пакет опечатано, зроблено відповідний запис, підписано двома понятими та слідчим.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , є колективною власністю Літинського районного споживчого товариства, код ЄДРПОУ: 01742726 та ПАТ "ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ", код ЄДРПОУ: 00032129.

У даному випадку обшук у приміщенні кабінету НОМЕР_2, що за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , (на підставі договору дарування земельної ділянки, реєстр №716, від 06.08.2012), було проведено до постановлення ухвали слідчого судді, оскільки були достатні підстави для проникнення до володіння особи, в даному випадку вказаного домоволодіння (земельної ділянки), без ухвали слідчого судді, оскільки це було зумовлено відшуканням можливих речових доказів,тому слідчий просить клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання слідчого, дійшов до наступного висновку.

Стаття 237 КПК України, передбачає, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Ч. 3 ст. 233 КПК України, передбачає, що слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

Згідно ст. 234 КПК України Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться (зареєстрований) орган досудового розслідування як юридична особа.

У разі якщо фактичне місцезнаходження структурного підрозділу органу досудового розслідування відрізняється від зареєстрованого місцезнаходження органу досудового розслідування як юридичної особи, обшук проводиться виключно на підставі ухвали слідчого судді місцевого суду за зареєстрованим місцезнаходженням органу досудового розслідування як юридичної особи.

3. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням;

8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

Приймаючи до уваги те, що обшук у кабінеті № НОМЕР_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою діяльність державний реєстратор речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Іванівської сільської ради ОСОБА_4 , був проведений до постановлення ухвали слідчого судді в зв`язку з невідкладним випадком, пов`язаним із врятуванням майна, яке має значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться в ньому, можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий суддя вважає, що дії слідчого були правомірними, а тому є достатні підстави для задоволення клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у кабінеті НОМЕР_2, що за адресою: АДРЕСА_1 , де здійснює свою діяльність державний реєстратор речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Іванівської сільської ради ОСОБА_4 .

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.08.2022
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу105859762
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кабінеті НОМЕР_2, що за адресою: Вінницька область, Літинський район, смт. Літин, вул. Соборна, буд. 6, де здійснює свою діяльність державний реєстратор речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Іванівської сільської ради ОСОБА_4

Судовий реєстр по справі —127/17729/22

Ухвала від 15.08.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні