Ухвала
від 22.08.2022 по справі 727/7239/22
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/7239/22

Провадження № 1-кс/727/2139/22

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 серпня 2022 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

cлідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Чернівці клопотання керівника Чернівецької обласної прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022260000000165 від 21.05.2022 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, -

за участю:

слідчого - ОСОБА_4

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді звернувся керівник Чернівецької обласної прокуратури з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В клопотанні посилається на те, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за попередньою злочинною змовою із службовими особами благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «100 справ» (код ЄДРПОУ 44749306), переслідуючи мету, направлену на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, з корисливих мотивів, 08.08.2022 подали до Чернівецької обласної військової адміністрації лист Комунального некомерційного підприємства «Новоселицька лікарня» Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області (код ЄДРПОУ 02005832) від 05.08.2022 №211, з клопотанням про включення в програму «Шлях» та право на виїзд 13 (тринадцяти) водіям за межі території України у період воєнного стану, під приводом перевезення гуманітарних вантажів з Італії для благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «100 справ». Встановлено, що такий лист вищезазначеним медичним закладом не видавався.

У органу досудового розслідування є підстави вважати, що за місцем фактичного проживання ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись: грошові кошти, здобуті злочинним шляхом; мобільні телефони, сім-карти, за допомогою яких останній спілкувався, переписувався в месенджерах з особами, яких він мав намір незаконно переправити через державний кордон України та іншими особами; комп`ютерна та оргтехніка, за допомогою яких виготовлялися документи, що в подальшому подавалися до Чернівецької ОВА; бланки, печатки та штампи КНП «Новоселицька лікарня» або інших юридичних осіб, від імені яких незаконно виготовлялися листи про сприяння особам у перетині державного кордону; документи та чорнові записи, що стосуються незаконного переправлення осіб через державний кордон України, які мають істотне значення для кримінального провадження, оскільки можуть бути використані як докази в процесі доказування обставин вчинення кримінального правопорушення.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_5 , з метою відшукання і вилучення: грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; мобільних телефонів, сім-карт, за допомогою спілкувався та переписувався в месенджерах ОСОБА_5 з особами, яких він мав намір незаконно переправити через державний кордон України; комп`ютерної техніки та оргтехніки, за допомогою яких виготовлялися документи, що в подальшому подавалися до Чернівецької ОВА; бланків, печаток та штампів КНП «Новоселицька лікарня» або інших юридичних осіб, від імені яких незаконно виготовлялися листи про сприяння особам у перетині державного кордону; документів та чорнових записів, які стосуються незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Тому просить надати дозвіл на проведення обшуку в житлі та іншому володінні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , де фактично проживає ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого, приходжу до наступних висновків.

Встановлено, що 21.05.2022 року до ЄРДР внесені відомості за №12022260000000165, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

З матеріалів кримінального провадження встановлено, що до вчинення вищевказаного злочину може бути причетний ОСОБА_5 і за місцем його проживання можуть знаходитись документи, предмети та речі, які мають значення речового доказу у даному кримінальному провадженні.

З матеріалів кримінального провадження також встановлено, що ОСОБА_5 фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

З інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна встановлено, що квартира за вищевказаною адресою на праві приватної спільної часткової власності належить ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Таким чином, враховуючи викладене, слід надати дозвіл на проведення обшуку в житлі та іншому володінні ОСОБА_6 за адресою АДРЕСА_1 , яке належить йому на праві приватної спільної часткової власності, де фактично проживає ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання та вилучення речових доказів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в житлі та іншому володінні ОСОБА_6 за адресою АДРЕСА_1 , яке належить йому на праві приватної спільної часткової власності, де фактично проживає ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання і вилучення: грошових коштів, задіяних під час контролю за вчиненням злочину; мобільних телефонів, сім-карт, за допомогою спілкувався та переписувався в месенджерах ОСОБА_5 з особами, яких він мав намір незаконно переправити через державний кордон України; комп`ютерної техніки та оргтехніки, за допомогою яких виготовлялися документи, що в подальшому подавалися до Чернівецької ОВА; бланків, печаток та штампів КНП «Новоселицька лікарня» або інших юридичних осіб, від імені яких незаконно виготовлялися листи про сприяння особам у перетині державного кордону; документів та чорнових записів, які стосуються незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копію цієї ухвали вручено



2022 року


СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення22.08.2022
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу105871726
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —727/7239/22

Ухвала від 22.08.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Ярема Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні