Ухвала
від 23.08.2022 по справі 127/18443/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/18443/22

Провадження №1-кс/127/7436/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 серпня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотанняслідчого слідчого відділу Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчого відділу Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про обшук за місцем роботи ОСОБА_4 що за адресою: АДРЕСА_1 , мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021022110000149 від 15.09.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що особа ОСОБА_5 за попередньою змовою з невстановленими медичними працівниками вчиняють несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах.

Проведеними слідчими діями було встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

28.10.2021 в межах даного провадження проведено обшук за місцем роботи ОСОБА_6 в ході якого в останнього були вилучено мобільний телефон марки «Ксіомі».

Під час огляду вищезазначеного телефону виявлено листування у мобільному додатку з користувачем « ОСОБА_7 », що зареєстрований за номером телефону НОМЕР_1 , під час якого виявлено листування між ОСОБА_6 та вищезазначеним користувачем повязане з виготовленням та збутом близько 73 ПЛР-тестів що містять ознаки підробки.

В ході проведення оперативних заходів встановлено користувача мобільного телефону НОМЕР_1 , а саме ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , УНЗР НОМЕР_2 , РНОКПП НОМЕР_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3 , та проживаюча за адресою: АДРЕСА_4 .

Також встановлено, що ОСОБА_4 користується та є власником автомобіля марки AUDI Q7 2017 року випуску д.н.з. НОМЕР_4 .

Крім того встановлено, що остання є бенефеціарним власником ТОВ «Карлі глобал Коннект» ЄРДПОУ 42955859, юридична адреса: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 82, фактична адреса: м. Вінниця, вул. Хлібна, буд. 16, кв. 6,7

У зв`язку з чим, на даний час є підстави вважати, що за вказаними адресами, можуть знаходитись предмети, речі та документи, які мають значення доказів у зазначеному кримінальному провадженні, зокрема: ПЛР-тести що містять ознаки підробки, комп`ютерна техніка, чорнові записи, грошові кошти здобуті незаконним шляхом та інші речі та документи, які матимуть значення в кримінальному провадженні та поповнять доказову базу.

Проведеними заходами було встановлено, що АДРЕСА_1 - належить ОСОБА_8 , паспорт НОМЕР_5 .

Здобуття доказів та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які до вчинення кримінального правопорушення в інший спосіб неможливо, просила клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому та вказав, що за місцем роботи ОСОБА_4 що за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись ПЛР-тести що містять ознаки підробки, комп`ютерна техніка, чорнові записи, грошові кошти здобуті незаконним шляхом та інші речі та документи, які матимуть значення в кримінальному провадженні та поповнять доказову базу.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку, оскільки дана слідча дія має важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділу Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем роботи ОСОБА_4 що за адресою: АДРЕСА_1 - яке згідно довідки № 307056998, належить ОСОБА_8 , паспорт НОМЕР_5 з метою огляду виявлення та вилучення речових доказів, а саме: ПЛР-тести що містять ознаки підробки, комп`ютерна техніка, чорнові записи, грошові кошти здобуті незаконним шляхом та інші речі та документи, які матимуть значення в даному кримінальному провадженні.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення23.08.2022
Оприлюднено25.08.2023
Номер документу105877698
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —127/18443/22

Ухвала від 23.08.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні