Ухвала
від 23.08.2022 по справі 354/1211/20
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/1211/20

Провадження № 2/354/163/22

У Х В А Л А

24 серпня 2022 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області у складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участю секретаря судового засідання Старунчак Н.М.

представника позивача адвоката Гайтанюк М.М.

представника відповідачів адвоката Шургот О.В.

третьої особи ОСОБА_1

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача- ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні земельними ділянками, скасування державної реєстрації земельних ділянок,-

в с т а н о в и в:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває вказана цивільна справа.

Від представника відповідачів ОСОБА_4 , ОСОБА_3 -адвоката Шургот О.В. надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ОСОБА_5 . В обґрунтування даного клопотання зазначено, що спірні земельні ділянки, які перебувають у власності позивача та щодо яких виник спір із відповідачами з приводу можливимх накладом були складовою земельної ділянки площею 0,3087 га, яка належала ОСОБА_2 відповідно до Державного акту на право власності серії ІФ №028164. В подальшому частина даної земельної ділянки площею 0,12 га була відчужена ТОВ «ЕМПІ-Сервіс» на підставі договору купівлі-продажу від 21.10.2004 року і даній ділянці був присвоєний кадастровий номер 2611000000:05:008:0090, проте 26.12.2016 року вказана ділянка була відчужена на користь ОСОБА_6 . На даний час до останнього не заявлено позовних вимог, однак дана ділянка має бути об`єктом дослідження у ході проведення земельно-технічної експертизи у даній справі і відповідні питання можуть виникнути за результатами проведення експертизи у разі встановлення наявності накладок чи перетинів цієї земельної ділянки із ділянками позивача, відтак рішення у даній справі може стосуватися прав та обов`язків ОСОБА_5 .

У підготовчому судовому засіданні представник відповідачів адвокат Шургот О.В. заявлене клопотання підтримала та просить його задовольнити, посилаючись на те, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов"язки ОСОБА_5 . Зазначила, що долучена до клопотання копія договору купівлі-продажу земельної ділянки була надана відповідачам у квітні 2022 року особисто ОСОБА_5 , який ствердив, що на даний час залишається фактичним власником земельної ділянки із кадастровим номером 2611000000:05:008:0090.

Представник позивача адвокат Гайтанюк М.М. у підготовчому судовому засіданні не заперечила щодо залучення до участі у вказаній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ОСОБА_5 .

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача- ОСОБА_1 у підготовчому судовому засіданні щодо клопотання представника відповідачів про залучення третьої особи не заперечив.

Представник відповідача Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області у підготовче судове засідання не з`явився, проте в матеріалах справи міститься клопотання про розгляд справи у відсутності представника відповідача.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно п.п.4,10 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб; вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Частиною першою ст.53 ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У відповідності до ч.ч.6,7 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Із урахуванням викладеного, виходячи із змісту заявлених позовних вимог та наданих доказів, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відпвідачів ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки рішення у вказаній справі може вплинути на його права та обов`язки.

У силу п.2 ч.2 ст.198 ЦПК Українисуд відкладає підготовче засідання у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 13, 49, 53, 197, 198, 260-261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Підготовче судове засідання у даній цивільній справі відкласти на 13 год. 00 хв. 26 вересня 2022 року, про що повідомити сторони.

Направити третій особі копію даної ухвали суду.

Зобов`язати позивача направити третій особі копію позовної заяви із доданими до неї документами.

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору мають право протягом 15 календарних днів з дня отримання ухвали суду подати до суду письмове пояснення щодо позову або відзиву.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення23.08.2022
Оприлюднено26.08.2022
Номер документу105882651
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —354/1211/20

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 03.11.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 23.08.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 23.08.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 23.08.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 16.05.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 30.03.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні