Ухвала
від 25.08.2022 по справі 446/569/21
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/569/21

УХВАЛА

25.08.2022року Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

секретаря судових засідань ОСОБА_2

за участю:

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кам`янка-Бузька Львівської області справу за поданням начальника Львівського районного відділу № 2 філії Державної установи» Центр пробації» у Львівській області ОСОБА_4 про звільнення від покарання призначеного вироком:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Львова, громадянина України, не працюючого, з вищою освітою, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 16.08.2021 за ч. 1 ст. 246 КК України до обмеження волі на строк 1 (одного) років, звільненого від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 1 (один) рік ,

в с т а н о в и в:

начальник Львівського районного відділу № 2 філії Державної установи» Центр пробації» у Львівській області ОСОБА_6 звернувся до суду з поданням про звільнення засудженого ОСОБА_5 на підставі ст. 78 КК України від покарання, призначеного вироком Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 16.08.2021. Подання мотивує, тим, що засуджений ОСОБА_5 протягом часу іспитового строку зарекомендував себе з позитивної сторони, не порушував громадського порядку, до кримінальної відповідальності не притягувався. Покладені судом обов`язки виконував добросовісно, за місцем проживання характеризується позитивно, нового злочину не скоїв. У зв`язку з цим, ставиться перед судом питання про його звільнення від призначеного покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Прокурор в судовому засіданні ОСОБА_3 подання підтримав, просив задовольнити.

Представник Львівського районного відділу № 2 філії Державної установи» Центр пробації» у Львівській області в судове засідання не з`явився, через канцелярію суду подав листа, в якому просив, подання розглядати без його участі. Подання підтримує.

Засуджений в судове засідання не з`явився, подав заяву до суду про розгляд справи без його участі, просив задовольнити подання.

Оскільки ст. 539 КПК України не передбаченого обов`язкової участі особи під час розгляду клопотання про звільнення від відбування покарання з випробуванням, тому суд, з урахуванням поданої ОСОБА_5 заяви, вважає за можливо провести розгляд справи за його відсутності, що, в свою чергу, не заперечили інші учасники справи.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши доводи клопотання, перевіривши матеріали особової справи засудженого, суд дійшов наступного висновку.

Вироком Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 16.08.2021 ОСОБА_5 визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 246 КК України, за яким призначено йому покарання у виді 1(одного) року обмеження волі, на підставі ст. 75 КК України звільнено ОСОБА_5 від відбування основного покарання з випробовуванням строком на 1 (один) рік, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить новий злочин і виконає покладені на нього судом обов`язки. Згідно ст. 76 КК України покладено на засудженого ОСОБА_5 такі обов`язки: - періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; - повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Як видно з матеріалів особової справи №29/2021 засуджений ОСОБА_5 21.09.2021 взятий на облік в уповноваженому органі пробації, під розписку повідомлений про покладені на нього обов`язки, згідно з листком реєстрації, засуджений з`являвся у визначені дні до органу пробації. Нового кримінального правопорушення під час іспитового строку не вчинив.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Враховуючи те,що засуджений ОСОБА_5 виправдавдовіру суду,який звільнивйого відосновного покаранняу виглядіобмеження воліз випробуванням,в періодіспитового строкувиконав покладеніна ньогосудом обов`язки,не вчинивнового злочину,що свідчитьпро йоговиправлення,позитивно характеризуєтьсяза місцемпроживання. Іспитовий термін закінчився, а відтак, суд дійшов висновку, що ОСОБА_5 може бути звільнений судом від відбування призначеного йому основного покарання.

Керуючись ч.1 ст.78 КК України, ст.ст. 537,539 КПК України, суд

у х в а л и в:

Подання начальника Львівського районного відділу № 2 філії Державної установи» Центр пробації» у Львівській області ОСОБА_4 про звільнення від покарання призначеного вироком ОСОБА_5 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 від покарання, призначеного йому за вироком Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області від 16.08.2021 у виді 1 (одного) року обмеження волі.

На ухвалу суду можу бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду протягом семи діб з моменту її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудКам'янка-Бузький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення25.08.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105888736
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —446/569/21

Ухвала від 25.08.2022

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Вирок від 16.08.2021

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

Ухвала від 22.03.2021

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Костюк У. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні