Постанова
від 15.01.2009 по справі 2а-5075/08
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-5075/08

ПОСТАНОВА

Іменем України

15 січня 2009 року

Луганський окружний адмін істративний суд у складі: суд ді Ушакова Т.С.

при секретарі Есауловій Т.В .,

розглянув у судовому засі данні позовну заяву Державно ї податкової інспекції у Ста нично-Луганському районі Луг анської області до Петровськ ої номерної районної лікарні Станично-Луганського району про стягнення суми податков ої заборгованості шляхом зве рнення стягнення на активи.

в присутності сторін:

від позивача: Гнілорибов О.В. за довіреністю № 91 від 10.01. 2009 року,

від відповідача: не з'явився ,

ВСТАНОВИВ:

У січні 2008 року Державна под аткова інспекція у Станично- Луганському районі Луганськ ої області звернулась до суд у з адміністративним позовом до Петровської номерної рай онної лікарні Станично-Луган ського району про звернення стягнення на активи боржника , в якому вказав, що відповідач не є юридичною особою, але згі дно довіреності Станично-Луг анського РТМО має право від с вого імені заключати договор и, набувати майно й відповіда ти за нього, має не закінчений баланс, який входить до склад у РТМО, має круглу печатку зі с воїм найменуванням, штамп, по точні рахунки в банку. Станом на 25.12.2007 року податкова заборго ваність відповідача складає 1870, 31 грн., у зв'язку з чим Державн а податкова інспекція у Стан ично-Луганському районі Луга нської області просила стягн ути з Петровської номерної р айонної лікарні Станично-Луг анського району суму податко вої заборгованості шляхом зв ернення стягнення на активи.

15 січня 2009 року представник Д ержавної податкової інспекц ії у Станично-Луганському ра йоні Луганської області у су довому засіданні надав уточн ення до позовної заяви, в яких просив стягнути податковий борг з Петровської номерної районної лікарні Станично-Лу ганського району з податків та зборів на загальну суму 1870, 3 1 грн.

Згідно з ст.9 Закону України „Про систему оподаткування" від 09.04.1999р. №588-XIV (далі - ЗУ №588-XIV) плат ники податків і зборів зобов 'язані сплачувати належні су ми податків і зборів у встано влені законами терміни.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, просив суд їх за довольнити, дав пояснення що до суті позовних вимог.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про час та дату судового засі дання був повідомлений належ ним чином, просив проводити р озгляд справи без їх участі, у зв'язку з чим суд розглядає сп раву за наявними матеріалами у справі.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, вивчивши матеріали справи, суд вважає , що позовні вимоги підлягают ь задоволенню з наступних пі дстав.

Судом встановлено, що Петро вська номерна районна лікарн я Станично-Луганського район у, і.к.02006936, зареєстрована відділ ом управління економіки Стан ично-Луганської райдержадмі ністрації № 119 від 01.08.1997 року та в несено до ЄДРПОУ від 19.06.2006 року за № 13761200000000327.

Петровська номерна районн а лікарня Станично-Лугансько го району є платником податк ів та перебуває на податково му обліку в ДІЛ у Станично-Луг анського району - з 11.10.2001 року за №723.

Відповідно до п.п. 5.1 Закону У країни „Про порядок погашенн я зобов'язань платників пода тків перед бюджетом та держа вними цільовими фондами" № 2181-Ш від 21.12.2000 p., із змінами та доповн еннями - податкове зобов'язан ня, самостійно визначене пла тником податків у податковій декларації, вважається узго дженим з дня подання такої по даткової декларації.

Згідно абз.1 п. 5.3.1 п.5.3. ст.5 Закону України № 2181-Ш у разі визначенн я податкового зобов'язання к онтролюючим органом, платник податків зобов'язаний погас ити нараховану суму податков ого зобов'язання протягом де сяти календарних днів від дн я отримання податкового пові домлення, крім випадків коли протягом такого строку таки й платник податків розпочина є процедуру апеляційного узг одження.

Відповідно до ст. 6 Закону Ук раїни "Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами та держа вними цільовими фондами від 21.12.2000 № 2181-Ш (зі змінами та доповне ннями) та з метою погашення по даткового боргу відповідача ДПІ у Станично-Луганського р айону були прийняті заходи, п ередбачені Законом України " Про порядок погашення зобов' язань платників податків пер ед бюджетами та державними ц ільовими фондами", а саме: на юридичну адресу відповід ача було направлено пош тою першу податкову вимогу з а № 1/150 від 09 липня 2002 року.

- на юридичну адресу відпові дача було направлено поштою другу податкову вимогу за № 2/1 98 від 31 серпня 2002 року.

ДПІ у Станично-Луганського району було прийнято податк ове зобов'язання по штрафам в изначені у повідомленні - ріш енні № 141/23-020 від 17.05.2002 року.

Заборгованість становить - 1554, 68 грн.

Відповідно пп.16.І.І. п.16.1. ст.. 16 З акону України «Про порядок п огашення зобов'язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами» за несвоєчасне погашенн я податкового зобов'язання н араховується пеня, починаючи з першого робочого дня, сліду ючого за останнім днем грани чного строку сплати податков ого зобов'язання.

Заборгованість по пені ст ановить - 315, 63 грн.

Суд встановлено, що до тепе рішнього часу сума податково го боргу відповідачем не спл ачена.

Враховуючи, що заходи з пога шення податкового боргу, які були здійснені Державної по даткової інспекції у Станичн о-Луганському районі не дали позитивного результату, суд дійшов до висновку, що необхі дно примусово стягнути в рах унок погашення податкового б оргу.

Приймаючи до уваги те, що ма теріалами справи підтвердже но правомірність застосуван ня штрафних санкцій, наявніс ть несплаченої суми боргу, по зовні вимоги визнаються обґр унтованими і такими, що піддя гають задоволенню.

Питання по судових витрата х не вирішується, оскільки по зивач звільнений від їх спла ти у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративно го судочинства України не пе редбачено їх стягнення у дан их випадках.

Керуючись ст. ст. 2, 17, 18, 87, 94, 158-163 Код ексу адміністративного судо чинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у Стан ично-Луганському районі Луга нської області задовольнити повністю.

Стягнути з Петровської ном ерної районної лікарні Стани чно-Луганського району і.к.0200693 6, за адресою: смт.Петрівка, вул .2 Лінія 11, смт.Петрівка, вул.Бол ьнична, 2 суму заборгованості в рахунок погашення податко вого боргу з податків та збор ів на загальну суму 1870, 31 грн.

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку пода ння заяви про апеляційне оск арження, встановленого Кодек сом адміністративного судоч инства України, якщо таку зая ву не було подано. Якщо було по дано заяву про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана в строк, вст ановлений цим Кодексом, пост анова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Донецького апеляційного ад міністративного суду через с уд першої інстанції шляхом п одачі в десятиденний строк з дня проголошення постанови заяви про апеляційне оскарже ння і поданням після цього пр отягом двадцяти днів апеляці йної скарги, з подачею її копі ї до апеляційної інстанції а бо в порядку частини 5 статті 1 86 Кодексу адміністративного судочинства України.

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2009
Оприлюднено10.08.2010
Номер документу10593412
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5075/08

Постанова від 15.01.2009

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Ушаков Т.С.

Постанова від 02.12.2008

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Р.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні