Ухвала
від 28.08.2022 по справі 912/2017/18
КАСАЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

29 серпня 2022 року

м. Київ

cправа № 912/2017/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду:

Жукова С.В. - головуючого, Огородніка К.М., Ткаченко Н.Г.,

розглянувши клопотання представника Акціонерного товариства "ПРАВЕКС БАНК"

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

за касаційною скаргою Приватного підприємства "Дельта-Сервіс"

на рішення Господарського суду Кіровоградської області від 28.12.2021

та постанову Центрального апеляційного господарського суду від 09.06.2022

у справі

за позовом Акціонерного товариства "ПРАВЕКС БАНК"

до відповідача Приватного підприємства "Дельта-Сервіс"

про стягнення 4 434 625,59 грн,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 25.07.2022 відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою Приватного підприємства "Дельта-Сервіс" подану на рішення Господарського суду Кіровоградської області від 28.12.2021 та постанову Центрального апеляційного господарського суду від 09.06.2022 по справі № 912/2017/18; призначено до розгляду касаційну скаргу Приватного підприємства "Дельта-Сервіс" на 31 серпня 2022 року о 12:00 у відкритому судовому засіданні у приміщенні Касаційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. О. Копиленка, 6, в залі судових засідань №330.

До Верховного Суду від представника Акціонерного товариства "ПРАВЕКС БАНК" надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до частини 1 статті 197 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Враховуючи, що право на участь в розгляді своєї справи гарантоване Конвенцією, Конституцією України та ГПК України, клопотання представника Приватного підприємства "Дельта-Сервіс" про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 121, 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, Суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника Акціонерного товариства "ПРАВЕКС БАНК" про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

2. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https://easycon.com.ua/).

3. Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за межами приміщення суду учасникам справи необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

4. Забезпечити участь представника Акціонерного товариства "ПРАВЕКС БАНК" в судовому засіданні у справі № 912/2017/18, призначеному на 31 серпня 2022 року о 12:00 , в режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196.

5. Відповідно до статті 197 ГПК України підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України, тому учасникам справи слід надіслати на електронну адресу документи, що посвідчують особу, скріплені електронним цифровим підписом, а у разі відсутності такого підпису надіслати скановані копії документів та пред`явити їх оригінали під час засідання.

6. Роз`яснити представнику Акціонерного товариства "ПРАВЕКС БАНК", що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

7. Попередити учасників справи, що відповідно до частини п`ятої статті 197 ГПК України, пункту 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

8. Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

9. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: https://supreme.court.gov.ua/supreme/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий С.В. Жуков

Судді К.М. Огороднік

Н.Г. Ткаченко

Дата ухвалення рішення28.08.2022
Оприлюднено30.08.2022

Судовий реєстр по справі —912/2017/18

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 23.12.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 19.12.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 09.12.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 29.11.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 25.11.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Постанова від 02.11.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 16.11.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

Ухвала від 11.11.2022

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Кабакова В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні