Ухвала
від 15.07.2022 по справі 729/396/22
БОБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 729/396/22

1-кп/729/66/22 р.

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

15 липня 2022 р. Бобровицький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Бобровиця матеріали кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за № 1202270300000383 від 20.04.2022 року відносно ОСОБА_4 , який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До Бобровицького районного суду надійшов обвинувальний акт відносно ОСОБА_4 , який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України , було призначене підготовче засідання.

В підготовче засідання з"явилися прокурор , захисник.

Обвинувачений ОСОБА_4 приймає участь в режимі відеоконференції із залу Новозаводського районного суду м. Чернігова , куди був доставлений.

Потерпілі в підготовче засідання не з"явилися, надали письмові заяви про розгляд в їх відсутність.

Заслухавши учасників процесу з приводу питань, які відповідно до ст.ст. 314 - 315 КПК України вирішуються в підготовчому засіданні, суд встановив, що справа підсудна Бобровицькому районному суду Чернігівської області.

Обвинувальний акт відповідає вимогам чинного законодавства щодо його оформлення.

Підстав для закриття провадження на даний час не має. Підстав для проведення закритого судового засідання не має.

Клопотання учасників щодо виклику свідків, витребування документів та вчинення інших дій не надходило.

В судовому засіданні прокурор звернулася з клопотанням відповідно до якого просить обрати обвинуваченому запобіжний захід в виді тримання під вартою , з тих підстав , що згідно обвинувального акту ОСОБА_4 обвинувачується в тому , що в умовах воєнного часу вчинив тяжкий злочин , а саме крадіжку майна потерпілих на загальну суму 50888 грн. , за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років , а тому усвідомлюючи вид та розмір покарання може переховуватися від органів досудового розслідування та суду , перебуваючи на волі може залишити місце проживання, не має стійких соціальних зв"язків, легального джерела доходів , враховуючи значну суму викраденого може впливати на потерпілих , свідків , так як не має постійного доходу, існує ризик вчинення нових правопорушень. Крім того необхідно врахувати вагомість наявних доказів його вини зібраних під час досудового розслідування . Також прокурор просить визначити розмір застави достатній для забезпечення виконання обвинуваченим обов"язків, передбачених КПК та покласти на нього певні обов"язки.

Обвинувачений ОСОБА_4 та його захисник просять обрати більш м"який запобіжний захід , так як наміру ухилятися від суду ОСОБА_4 немає , вину визнає , має цивільну дружину та дітей , неофіційно працював , домашній арешт забезпечить виконання обвинуваченим покладених на нього обов"язків.

Розглянувши подане клопотання щодо обрання запобіжного заходу , враховуючи доводи прокурора , думку сторін , суд вважає, що прокурор належним чином обгрунтувала мету та підстави щодо необхідності обрання запобіжного заходу в виді тримання під вартою , а також обгрунтувала, що більш м"які запобіжні заходи не можуть забезпечити запобігання існуючим ризикам. Отже клопотання прокурора підлягає задоволенню.

Слідчий суддя, суд при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою зобов`язаний визначити розмір застави, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим обов`язків, передбачених КПК України , крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 183 КПК України . В даному випадку необхідно визначити розмір застави..

Відповідно до ст. 182 КПК України розмір застави повинен достатньою мірою гарантувати виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього обов`язків та не може бути завідомо непомірним для нього. Оскільки ОСОБА_4 не має постійного місця ролботи , а отже стабільного заробітку , суд вважає достатнім розміром застави 30 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Керуючись ст.ст. 183, 193,194, 196 , 314-316 КПК України, суд , -

У Х В А Л И В :

Призначити відкритий судовий розгляд на підставі обвинувального акту кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 1202270300000383 від 20.04.2022 року відносно ОСОБА_4 , який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

Розгляд справи буде проводитися одноособово суддею.

Судовий розгляд призначити на 18.08.2022 року на 11 год. 00 хв. в залі Бобровицького районного суду Чернігівської області за участі прокурора, обвинуваченого та його захисника.

Обрати ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю м. Дубно Рівненської області та жителю АДРЕСА_1 запобіжний захід - тримання під вартою з утриманням його в державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор» на строк 60 днів до 13.09.2022 року.

ОСОБА_4 може бути звільнений під заставу в розмірі 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб в сумі 74430 грн.00 коп. з часу підтвердження внесення суми застави одночасно з покладенням на нього обов`язків згідно з ст. 194 КПК України на строк дії ухвали до 13.09 2022 року.

У разі внесення застави обвинуваченим чи іншою особою , з моменту звільнення з-під варти вважати обвинуваченого таким, до якого у вигляді запобіжного заходу застосована застава.

Попередити обвинуваченого про звернення суми застави в дохід держави із зарахуванням її до спеціального фонду Державного бюджету України в разі невиконання покладених на нього за цією ухвалою обов`язків з вирішенням питання про застосування застави у більшому розмірі або іншого виду запобіжного заходу.

В разі внесення ОСОБА_4 або іншою особою застави покласти на ОСОБА_4 обов"язки :

-прибувати за викликом до слідчого, прокурора , судді

- не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи

- утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками в даному кримінальному провадженні

Копію ухвали вручити учасникам судового провадження , направити до ДУ "Чернігівський слідчий ізолятор".

Ухвала в частині обрання запобіжногно заходу може бути оскаржена до Чернігівського апеляціного суду , в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення15.07.2022
Оприлюднено25.01.2023
Номер документу105952009
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —729/396/22

Ухвала від 24.01.2023

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Демченко О. В.

Ухвала від 10.10.2022

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Демченко О. В.

Ухвала від 26.09.2022

Кримінальне

Чернігівський апеляційний суд

Демченко О. В.

Вирок від 18.08.2022

Кримінальне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Кузюра В. О.

Ухвала від 15.07.2022

Кримінальне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Кузюра В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні