Ухвала
від 28.08.2022 по справі 903/1011/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

29 серпня 2022 року Справа № 903/1011/21 Суддя Господарського суду Волинської області Шум М. С., розглянувши

клопотання ліквідатора Рабана Микити Тарасовича

про зобов`язання посадових осіб вчинити дії

по справі №903/1011/21

у справі за заявою Головного управління ДПС у Волинській області

до Приватного підприємства «АВТОІМПОРТГРУП», м.Луцьк

про банкрутство

Суддя М. С. Шум

ВСТАНОВИВ: хвалою Господарського суду Волинської області від 11.01.2022 відкрито провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства «АВТОІМПОРТГРУП» (вул. Залізнична, 12, с.Дерно, Ківерцівський район, Волинська область, 4526, код ЄДРПОУ 40308168), визнано вимоги ініціюючого кредитора - Головного управління ДПС у Волинській області до Приватного підприємства «АВТОІМПОРТГРУП» в сумі 10 320 503 грн. 32 коп. з яких 6 986 961 грн. 73 коп. основного платежу, а також 22 700 грн. 00 коп. судового збору, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів Приватного підприємства «АВТОІМПОРТГРУП» (вул. Залізнична, 12, с.Дерно, Ківерцівський район, Волинська область, 4526, код ЄДРПОУ 40308168), введено процедуру розпорядження майном Приватного підприємства «АВТОІМПОРТГРУП» (вул. Залізнична, 12, с.Дерно, Ківерцівський район, Волинська область, 4526, код ЄДРПОУ 40308168) строком на сто сімдесят календарних днів по 30 червня 2022 року, розпорядником майна Приватного підприємства «АВТОІМПОРТГРУП» (вул. Залізнична, 12, с.Дерно, Ківерцівський район, Волинська область, 4526, код ЄДРПОУ 40308168) призначено арбітражного керуючого Рабана Микиту Тарасовича (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №309 від 28.02.2013, адреса для кореспонденції: вул. Лесі Українки, 52, пов. 3, офіс 7, м.Луцьк; mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ; розгляд справи в попередньому засіданні призначено на 22.02.2022.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 12.01.2022 оприлюднено оголошення (повідомлення 68052) про порушення Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства «АВТОІМПОРТГРУП». Встановлено граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника - протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Заяви з грошовими вимогами до боржника до дня проведення попереднього засідання до суду не надходили.

За наслідками розгляду справи в попередньому засіданні ухвалою суду від 22.02.2022 підсумкове засідання суду призначено на 29.03.2022, розпорядника майна Рабана М. Т. зобов`язано збори кредиторів та засідання комітету кредиторів провести в строки, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства. Протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядника майна Рабана М. Т. зобов`язано письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Постановою суду від 29.03.2022 припинено процедуру розпорядження майном Приватного підприємства «АВТОІМПОРТГРУП» та повноваження розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Рабана М.Т.

08.08.2022 ліквідатор на електронну адресу суду надіслав клопотання в якому просить зобов`язати ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт громадянина України НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 ), що перебував на посаді керівника ПП «АВТОІМПОРТГРУП» код ЄДРПОУ 40308168 передати ліквідатору Рабану Микиті Тарасовичу (РНОКПП: НОМЕР_3 адреса: вул. Лесі Українки, буд. 52, пов.3, офіс 7, м. Луцьк, Волинської обл., 43000) печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, а також усі необхідні установчі, бухгалтерські та податкові документи, що пов`язані з діяльністю ПП «АВТОІМПОРТГРУП», зокрема:

- статут підприємства;

- баланс підприємства (форма № 1-м);

- звіт про фінансові результати (форма № 2);

- звіт про рух грошових коштів (форма № 3);- звіт про власний капітал (форма № 4);

- примітки до річної фінансової звітності (форма № 5);

- звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (форма № 11-ОЗ);

- обстеження технологічних інновацій промислового підприємства (форма № 1-інновація);

- звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість (форма № 1-Б);

- звіт з праці (форма № 1 - ПВ);

- звіт про стан умов праці (форма № 1 - ПВ (умови праці));

- звіт про використання робочого часу (форма № 3 - ПВ);

- звіт про виробництво промислової продукції (форма № 1П-НПП);

- інша інформація, необхідна для проведення аналізу та виявлення резервів виробництва.

В обґрунтування зазначає, що фактично підприємство відсутнє за місцезнаходженням (вул. Залізнична, 12, с.Дерно, Ківерцівський район, Волинська область), жодних документів попереднім керівником ліквідатору не передано, що перешкоджає виконанню його обов`язків.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів.

Згідно ч. 8 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, керівником ПП «АВТОІМПОРТГРУП» є Сосницький Вадим Миколайович (РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт громадянина України НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 )

Відповідно до ч.2 ст.59 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Матеріалами справи підтверджується, що ліквідатором боржника арбітражним керуючим Рабаном М.Т. вживалися заходи, спрямовані на ведення співпраці з керівником боржника з питань, що стосуються виконання функцій ліквідатора ПП «АВТОІМПОРТГРУП» та забезпечення майнових інтересів кредиторів, але вони не дали позитивних результатів.

В зв`язку з відсутністю необхідних документів ліквідатор фактично позбавлений можливості належним чином закінчити ліквідаційну процедуру у даній справі та провести інші дії, визначені Кодексом України з процедур банкрутства, що, крім іншого, призводить до затягування судового процесу та порушує права учасників провадження у даній справі.

Враховуючи вищезазначене, суд вважає за необхідне задля уникнення порушення законних прав та інтересів боржника і кредиторів, усунення перешкод у належному виконанні ліквідатором своїх повноважень, визначених Кодексом України з процедур банкрутства, задовольнити клопотання ліквідатора та зобов`язати керівника товариства-банкрута передати арбітражному керуючому Рабану Микиті Тарасовичу (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №309 від 28.02.2013, м. Луцьк, вул. Лесі Українки,52, пов.3, офіс 7, ідентифікаційний номер НОМЕР_3 ) печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, а також усі необхідні установчі, бухгалтерські та податкові документи, що пов`язані з діяльністю ПП «АВТОІМПОРТГРУП».

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Клопотання арбітражного керуючого Рабана Микити Тарасовича про зобов`язання керівника ПП «АВТОІМПОРТГРУП» Сосницького В. М. передати арбітражному керуючому печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, а також усі необхідні установчі, бухгалтерські та податкові документи, що пов`язані з діяльністю ПП «АВТОІМПОРТГРУП» у справі № 903/1011/21 задовольнити.

2. Зобов`язати ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт громадянина України НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 ), що перебував на посаді керівника ПП «АВТОІМПОРТГРУП» код ЄДРПОУ 40308168 передати ліквідатору Рабану Микиті Тарасовичу (РНОКПП: НОМЕР_3 адреса: вул. Лесі Українки, буд. 52, пов.3, офіс 7, м. Луцьк, Волинської обл., 43000) печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, а також усі необхідні установчі, бухгалтерські та податкові документи, що пов`язані з діяльністю ПП «АВТОІМПОРТГРУП», зокрема:

- статут підприємства;

- баланс підприємства (форма № 1-м);

- звіт про фінансові результати (форма № 2);

- звіт про рух грошових коштів (форма № 3);- звіт про власний капітал (форма № 4);

- примітки до річної фінансової звітності (форма № 5);

- звіт про наявність та рух основних фондів, амортизацію (знос) (форма № 11-ОЗ);

- обстеження технологічних інновацій промислового підприємства (форма № 1-інновація);

- звіт про фінансові результати і дебіторську та кредиторську заборгованість (форма № 1-Б);

- звіт з праці (форма № 1 - ПВ);

- звіт про стан умов праці (форма № 1 - ПВ (умови праці));

- звіт про використання робочого часу (форма № 3 - ПВ);

- звіт про виробництво промислової продукції (форма № 1П-НПП);

- інша інформація, необхідна для проведення аналізу та виявлення резервів виробництва

3. Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання, тобто з 29.08.2022.

4. Відповідна ухвала підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому для виконання судових рішень та є виконавчим документом відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

5. Строк пред`явленням ухвали до виконання становить три роки, тобто - до 30.08.2025.

Стягувачем за даною ухвалою є арбітражний керуючий Рабан Микита Тарасович (РНОКПП: НОМЕР_3 адреса: вул. Лесі Українки, буд. 52, пов.3, офіс 7, м. Луцьк, 43000).

Боржником за даною ухвалою є ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , паспорт громадянина України НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_1 ).

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання відповідно до ч.2 ст. 235 ГПК України.

Ухвала суду підписана 29.08.2022

Ухвала суду оскарженню не підлягає

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення28.08.2022
Оприлюднено01.09.2022
Номер документу105958445
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —903/1011/21

Судовий наказ від 20.12.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 06.12.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 14.11.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.08.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 14.07.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 28.03.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Постанова від 28.03.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.01.2022

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні