Ухвала
від 30.08.2022 по справі 904/2668/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про прийняття до виконання судового доручення іноземного суду

31.08.2022м. ДніпроСправа № 904/2668/22

Суддя Бондарєв Е.М., розглянувши матеріали за судовим дорученням 2-го комерційного суду першої інстанції міста Стамбул Республіки Туреччина про вручення документів Приватному акціонерному товариству "Єнакієвський металургійний завод"

у справі №2017/1106 основне

за позовом Акціонерного товариства "Метамін Мюмессіллік Санаї Ве Тіджарет Анонім Шіркеті"

до Приватного акціонерного товариства "Єнакієвський металургійний завод" (50000, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Свято-Миколаївська, буд. 93А, кабінет 301, ідентифікаційний код 00191193)

про сплату заборгованості (яка виникла на основі купівлі-продажу)

ВСТАНОВИВ:

29 серпня 2022 року до Господарського суду Дніпропетровської області через Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) надійшло судове доручення 2-го комерційного суду першої інстанції міста Стамбул Республіки Туреччина про вручення документів Приватному акціонерному товариству "Єнакієвський металургійний завод" у справі №2017/1106 основне, а саме проміжне рішення від 31.01.2022.

Відповідно до частини 1 статті 369 Господарського процесуального кодексу України суд виконує доручення іноземних судів щодо надання правової допомоги вручення викликів до суду чи інших документів, допит сторін чи свідків, проведення експертизи чи огляду на місці, вчинення інших процесуальних дій, передані їм у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо його не укладено, дипломатичними каналами.

Згідно частини другої статті 369 Господарського процесуального кодексу України судове доручення не приймається до виконання, якщо воно: 1) може призвести до порушення суверенітету України або створити загрозу її національній безпеці; 2) не належить до юрисдикції цього суду; 3) суперечить закону або міжнародному договору, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

Обставини, визначені частиною другою статті 369 Господарського процесуального кодексу України, за наявності яких судове доручення не приймається до виконання, судом не встановлені.

Частинами 1 та 2 статті 370 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів виконується у судовому засіданні або уповноваженим працівником суду за місцем проживання (перебування, місцем роботи) фізичної особи чи місцезнаходженням юридичної особи. Виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вручаються особисто фізичній особі чи її представникові або представникові юридичної особи під розписку.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд відповідно до статей 369, 370 Господарського процесуального кодексу України призначає судове засідання для вручення документів Приватному акціонерному товариству "Єнакієвський металургійний завод".

Керуючись статтями 234, 235, 369 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти судове доручення 2-го комерційного суду першої інстанції міста Стамбул Республіки Туреччина про вручення документів Приватному акціонерному товариству "Єнакієвський металургійний завод" у справі №2017/1106 основне до виконання.

2. З метою виконання доручення іноземного суду призначити судове засідання на 12.09.22 о 14:00год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області за адресою: 49600, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1, 2-й поверх, кабінет №2-209.

3. Викликати у судове засідання представників Приватного акціонерного товариству "Єнакієвський металургійний завод" (50000, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Свято-Миколаївська, буд. 93А, кабінет 301, ідентифікаційний код 00191193).

4. У зв`язку із відсутністю фінансування на відправку поштової кореспонденції суду, дану ухвалу надіслати на електронну пошту керуючого санацією Приватного акціонерного товариству "Єнакієвський металургійний завод" арбітражного керуючого Шульги Ігора Валерійовича ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) з відомостями щодо отримання електронного листа.

Рекомендувати учасникам справи у зв`язку з відсутністю фінансування суду вихідну кореспонденцію отримувати особисто в суді або через систему Електронний суд та за наявності зазначати електронну адресу для отримання поштової кореспонденції.

5. Попередити Приватне акціонерне товариство "Єнакієвський металургійний завод", що відповідно до ч. 5 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України у разі відмови особи отримати документи, що підлягають врученню, суддя робить відповідну позначку на документах, що підлягають врученню. У такому разі документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими.

6. Попередити Приватне акціонерне товариство "Єнакієвський металургійний завод", що відповідно до ч. 6 ст. 370 Господарського процесуального кодексу України у разі неявки до суду без поважних причин особи, яку належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, якій має бути вручено документи, такі документи вважаються врученими.

7. Звернути увагу Приватного акціонерного товариству "Єнакієвський металургійний завод" на те, що відповідно до ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

8. Повідомити учасників справи про те, що інформація у цій справі доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 31.08.2022 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення30.08.2022
Оприлюднено01.09.2022
Номер документу105980983
СудочинствоГосподарське
Сутьсплату заборгованості (яка виникла на основі купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —904/2668/22

Ухвала від 11.09.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 30.08.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні