Ухвала
від 30.08.2022 по справі 506/433/22
КРАСНООКНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красноокнянський районний суд Одеської області

Справа №: 506/433/22

Провадження № 2/506/125/22

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

31.08.2022 року с.м.т. Окни

Суддя Красноокнянського районного суду Одеської області Чеботаренко О.Л., розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит-Капітал»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний виконавець виконавчого округу Одеської області Качурка В`ячеслав Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню,

В С Т А Н О В И В:

26 серпня 2022 року до Красноокнянського районного суду Одеської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит-Капітал»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний виконавець виконавчого округу Одеської області Качурка В`ячеслав Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Вимоги до позовної заяви викладені у ст.ст.175, 177 ЦПК України і у разі недодержання таких вимог позовна заява, відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України ухвалою суду залишається без руху.

Позовна заява ОСОБА_1 не відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, а тому підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до п.5 ч.3 ст.175, ч.5 ст.177 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини. Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Крім того, відповідно до ч.6 ст.175 ЦПК України, у позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

У позовній заяві позивач просить визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис нотаріуса №17048 від 21.06.2021 року, вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Данич.О.Ф., посилаючись на те, що не вбачається, що при вчиненні виконавчого напису нотаріус отримав від відповідача первинні бухгалтерські документи щодо видачі кредиту та здійснення його часткового погашення, а також не доведено, що при вчиненні виконавчого напису нотаріусом встановлено, що заборгованість є безспірною, тоді як в порушення п.5 ч.3 ст.175, ч.5 ст.177 ЦПК України у позовній заяві не зазначено та до позовної заяви не долучено доказів на підтвердження вказаних посилань, в тому числі не долучено і копію оспорюваного виконавчого напису та кредитного договору, щодо стягнення заборгованості за яким його було вчинено.

При цьому, заявлення позивачем у позовній заяві клопотання про витребування вказаних документів у приватного виконавця, з посиланням на те, що вона не має можливості самостійно їх отримати, оскільки в телефонному режимі приватний виконавець їй відмовив у їх наданні, не є належним виконанням вимог п.5 ч.3 ст.175, ч.5 ст.177 ЦПК України, оскільки будь-яких доказів на підтвердження неможливості самостійного отримання позивачем вказаних документів позивач до позовної заяви не долучила.

Крім того, як кредитний договір, так і виконавчий напис мають бути у відповідача ТОВ «ФК «Кредит-Капітал», як стягувача за вказаним виконавчим написом, тоді як до відповідача позивач з приводу отримання вказаних документів не зверталась.

Відповідно до ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб та строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням зазначеного, позовну заяву слід залишити без руху.

Керуючись ст.185 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Кредит-Капітал»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний виконавець виконавчого округу Одеської області Качурка В`ячеслав Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню - залишити без руху.

Встановити строк для усунення виявлених судом недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що при невиконанні вимог даної ухвали у встановлений строк, позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Чеботаренко О. Л.

Дата ухвалення рішення30.08.2022
Оприлюднено02.09.2022
Номер документу106001062
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —506/433/22

Рішення від 25.11.2022

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

Ухвала від 20.09.2022

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні