Ухвала
від 17.06.2022 по справі 640/38792/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

18 червня 2022 рокум. Київ№ 640/38792/21

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Аблов Є.В., ознайомившись з клопотанням представника відповідача про залучення третіх осіб до участі в адміністративній справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейдінг Груп»

до Антимонопольного комітету України

провизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

У С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва через систему «Електронний суд» надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейдінг Груп» (далі по тексту - позивач) до Антимонопольного комітету України (далі по тексту відповідач) про визнання протиправним та скасування рішення від 02.12.2021, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 31 січня 2022 року відкрито провадження в адміністративній справі № 640/38792/21. Справу призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання.

Представником відповідача до суду подано клопотання, в якому останній просив залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Міністерство оборони України та Товариство з обмеженою відповідальністю «КРАПТ».

Клопотання обґрунтовано тим, що рішення у справі №640/38792/21 може вплинути на права та інтереси Міністерства оборони України та Товариства з обмеженою відповідальністю «КРАПТ», а саме:

- Міністерства оборони України, як Замовника даної процедури закупівлі, адже саме його рішення оскаржувалось позивачем до органу оскарження, а також лише воно може надати усі докази по справі, оскільки загальний доступ до даної процедури закупівлі обмеженим;

- Товариства з обмеженою відповідальністю «КРАПТ», як Переможця процедури закупівлі.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про доцільність залучення у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача: Міністерство оборони України та Товариство з обмеженою відповідальністю «КРАПТ».

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи наведене, керуючись статтею 49, 248, 257, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва,-

У Х В А Л И В:

1. Клопотання представника відповідача про залучення Міністерства оборони України та Товариства з обмеженою відповідальністю «КРАПТ» у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача задовольнити.

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача: Міністерство оборони України (03168, місто Київ, проспект Повітрофлотський, будинок 6, ЄДРПОУ 00034022) та Товариство з обмеженою відповідальністю «КРАПТ» (11508, Житомирська область, місто Коростень, вулиця Чапаєва, будинок 3, ЄДРПОУ 39966290).

3. Зобов`язати позивача направити копію позовної заяви та додатків до неї третім особам, протягом 10 днів з моменту отримання даної ухвали та надати до суду докази направлення.

4. Запропонувати третім особам подати письмові пояснення щодо заявлених позовних вимог протягом 15 днів з моменту отримання даної ухвали.

5. Ухвалу направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після підписання її суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.В. Аблов

Дата ухвалення рішення17.06.2022
Оприлюднено05.09.2022

Судовий реєстр по справі —640/38792/21

Ухвала від 03.08.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 17.06.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 31.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 04.01.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні