Ухвала
від 18.08.2022 по справі 405/4179/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/4179/22

провадження № 1-кс/405/2057/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.08.2022 м. Кропивницький

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянув клопотання слідчого відділу СУ ГУ Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку.

Клопотання надійшло до суду 18.08.2022.

Слідчий суддя перевірив надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021120000000024 від 17.02.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Клопотання про проведення обшуку у кримінальному провадженні за №42021120000000024 від 17.02.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що відповідно до показів свідків та до інформації отриманої при опрацюванні електронної системи публічних закупівель «ProZorro», а також згідно відомостей отриманих у ГУ Держказначейської служби у Кіровоградській області, у період з 2016 року по 2021 рік Малотимошівською сільською радою, код 23221330, здійснено видатки, які не відображаються у звітніх обліках.

Крім цього встановлено, що Малотимошівською сільською радою, код 23221330, здійснювалася закупівля пластикових вікон, офісної техніки та меблів, а відповідно до показів свідків будь-які ремонтні роботи в приміщенні сільської ради не здійснювалися. Також, на балансі Малотимошівською сільською радою, код 23221330, немає жодного транспортного засобу, хоча у період 2019-2021 років здійснювалася закупівля бензину та комплектуючих автозапчастин. Крім цього згідно показів свідків, сільський голова ОСОБА_4 нараховувала собі заробітну платню, яку не відображала у декларації осіб уповноважених на виконання функцій держави.

В ході проведення досудового розслідування з метою встановлення фактичних обставин у справі, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання документації по здійсненню видатків Малотимошівською сільською радою, код 23221330, у період 2016-2020 роки, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження Малотимошівської сільської ради, код 23221330, яка у 2020 році реорганізована шляхом приєднання до Рівнянської сільської ради, за адресою: АДРЕСА_1, з метою відшукання документації Малотимошівської сільської ради, код 23221330, по здійсненню видатків за період 2016-2021 років: рішень Малотимошівської сільської ради, розпоряджень сільського голови Малотимошівської сільської ради, договорів укладених на підставі вказаних рішень та розпоряджень, актів-приймання передачі наданих послуг Малотимошівській сільській раді, податкових та видаткових накладних, головної книги Малотимошівської сільської ради, первинних бухгалтерських та банківських документів.

Органом досудового розслідування також встановлено, що службові особи колишньої Малотимошівської сільської ради, з метою приховування злочинів не здійснили передачу вказаних документів до Рівнянської сільської ради, доступ до вказаних речей та документів та відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 КПК України, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених КПК України.

Згідно інформаційної довідки з реєстру прав на нерухоме майно право власності на нежитлову будівлю за адресою: АДРЕСА_1, не зареєстровано.

Слідчим стверджується, що речі та документи, які мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення вказаного кримінального провадження можуть перебувати за місцем їхнього фактичного зберігання за місцем знаходження юридичної особи Малотимошівської сільської ради, код 23221330, за адресою: АДРЕСА_1.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання з зазначених у ньому підстав та просив його задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, якими обґрунтовується необхідність проведення обшуку, суд приходить до наступних висновків.

В судовому засіданні встановлено, що слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №42021120000000024 від 17.02.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем сільським головою Малотимошівської сільської ради Новоукраїнського району, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам держави та окремих громадян.

З досліджених у судовому засіданні матеріалів клопотання вбачається, що слідство має достатньо фактів та інформації, які дають обґрунтовані підстави вважати, що в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1, може знаходитись документація Малотимошівської сільської ради, код 23221330, по здійсненню видатків за період 2016-2021 років: рішення Малотимошівської сільської ради, розпорядження сільського голови Малотимошівської сільської ради, договори, укладені на підставі вказаних рішень та розпоряджень, акти-приймання передачі наданих послуг Малотимошівській сільській раді, податкові та видаткові накладні, головна книга Малотимошівської сільської ради, первинні бухгалтерські та банківські документи.

Відшукувані документи є матеріальними об`єктами, які містять відомості, що можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а отже згідно зі ст. 98 КПК України можуть бути речовими доказами.

Слідчим доведено, що існує наявність достатніх відомостей, які вказують на можливість досягнення мети обшуку, і такі відомості одержані кримінальним процесуальним шляхом і містяться в матеріалах кримінального провадження.

Слідчим суддею враховано те, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть в них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребовування речей, документів, відомостей відповідно до ч.2 ст.93 КПК України, оскільки це може призвести до знищення доказів по справі.

Крім того, слідчим у судовому засіданні доведено, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про які йдеться у клопотанні слідчого, а також неможливість отримати речі і документи, зазначені у клопотанні, без проведення обшуку.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, а тому клопотання слідчого про дозвіл на обшук, в рамках наявного кримінального провадження, є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.233-236, 309 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого відділу СУ ГУ Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області, ОСОБА_5 , слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_6 , слідчому СУ ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_7 дозвіл на проведення обшуку нежитлової будівлі, розташованої за адресою АДРЕСА_1 , право власності на яку не зареєстровано, фактичним володільцем якої є Малотимошівська сільська рада реорганізована шляхом приєднання до Рівнянської сільської ради, з метою відшукання: документації Малотимошівської сільської ради, код 23221330, по здійсненню видатків за період 2016-2021 років: рішень Малотимошівської сільської ради, розпоряджень сільського голови Малотимошівської сільської ради, договорів укладених на підставі вказаних рішень та розпоряджень, актів-приймання передачі наданих послуг Малотимошівській сільській раді, податкових та видаткових накладних, головної книги Малотимошівської сільської ради, первинних бухгалтерських та банківських документів.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Встановити строк дії ухвали до 18 вересня 2022 року.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення18.08.2022
Оприлюднено05.09.2023
Номер документу106042241
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —405/4179/22

Ухвала від 18.08.2022

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Юр'єва К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні