Ухвала
від 25.08.2022 по справі 521/12162/22
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 521/12162/22

Номер провадження:1-кс/521/2888/22

У Х В А Л А

25 серпня 2022 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Малиновської окружної прокуратури м. Одеси ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за № 12021163470000669 від 11.08.2021, за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про проведення огляду, -

В С Т А Н О В И Л А :

Слідим відділом відділення поліції №3 Одеського районного управління поліції №1 ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021163470000669 від 11.08.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, за фактом видачі недостовірного дозволу Державною архітектурно-будівельною інспекцією України на виконання будівельних робіт за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування, на підставі отриманих документів, та інформації у них, яка суперечить одні одній, в органу досудового розслідування виникли підстави вважати, що при зверненні до управління архітектури та містобудування Одеської міської ради за отриманням містобудівних умов і обмеження для проектування об`єкта будівництва «Будівництво житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом і благоустроїм прилеглої території, за рахунок знесення нежилих будівель, які складаються з будівель літ. «А», «Б», «В», «Г», «Д», «Е», «Ж», «З», «И», «К», «Л», «М», «Н», а так само і під час звернення до Управлінням з питань охорони об`єктів культурної спадщини Одеської міської ради були подані офіційні документи до яких внесені завідомо неправдиві відомості про основні параметри об`єкта будівництва, що дало замовнику змогу погодити вказані містобудівні умови, а так само отримати позитиви висновок щодо будівництва в зоні регулювання забудови.

04.07.2022 постановою прокурора призначено судову будівельно-технічну експертизу виконання якої доручено експертам Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства Юстиції України.

19.08.2022 від експерта Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства Юстиції України надійшло клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов`язаних із проведенням експертизи, а саме надати доступ до об`єкта дослідження: житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом, благоустроїм прилеглої території, за адресою: м. Одеса, вул. Прохоровська, 27, забезпечити прибуття експерта та безперешкодний доступ до об`єкта дослідження, присутність при дослідженні всіх сторін по справі (або їх законних представників).

Таким чином, для забезпечення дієвості та ефективності кримінального провадження, з метою проведення повного та всебічного дослідження обставин, прокурор звернувся з клопотанням про проведення огляду території за адресою: м. Одеса, вул. Прохоровська, 27.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ч. ч. 1, 3 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Слідчий, дізнавач, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення. У такому разі прокурор, слідчий, дізнавач за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого, дізнавача про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

Вимогами статті 237 КПК України, передбачено, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Частиною 1 ст. 234 КПК України, передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчому судді не надано документів та інформації, які б свідчили про неможливість проведення огляду території вказаній у клопотанні..

Враховуючи викладене, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення огляду території за вказаною у клопотанні адресою з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И Л А :

Клопотання прокурора Малиновської окружної прокуратури м. Одеси ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за № 12021163470000669 від 11.08.2021, за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про проведення огляду- задовольнити.

Надати слідчому СВ ВП № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , а також прокурорам Малиновської окружної прокуратури м. Одеси ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , дозвіл на проведення огляду житлового комплексу з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом за адресою: АДРЕСА_1 , земельна ділянка кадастровим номером 5110137300:29:003:0013.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення25.08.2022
Оприлюднено24.01.2023
Номер документу106044055
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —521/12162/22

Ухвала від 25.08.2022

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Морозова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні