Ухвала
від 04.09.2022 по справі 200/7984/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

05 вересня 2022 року Справа №200/7984/20-а

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лазарєва В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про заміну боржника у виконавчому листі в адміністративній справі № 200/7984/20 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

27 серпня 2020 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 25 лютого 2021 року задоволено позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

На виконання вказаного рішення, 21 квітня 2021 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист.

17 лютого 2022 року до суду надійшла заява Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про заміну боржника у виконавчому листі правонаступником, мотивуючи свої вимоги тим, що відповідно до розпорядження голови Добропільської райдержадміністрації від 06.01.2021 №3 з 19.01.2021 припинена юридична особа - Управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації в результаті реорганізації шляхом приєднання до Покровської районної державної адміністрації.

Відповідно до вимог частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заявлені вимоги про заміну боржника у виконавчому листі правонаступником є обґрунтованими та підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

Відповідно до розпорядження голови Добропільської районної державної адміністрації від 06 січня 2021 року №3 припинено з 19.01.2021 року юридичну особу - Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації в результаті реорганізації шляхом приєднання до Покровської районної державної адміністрації.

Згідно п.2 вказаного розпорядження Покровська районна державна адміністрація є правонаступником зобов`язань, прав та обов`язків Добропільської районної державної адміністрації.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність задоволення заяви Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про заміну боржника у виконавчому листі правонаступником.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про заміну боржника у виконавчому листі в адміністративній справі № 200/7984/20 задовольнити.

Замінити боржника у виконавчому листі, виданому 21 квітня 2021 року по справі № 200/7984/20 з Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 25953563) на Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації (код ЄДРОПУ 25967772).

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя В.В. Лазарєв

Дата ухвалення рішення04.09.2022
Оприлюднено07.09.2022
Номер документу106057357
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування)

Судовий реєстр по справі —200/7984/20-а

Ухвала від 04.09.2022

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Рішення від 25.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні