Ухвала
від 04.09.2022 по справі 133/932/22
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Іменем України

05.09.22 справа № 133/932/22

провадження № 2/133/798/22

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Пєтухової Н.О.,

за участі секретаря судових засідань Гаврилюк О.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Козятині, заяву керівника Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області Максима Кандзьоби про виправлення помилки в ухвалі Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27.05.2022 про забезпечення позову у справі за позовом керівника Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області в інтересах державни в особі Самгородоцької сільської ради Хмільницького району Вінницької області до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_1 , Сільськогосподарського виробничого кооперативу «Вівсяницький», про визнання незаконним та скасування наказу, витребування земельної ділянки , -

В С Т А Н О В И В:

Керівник Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області звернувся до суду із заявою, в якій просить виправити описку в ухвалі Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27.05.2022 у справі № 133/932/22 про забезпечення позову у справі за позовом керівника Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області в інтересах державни в особі Самгородоцької сільської ради Хмільницького району Вінницької області до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_1 , Сільськогосподарського виробничого кооперативу «Вівсяницький», про визнання незаконним та скасування наказу, витребування земельної ділянки, шляхом внесення відомостей про стягувача та боржника в даній справі, а саме - просить зазначити стягувача - Самгородоцька сільська рада Хмільницького району Вінницької області, місце знаходження - вул. Миру,48, с. Самгородок, Хмільницький район, Вінницька область, 22163, код ЄДРПОУ:04328418; боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , оскільки вказані дані про боржника і стягувача не зазначені в ухвалі суду від 27.05.2022 про забезпечення позову, що позбавляє можливості пред`явити вказаний виконавчий документ до виконання, у зв`язку з невідповідністю виконавчого документа вимогам, передбаченим ст. 4 Закону України «Про виконавче провадження».

Заявник в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час і місце розгляду справи, однак від прокурора Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області Бридька А.М., надійшла письмова заява, в якій він просить справу слухати у його відсутність, підтримує вимоги, викладені в заяві, просить їх задовольнити.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 157 ЦПК України, ухвала суду про забезпечення позову є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. Така ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 431 ЦПК України, виконавчий лист, судовий наказ, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - ухвала суду є виконавчими документами. Виконавчий лист, судовий наказ, ухвала мають відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Вимоги до виконавчого документа визначеністаттею 4 Закону України «Про виконавче провадження», відповідно до частини першої якої у виконавчому документі зазначаються:

1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім`я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала;

2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ;

3) повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб),дата народження боржника - фізичної особи;

4) ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності);

реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків);

5) резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень;

6) дата набрання рішенням законної сили (крім рішень, що підлягають негайному виконанню);

7) строк пред`явлення рішення до виконання.

У виконавчому документі можуть зазначатися інші дані (якщо вони відомі суду чи іншому органу (посадовій особі), що видав виконавчий документ), які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню рішення, зокрема місце роботи боржника - фізичної особи, місцезнаходження майна боржника, реквізити рахунків стягувача і боржника, номери їх засобів зв`язку та адреси електронної пошти.

Згідно з частиною першоюстатті 432 ЦПК України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Крім того, відповідно до п.4 ч.5 ст. 265 ЦПК України, у резолютивній частині рішення зазначається повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків сторін (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України.

Однак, як вбачається зі змісту резолютивної частини ухвали Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27.05.2022 про забезпечення позову у справі №133/932/22, в даній частині не повністю зазначено відомості щодо учасників справи, що позбавляє стягувача пред`явити виконавчий документ до виконання з метою забезпечення позову у вказаній справі.

З огляду на викладене, вказана помилка підлягає виправленню.

Керуючисьст.432 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Виправити помилку, допущену в ухвалі Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27.05.2022 про забезпечення позову у справі № 133/932/22 за позовом керівника Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Самгородоцької сільської ради Хмільницького району Вінницької області до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_1 , Сільськогосподарського виробничого кооперативу «Вівсяницький», про визнання незаконним та скасування наказу, витребування земельної ділянки, зазначивши в її резолютивній частині:

Стягувач - Самгородоцька сільська рада Хмільницького району Вінницької області, місце знаходження - вул. Миру,48, с. Самгородок, Хмільницький район, Вінницька область, 22163, код ЄДРПОУ:04328418;

Боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів до Вінницького апеляційного суду з дня її проголошення.

Суддя Наталя ПЄТУХОВА

Дата документу 05.09.22

Дата ухвалення рішення04.09.2022
Оприлюднено07.09.2022
Номер документу106074367
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування наказу, витребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —133/932/22

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 26.07.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 31.05.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

Ухвала від 26.05.2022

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Пєтухова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні