Ухвала
від 31.08.2022 по справі 914/1844/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

01.09.2022справа № 914/1844/22

Суддя Господарського суду Львівської області Мазовіта А.Б., розглянувши матеріали справи

за заявою: про: у справі: за заявою:Золочівського професійного ліцею, м.Золочів, Львівська область; розстрочення виконання судового наказу № 914/1844/22 Приватного акціонерного товариства «Львівобленерго», м.Львів;до відповідача: про:Золочівського професійного ліцею, м.Золочів, Львівська область; видачу судового наказу про стягнення 26 249,26 грн.

ВСТАНОВИВ:

26.08.2022 Золочівський професійний ліцей, м.Золочів, Львівська область звернувся до суду із заявою про розстрочення виконання судового наказу, виданого Господарським судом Львівської області 15.08.2022 у справі № 914/1844/22.

Розглянувши вказану заяву, господарський суд прийшов до висновку про необхідність повернення її без розгляду з огляду на наступне.

В силу приписів частини першої статті 170 Господарського процесуального кодексу України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Всупереч вищенаведеним вимогам, заява Золочівського професійного ліцею про розстрочення виконання судового наказу, виданого Господарським судом Львівської області 15.08.2022 у справі № 914/1844/22 не містить викладу обставин, якими заявник обґрунтовує заяву; доказів, які такі обставини доводять; прохання заявника про розстрочення виконання судового наказу не містить строку, на який заявник просить таке розстрочення здійснити.

Крім цього, відповідно до частини 2 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Згідно ч.1 ст.172 ГПК України позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Аналогічні вимоги застосовуються і при поданні інших заяв, скарг, клопотань чи заперечень у випадках, передбачених даним Кодексом.

Згідно п.61 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009р. №270, у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Однак заявником при поданні заяви про розстрочення виконання судового наказу не долучено до матеріалів заяви належних доказів направлення заявнику копії заяви та всіх доданих до такої заяви документів.

Згідно з частиною 4 ст. 170 ГПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність повернення без розгляду заяви про розстрочення виконання судового наказу.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 170, 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Золочівського професійного ліцею про розстрочення виконання судового наказу, виданого Господарським судом Львівської області 15.08.2022 у справі № 914/1844/22 повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строк, передбачені ст. 235 ГПК України.

Ухвалу може бути оскаржено до Західного апеляційного господарського суду в порядку та строки, передбачені ст.ст.255-257 ГПК України.

Ухвалу підписано 01.09.2022.

Суддя Мазовіта А.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення31.08.2022
Оприлюднено08.09.2022
Номер документу106078296
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи наказного провадження

Судовий реєстр по справі —914/1844/22

Ухвала від 31.08.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Судовий наказ від 14.08.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні