Ухвала
від 05.09.2022 по справі 691/821/22
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 691/821/22

Провадження № 2/691/386/22

УХВАЛА

Про відкриття провадження

06 вересня 2022 рокум. Городище

Суддя Городищенськогорайонного судуЧеркаської областіЧерненко В.О.,ознайомившись ізпозовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 пророзірвання шлюбу,визнання майнаспільною сумісноювласністю таподіл майнаподружжя

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернулася досуду зпозовною заявоюдо ОСОБА_2 про розірванняшлюбу,визнання майнаспільною сумісноювласністю таподіл майнаподружжя.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 175, 177 ЦПК України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження - відсутні.

Відповідно до частини першої статті 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження - суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Керуючись ст. ст. 2-13, 175-180, 184, 187, 258-261, 353, 354, Перехідними Положеннями Цивільного процесуального кодексу України, суддя

ПОСТАНОВИВ :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, визнання майна спільною сумісною власністю та поділ майна подружжя.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 17 жовтня 2022 року о 09 год. 00 хв. в приміщенні Городищенського районного суду Черкаської області (вул. 1 Травня, 9, м. Городище, Черкаська область).

В судове засідання викликати сторони.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до частини п`ятоїстатті 272 ЦПК України.

Відповідачу направити копію ухвали разом з копією позовної заяви і копіями доданих до заяви документів.

Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

У разі не надання відповідачем відзиву протягом 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, без поважних причин, справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву повинно бути додано:

- докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

- документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за вебадресою https://gd.ck.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. О. Черненко

Дата ухвалення рішення05.09.2022
Оприлюднено08.09.2022
Номер документу106086051
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття провадження 06 вересня 2022 рокум. Городище

Судовий реєстр по справі —691/821/22

Рішення від 17.10.2022

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні