Постанова
від 27.07.2010 по справі 2а-3457/10/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-3457/10/2570

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 липня 2010 р. м. Чернігів

Чернігівський окружний ад міністративний суд в складі:

головуючого судді С.Л. Клопот,

при секретарі А.В.Герасенко,

з участю представника прок уратури О.В.Засоби,

представника Корюківськог о районного центру зайнятост і -

В.П.Лісеної,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду справу за адміністра тивним позовом прокурора Ко рюківського району Чернігів ської області в інтересах де ржави в особі Корюківського районного центру зайнятості , робочого органу - Фонду зага льнообов'язкового державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття до підприємства споживчої ко операції «Громадське харчув ання» про стягнення заборгов аності зі сплати страхових в несків,-

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Корюківського ра йону Чернігівської області з вернувся до суду в інтересах держави в особі Корюківсько го районного центр зайнятост і, робочого органу - Фонду зага льнообов'язкового державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття (далі - Корюківський РЦЗ) з ад міністративним позовом до пі дприємства споживчої коопер ації «Громадське харчування » (далі - ПСК «Громадське хар чування») про стягнення забо ргованості зі сплати страхов их внесків в розмірі 1919,61 грн. Св ої вимоги обґрунтовує тим, що відповідач зареєстрований я к платник страхових внесків до Фонду загальнообов' язко вого соціального страхуванн я на випадок безробіття та зо бов'язаний своєчасно та в пов ному обсязі сплачувати страх ові внески. Однак всупереч ць ого за відповідачем рахуєтьс я недоїмка зі сплати страхов их внесків, яка останнім в доб ровільному порядку не сплаче на.

В судовому засіданні предс тавник прокуратури та предст авник Корюківського РЦЗ позо вні вимоги підтримали та про сили їх задовольнити в повно му обсязі, посилаючись на обс тавини, викладені в позовній заяві.

Представник відповідача в судове засідання повторно н е з' явився, про дату, час та м ісце судового розгляду повід омлявся в установленому поря дку, причини неявки суду не по відомив.

Розглянувши подані сторон ами документи і матеріали, за слухавши пояснення представ ників прокуратури та Корюків ського РЦЗ, всебічно і повно з ' ясувавши всі фактичні обст авини, на яких ґрунтується по зов, об' єктивно оцінивши до кази, які мають юридичне знач ення для розгляду справи і ви рішення спору по суті, суд вва жає, що позов підлягає задово ленню з наступних підстав.

ПСК «Громадське харчуванн я» (ідентифікаційний код 01776406) з ареєстрований Корюківською районною державною адмініст рацією Чернігівської област і 27.05.2005 року та взятий на облік у Корюківському районному цен трі зайнятості як платник ст рахових внесків до Фонду заг альнообов'язкового державно го соціального страхування У країни на випадок безробіття з 08.06.2005 року за № 255600039, що підтверд жується копією довідки з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців та повідомлення м про взяття на облік платник а страхових внесків.

Відповідно ч. 3 ст. 17 Закону Ук раїни «Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування на випадок безробітт я» (далі - Закон) перерахува ння страхових внесків здійсн юється страхувальниками одн очасно з одержанням (перерах уванням) коштів на оплату пра ці (виплату доходу), у тому чис лі в безготівковій чи натура льній формі, або виручки від р еалізації товарів (послуг). Пр и цьому фактичним одержанням (перерахуванням) коштів на оп лату праці (виплату доходу) вв ажається одержання відповід них сум готівкою, зарахуванн я на банківський рахунок оде ржувача, перерахування за до рученням одержувача на будь- які цілі, одержання товарів (п ослуг) або будь-яких інших мат еріальних цінностей в рахуно к зазначених виплат (доходу), ф актичне здійснення з цих вип лат (доходу) відрахувань, пере дбачених законодавством або за виконавчими документами, чи будь-яких інших відрахува нь. Якщо роботодавці несвоєч асно чи не в повному обсязі сп лачують страхові внески, до н их застосовуються санкції, п ередбачені статтею 38 цього За кону.

Статтею 35 Закону передбачен о обов' язок роботодавця сво єчасно та в повному обсязі сп лачувати страхові внески.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону робото давець несе відповідальніст ь за несвоєчасність сплати т а неповну сплату страхових в несків, у тому числі страхови х внесків, що сплачують застр аховані особи через рахунки роботодавців. У разі несвоєч асної сплати страхових внеск ів страхувальниками або непо вної їх сплати страхувальник и сплачують суму донарахован их контролюючим органом стра хових внесків (недоїмки), штра ф та пеню.

Відповідно до п.п. 7.1 Інструкц ії про порядок обчислення і с плати внесків на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування на випадок безро біття та обліку їх надходжен ня до Фонду загальнообов'язк ового державного соціальног о страхування України на вип адок безробіття, затверджено ї наказом Міністерства праці та соціальної політики Укра їни від 18 грудня 2000 р. N 339 та зареє строваної в Міністерстві юст иції України 16 січня 2001 р. за N 30/5221 (далі - Інструкція) контроль за правильним нарахуванням, своєчасним і повним перерах уванням та надходженням стра хових внесків здійснюється ц ентрами зайнятості шляхом пр оведення планових перевірок .

Згідно п.п. 7.4 Інструкції у ра зі виявлення під час перевір ки простроченої заборговано сті зі сплати страхових внес ків, своєчасно не обчислених та не сплачених страхових вн есків (недоїмки) вони донарах овуються та стягуються з нар ахуванням пені та накладання м штрафу. Рішення про стягнен ня простроченої заборговано сті зі сплати страхових внес ків, у тому числі донарахован их сум страхових внесків (нед оїмки), пені та штрафу (додаток 7) (далі - рішення), приймається керівником робочого органу в иконавчої дирекції Фонду чи його заступником за місцезна ходженням (місцем проживання м) платника страхових внескі в на підставі акта перевірки .

Корюківським районним цен тром зайнятості 30.03.2010 року пров едено перевірку правильност і нарахування, своєчасності і повноти перерахування та н адходження страхових внескі в на загальнообов'язкове дер жавне соціальне страхування на випадок безробіття ПСК «Г ромадське харчування», якою встановлено недоїмку зі спла ти страхових внесків в сумі 174 0,65 грн., в звязку з чим нарахова но пеню в сумі 178,96 грн., що підтве рджується актом перевірки № 26 від 30.03.2010 року.

За результатами перевірки , на підставі п.п. 7.4 Інструкції директором Корюківського РЦ З прийнято рішення № 2 від 05.05.2010 року про стягнення з ПСК «Гро мадське харчування» заборго ваності зі сплати страхових внесків та пені на загальну с уму 1919,61 грн.

Згідно ст. 39 Закону спори, що виникають із правовідносин з а цим Законом, вирішуються в с удовому порядку.

Враховуючи вищевикладене, позовні вимоги прокурора Ко рюківського району Чернігів ської області в інтересах де ржави в особі Корюківського районного центру зайнятості , робочого органу - Фонду зага льнообов'язкового державног о соціального страхування Ук раїни на випадок безробіття до підприємства споживчої ко операції «Громадське харчув ання» підлягають задоволенн ю, оскільки є обґрунтованими та законними, а заборгованіс ть зі сплати страхових внеск ів та пені стягненню на корис ть Фонду загальнообов' язко вого державного соціального страхування на випадок безр обіття.

Керуючись ст.ст. 122, 158 - 163, 167, Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов прокурора Корюківського рай ону Чернігівської області в інтересах держави в особі Ко рюківського районного центр у зайнятості, робочого орган у - Фонду загальнообов'язково го державного соціального ст рахування України на випадок безробіття до підприємства споживчої кооперації «Грома дське харчування» - задоволь нити в повному обсязі.

Стягнути з підприємства сп оживчої кооперації «Громадс ьке харчування» (ідентифікац ійний код 01776406) на користь Фонду загальнообов'язкового держа вного соціального страхуван ня України на випадок безроб іття в особі робочого органу виконавчої дирекції - Корюкі вського районного центру зай нятості заборгованість зі сп лати страхових внесків та пе ні в сумі 1919 (одна тисяча дев' я тнадцять) грн. 61 коп. на рахунок : ГУДК у Чернігівській област і, МФО 853592, код ЄДРПОУ 14249192 на р/р 3717497 1900235 в сумі 1338 (одна тисяча триста тридцять вісім) грн. 96 коп., код платежу 50040100; на р/р 37173972900235 в сумі 401 (чотириста одна) грн. 69 коп., код платежу 50040200; на р/р 37170975900235 пеню в с умі 178 (сто сімдесят вісім) грн. 96 коп., код платежу 50040500.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає зако нної сили після закінчення с троку для подання заяви про а пеляційне оскарження, встано вленого цим Кодексом, якщо та ку заяву не було подано.

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го адміністративного суду пр отягом десяти днів з дня її ск ладання в повному обсязі, а я кщо постанову було проголоше но у відсутності особи, яка бе ре участь у справі, то з дня от римання нею копії постанови, за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України, шляхом п одання через суд першої інст анції заяви про апеляційне о скарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом дв адцяти днів після подання за яви про апеляційне оскарженн я. Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Дата виготовлення та підп исання постанови в повному о бсязі - 30 липня 2010 р.

Суддя: С.Л. Клопот

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.07.2010
Оприлюднено06.08.2010
Номер документу10609153
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3457/10/2570

Постанова від 27.07.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 05.07.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Постанова від 27.07.2010

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

С.Л. Клопот

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні