Ухвала
від 21.08.2022 по справі 523/9624/22
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/9624/22

Провадження №2/523/4102/22

У ХВ АЛ А

"22" серпня 2022 р. м. Одеса

Суддя Суворовського районного суду м. Одеси Середа І.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ,зареєстроване місцепроживання : АДРЕСА_1 )до ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ,РНОКПП: НОМЕР_2 ,зареєстроване місцепроживання: АДРЕСА_2 ),про розірвання шлюбута визначеннямісця проживаннянеповнолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

До Суворовського районного суду м.Одеси звернулася ОСОБА_1 з позовною заявою до ОСОБА_2 , в якій просила шлюб зареєстрований між сторонами розірвати та визначити місце проживання неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з нею.

Після надходження цивільної справи, суддю визначено автоматизованою системою документообігу суду, відповідно до ст.ст. 14, 33 ЦПК України.

Вивчивши матеріали справи, вважаю, що вищевказана позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках (ст.13 ЦПК України).

Статтею 177ЦПК України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

За нормами ст.ст.1,2 Закону України «Про судовий збір», судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат. Платники судового збору - громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду чи стосовно яких ухвалене судове рішення, передбачене цим Законом.

Відповідно до ч.2ст. 4 Закону України «Про судовий збір», визначено, щоза подання до суду позовної заяви немайнового характеру судовий збір складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Одночасно, ч.2ст. 4 Закону України «Про судовий збір», визначено, щоза подання до суду позовної заяви про розірвання шлюбу, судовий збір складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір», за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру. У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як вбачається з матеріалів позову до суду звернулась позивачка із вимогами, а саме: розірвати шлюб зареєстрований між сторонами 31 липня 2015 року відділом ДРАЦС у Суворовському районі РС ОМУЮ, актовий запис № 1071 та визначити місцепроживання неповнолітньоїдитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , знею, тобто із двома вимогами немайнового характеру.

В свою чергу, позивачкою сплачена сума судового збору лише за одну вимогу немайнового характеру у розмірі 992,40 грн.

Таким чином, у разі наявності між сторонами спору щодо того, з ким із сторін буде проживати неповнолітня дитина, позивачці необхідно сплатити судовий збір у розмірі 992,4 грн., а у разі відсутності такого пору подати до суду уточнену позовну заяву.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи вищевикладене, вважаю, що дана позовна заява подана з порушення вимог ст.ст.175,177 ЦПК України, у зв`язку з чим підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Керуючись ст. ст. 133-140, 175, 185, 353 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу та визначення місця проживання неповнолітньої дитини, - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення недоліків, який не перевищує п`яти днів з дня вручення йому копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено та підписано 22.08.2022 року.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.08.2022
Оприлюднено12.09.2022
Номер документу106152371
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —523/9624/22

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Рішення від 25.11.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 16.09.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні