Постанова
від 26.07.2010 по справі б-24/40-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідац ійного балансу

"26" липня 2010 р. Справа № Б-24/40-10

вх. № 3362/2-24

Суддя господарського суд у Плахов О.В.

при секретарі судового за сідання Гришина О.В.

за участю представників с торін:

ліквідатор - Паркулаб Вол одимир Григорович, ліцензі я серія НОМЕР_1 від 25.05.2007р.

По справі за заявою ТПК "Укр інвест" у формі ТОВ, м. Харків

до ТПК "Укрінвест" у формі ТО В, м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ліквідатор - арбітраж ний керуючий Паркулаб В.Г. надав суду звіт про виконану роботу по ліквідації банкру та, ліквідаційний баланс і до кументи, що свідчать про вико нання ліквідаційної процеду ри підприємства, визнаного с удом банкрутом, та звернувся до суду із клопотанням про за твердження звіту ліквідатор а та ліквідаційного балансу.

До господарського су ду також надійшло клопотання комітету кредиторів про зат вердження звіту про оплату п ослуг і відшкодування витрат арбітражному керуючому Па ркулабу В. Г. у справі про бан крутство ТПК «УКРІНВЕСТ» у ф ормі ТОВ на загальну суму 6937,92 г рн., визнання погашеною забор гованості, не погашеної за не достатністю майна банкрута, затвердження звіту ліквідат ора та ліквідаційного баланс у.

Кредитори - ФО-П ОСОБ А_2 та ТОВ «Інтако» до початк у слухання справи "26" липня 2010 р. звернулися до суду із клопот аннями про слухання звіту лі квідатора у судовому засідан ні, призначеному на "26" липня 2010 р оку, без їх участі.

Розглянувши зазначен і клопотання, суд задовольня є їх як такі, що не суперечать вимогам чинного законодавст ва.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану робот у по ліквідації банкрута і до кументи, що свідчать про вико нання ліквідаційної процеду ри, клопотання ліквідатора т а комітету кредиторів, вислу хавши пояснення ліквідатора , суд встановив наступне.

Після визнання ТПК «У КРІНВЕСТ» у формі ТОВ банкру том та призначення ліквідато ра у офіційному друкованому органі - газеті «Голос Укра їни» № 122 від 06 липня 2010 р. було оп убліковано оголошення про ви знання даного підприємства б анкрутом.

На виконання постано ви господарського суду Харкі вської області про визнання боржника банкрутом по даній справі і з метою виявлення ма йна, яке можна було включити д о складу ліквідаційної маси, відповідно до вимог Інструк ції по інвентаризації основн их засобів, нематеріальних а ктивів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, з атвердженої наказом Мініст ерства фінансів України від 11 серпня 1994 р. № 69, було здійснено інвентаризацію, про що склад ено відповідні акти.

З метою виявлення інш ого майна та майнових прав пі дприємства до органів, що зді йснюють його реєстрацію та о блік, а саме до БТІ та органів ДАІ, органів Державного земе льного кадастру, а також до Жо втневого відділу ДВС Харківс ького міського управління юс тиції було направлено відпов ідні запити.

Однак з отриманих від повідей вбачається, що в банк рута відсутні будь-які інші а ктиви, окрім тих, які були вияв лені під час інвентаризації.

Рішеннями комітету к редиторів було визначено скл ад ліквідаційної маси банкру та та порядок продажу його ма йна.

Генеральний директор банкрута та Александров В. М., який виконував повноваж ення генерального директора банкрута до 07.04.2010 р., передали лі квідатору наявну документац ію, печатки і штамп.

На підтвердження фак ту приймання-передачі докуме нтації, печаток і активів під приємства було складено відп овідні акти.

Генеральний директор банкрута був звільнений із з айманої посади у відповіднос ті з вимогами чинного законо давства України.

Було здійснено дії, не обхідні для набуття ліквідат ором права розпорядження кош тами банкрута.

Згідно з рішенням ком ітету кредиторів продано акт иви банкрута.

Кошти, які були отрима ні в ході здійснення ліквіда ційної процедури, витрачалис я виключно на погашення вимо г кредиторів, відшкодування витрат, пов' язаних з провад женням у справі про банкрутс тво, ліквідацію банкрута у ві дповідності з вимогами Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом» та рішеннями комітету кредит орів.

Цілі використання ко штів підтверджуються довідк ою про рух коштів та випискам и з ліквідаційного рахунку.

До архівних установ б ули передані документи банкр ута, які підлягають довгостр оковому зберіганню.

Ліквідаційний рахуно к банкрута закрито.

В повному обсязі були відшкодовані витрати, пов' язані з провадженням у справ і про банкрутство, сплачено в итрати та вартість послуг ар бітражного керуючого, які ві дносяться до першої черги ви мог кредиторів, частково зад оволені вимоги кредиторів, в ключені до реєстру вимог кре диторів.

21 липня 2010 р. від ДПІ у Жо втневому районі м. Харкова на дійшла заява з вимогами пото чного кредитора (вих. 9755/10/10-14 від 21.07.2010 р.) в сумі 230443,08 грн., яка була в изнана в повному обсязі.

У зв'язку з тим, що дана заява надійшла вже після роз поділу коштів, отриманих в ре зультаті здійснення ліквіда ційної процедури, і закриття ліквідаційного рахунку, пот очні вимоги ДПІ у Жовтневому районі м. Харкова в сумі 230443,08 гр н. не були задоволені у зв'язку з недостатністю майна банкр ута.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 З акону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом» вважаються погашеними ви моги, не задоволені за недост атністю майна банкрута.

До таких вимог, зокрема нале жать вимоги кредиторів на за гальну суму 18348227,90 грн.: ТОВ «ІНТА КО» - 17921416,81 грн.; ФО-П ОСОБА_2 - 196368,01 грн.; ДПІ у Жовтневому райо ні м. Харкова - 230443,08 грн.

Органам ДПС України, о рганам Пенсійного фонду і фо ндів соціального страхуванн я було направлено повідомлен ня про завершення ліквідацій ної процедури. Ліквідат ором було складено реєстр по гашених вимог кредиторів.

Печатки та штамп банкрута б ула передана органам МВС для знищення.

Засідання комітету к редиторів, на якому ліквідат ор звітував перед кредиторам и про заходи, здійсненні при в иконанні ліквідаційної проц едури, відбулося 22.07.2010 р.

На ньому кредиторами розглянуто та схвалено звіт ліквідатора. На засіданні ко мітетом кредиторів були прий няті рішення про затвердженн я звіту про оплату послуг і ві дшкодування витрат арбітраж ному керуючому, про необхідн ість звернення до господарсь кого суду з клопотанням про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Враховуючи, що ліквід атор виконав всі дії з ліквід ації банкрута, суду надані до кументи, що свідчать про заве ршення ліквідаційної процед ури, у тому числі, ліквідаційн ий баланс з непогашеною кред иторською заборгованістю в з в'язку з відсутністю активів , які можна було б направити на погашення кредиторської заб оргованості, суд вважає за не обхідне затвердити умови опл ати послуг та витрат арбітра жного керуючого, затвердити звіт ліквідатора і ліквідаці йний баланс, визнати погашен ими вимоги кредиторів, не зад оволені за недостатністю май на банкрута, припинити прова дження по справі і сповістит и державні органи про ліквід ацію банкрута.

Керуючись ст. 86 ГПК Укр аїни, ст. 32, 40 Закону України «Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом», -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити суму опла ти послуг та відшкодування в итрат арбітражного керуючог о Паркулаба В. Г. в розмірі 6937,92 грн.

2. Затвердити наданий суду з віт ліквідатора і ліквідацій ний баланс.

3. Ліквідувати юридичну особ у - Торгівельно-промислова ко мпанія «УКРІНВЕСТ» у формі т овариства з обмеженою відпов ідальністю, м. Харків, код ЄДРП ОУ 30238456, зареєстроване 13.01.1999 р. вик онавчим комітетом Харківськ ої міської ради, № запису про в ключення відомостей про юрид ичну особу до ЄДР 14801200000010411, місцез находження: 61126, Харківська обл асть, м. Харків, пров. Столярни й, б. 3, кв. 2.

4. Визнати вимоги креди торів, не задоволені за недос татністю майна банкрута, пог ашеними.

5. Зобов'язати державного ре єстратора провести державну реєстрації припинення юриди чної особи - банкрута, внести д о Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців запис про пр оведення державної реєстрац ії припинення юридичної особ и та передати органам держав ної статистики, державної по даткової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціал ьного страхування повідомле ння про проведення державної реєстрації припинення для з наття юридичної особи з облі ку.

6. Зобов'язати державні орга ни, в яких знаходився на облік у банкрут, зняти з обліку Торг івельно-промислову компанію «УКРІНВЕСТ» у формі товарис тва з обмеженою відповідальн істю , м. Харків, код ЄДРПОУ 30238456.

7. Провадження по справі при пинити.

8. Ухвалу направити лік відатору, кредиторам, Харків ському обласному управлінню державної статистики, управ лінню з питань банкрутства у Харківській області, держав ному реєстратору, Жовтневому ВДВС Харківського МУЮ.

Суддя Плахов О.В.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.07.2010
Оприлюднено09.08.2010
Номер документу10615704
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-24/40-10

Ухвала від 25.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 21.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 12.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Постанова від 23.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 16.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 25.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Ухвала від 13.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

Постанова від 26.07.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Плахов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні