Ухвала
від 11.09.2022 по справі 910/8780/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

12.09.2022Справа № 910/8780/22

Суддя Стасюк С.В., розглянувши

позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Нова Фудс Україна"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВА"

про стягнення 47 621,22 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Нова Фудс Україна" (надалі по тексту - позивач) звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВА" (надалі по тексту - відповідач) про стягнення 47 621,22 грн., у тому числі 30 289,43 грн. основного боргу, 11 025,20 грн. пені, 878,80 грн. 3 % річних, 5 427,79 грн. інфляційних втрат.

Позовні вимоги обгрунтовані неналежним виконанням відповідачем своїх зобов`язань за Договором поставки № К1-2405 від 24.05.2018 (далі - Договір) в частнні здійснення повної та своєчасної оплати поставленного товару.

Розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Нова Фудс Україна" та додані до неї документи, господарський суд дійшов висновку, що вона не відповідає вимогам розділу III Господарського процесуального кодексу України, а тому підлягає залишенню без руху з посиланням на ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, з огляду на наступне.

Відповідно до частини 2 статті 164 Господарського процесуального кодексу України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Частиною другою статті 91 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Відповідно до п. 1.1. Договору постачальник зобов`язується поставляти сухі та консервовані корми для домашніх тварин, супутні товари для домашніх тварин та інші товари, далі по тексту - товари, а покупець приймати і оплачувати товари на умовах цього договору в асортименті, кількості та за цінами, узгодженими сторонами, і зазначеними у накладних, які є невід`ємною частиною цього договору.

Відповідно до п. 1.2. Договору датою поставки товару та моментом переходу права власності на товар вважається дата приймання товару покупцем на складі покупця, зазначена в накладній, яка підписана уповноваженими представниками сторін, а у випадку самостійного вивозу із складу продавця - в момент передачі товару представнику покупця.

Згідно з п. 4.3. Договору належним доказом поставки товару постачальником і приймання товару уповноваженим представником покупця будуть: підпис представника покупця та товарній накладній з розшифровкою посади, ПІБ уповноваженої особи, дати приймання товару.

Однак, судом встановлено, що позивачем не надано до матеріалів позовної заяви накладних на підтвердження поставки товару.

За змістом ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з ч. 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

За таких обставин, позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Нова Фудс Україна" підлягає залишенню без руху.

Суд звертає увагу позивача на те, що відповідно до ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

На підставі викладеного та керуючись ст. 162, 174, 234, 235, Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Нова Фудс Україна" залишити без руху.

2.Встановити позивачу спосіб усунення недоліків позовної заяви шляхом надання суду:

-накладних на підтвердження поставки товару.

3.Встановити позивачу строк для усунення недоліків - протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

4.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя С. В. Стасюк

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.09.2022
Оприлюднено13.09.2022
Номер документу106174704
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —910/8780/22

Ухвала від 29.09.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Стасюк С.В.

Ухвала від 11.09.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Стасюк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні