Ухвала
від 07.09.2022 по справі 927/1054/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

08 вересня 2022 року м. Чернігів справа № 927/1054/16

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С.Сидоренка, розглянувши матеріали заяви ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» - арбітражного керуючого Білика О.А. про дострокове припинення повноважень по справі за заявою КРЕДИТОРА: Головного управління ДПС у Чернігівській області 14000, м. Чернігів, вул. Реміснича, 11 (ch.official@tax.gov.ua)БОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» 14013, м. Чернігів, вул. Шраги, 6про порушення справи про банкрутство

за участі представників учасників у справі:

від кредиторів: Ауксутіс Е.С. - предст. ТОВ «Фінансова компанія «МОТУС АНТЕ» (адвокат, дов. від 15.02.2022 № 05-15/02/22)

від боржника: не з`явився

В судовому засіданні 08.09.2022, на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 30.11.2016 (суддя М.В.Фесюра) порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА».

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 15.03.2017 боржника визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру, виконуючим обов`язки ліквідатора банкрута призначено арбітражного керуючого Білика О.А.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 04.07.2018 затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, ліквідовано юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «АТІКВА», провадження у справі закрито.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 15.06.2022 ухвалу Господарського суду Чернігівської області від 04.07.2018 скасовано, справу направлено до місцевого господарського суду для продовження розгляду.

Враховуючи дану обставину, був призначений автоматичний розподіл справи, внаслідок якого для її розгляду визначено суддю А.С.Сидоренка.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.07.2022:

прийнято до розгляду справу № 927/1054/16 за заявою Чернігівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА»;

призначено судове засідання на 27 липня 2022 року.

20.07.2022 на електронну пошту Господарського суду Чернігівської області надійшла заява від 19.07.2022 № 02-690 арбітражного керуючого Білика О.А. про звільнення його з посади ліквідатора у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» (надалі - Заява).

В обгрунтування Заяви ліквідатор Білик О.А. посилається на працевлаштування на стратегічне підприємство, перебування в регіоні, суміжному з активними діями, що має своїм наслідком неможливість суміщення діяльності арбітражного керуючого.

27 липня 2022 року господарський суд постановив протокольну ухвалу про відкладення судового засідання на 11 серпня 2022 року.

11 серпня 2022 року господарський суд постановив протокольну ухвалу про відкладення судового засідання на 08 вересня 2022 року; повідомлено ліквідатора банкрута Білика О.А. та кредиторів про призначення судового засідання, а також про те, що їх участь в цьому судовому засіданні не є обов`язковою.

У зв`язку з відсутністю фінансування на оплату поштових послуг, що підтверджується наявною в матеріалах справи довідкою від 11.08.2022 за підписом в.о. керівника апарату Господарського суду Чернігівської області, вказана вище ухвала суду від 11.08.2022 учасникам справи про банкрутство засобами поштового зв`язку в паперовій формі не направлялась, проте була направлена на їх електронну пошту з проханням повідомити про її отримання (12.08.2022 відповідна інформація до суду надійшла від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Головного управління ДПС у Чернігівській області, а 15.08.2022 - від ліквідатора Білика О.А.).

Процесуальним правом на участь в призначеному на 08.09.2022 судовому засіданні учасники справи про банкрутство не скористались (окрім ТОВ «Фінансова компанія «МОТУС АНТЕ»).

За заявою ТОВ «Фінансова компанія «МОТУС АНТЕ», задоволеною ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 31.08.2022, призначене на 08.09.2022 судове засідання проведено в режимі відеоконференції.

Розглянувши подані документи і матеріали, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення Заяви по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

згідно п. 1, 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс введений в дію з 21.10.2019. З дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

за змістом п. 7 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень.

Частиною 4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що арбітражний керуючий може бути відсторонений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого реструктуризацією, керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реалізацією за його заявою.

За наявності підстав для відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень або за клопотанням комітету кредиторів господарський суд протягом 14 днів постановляє ухвалу про відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень.

Розглянувши Заяву, суд вважає за можливе її задовольнити, відсторонивши Білика О.А. від виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА».

У відповідності з абз. 2 ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор призначається господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

До компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого (п. 4 ч. 8 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства).

Вищезгаданої ухвалою суду від 27.07.2022:

запропоновано комітету кредиторів (Чернігівській об`єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області) надати пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА»;

зобов`язано ліквідатора Білика О.А. скликати збори комітету кредиторів з метою прийняття рішення про призначення іншого арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора у справі № 927/1054/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА».

Пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» комітетом кредиторів до суду надані не були.

01.08.2022 на електронну пошту Господарського суду Чернігівської області ліквідатором Біликом О.А. надіслано докази звернення до комітету кредиторів (Чернігівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області) з метою їх скликання для прийняття рішення про призначення іншого арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора у справі № 927/1054/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» (повідомлення від 29.07.2022 № 02/692 про проведення зборів комітету кредиторів ТОВ «Атіква» шляхом опитування); додатком до даного повідомлення є протокол зборів комітету кредиторів ТОВ «АТІКВА» у справі № 927/1054/16 шляхом отпитування; звертаючись до податкового органу ліквідатор Білик О.А. просив направити підписані документи щодо проекту рішення згідно порядку денного на адресу Господарського суду Чернігівської області.

Відповідні документи до Господарського суду Чернігівської області не надходили. При цьому, слід вказати, що ухвалою суду від 11.08.2022 здійснено заміну Чернігівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області її правонаступником - Головним управлінням ДПС у Чернігівській області; отже, фактично арбітражний керуючий Білик О.А. звертався до податкового органу, який вже не існує.

Враховуючи даний факт, ухвалою суду від 11.08.2022:

повторно запропоновано комітету кредиторів (Головному управлінню ДПС у Чернігівській області) надати пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА»;

повторно зобов`язано ліквідатора Білика О.А. скликати збори комітету кредиторів з метою прийняття рішення про призначення іншого арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора у справі № 927/1054/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА».

05.09.2022 Головним управлінням ДПС у Чернігівській області на електронну пошту Господарського суду Чернігівської області надіслано протокол зборів комітету кредиторів ТОВ «АТІКВА» у справі № 927/1054/16 шляхом опитування, з якого вбачається, що до порядку денного включено питання надання кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» у справі № 927/1054/16 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА»; комітетом кредиторів вирішення даного питання віднесено на розсуд суду.

06.09.2022 до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява арбітражного керуючого Вихор Ю.С. про участь у справі з одночасним повідомленням про те, що вона не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства.

Розглянувши вказану вище заяву арбітражного керуючого Вихор Ю.С., суд вважає за можливе її задовольнити та покласти на останню обов`язки ліквідатора.

Керуючись ст. 12, 28 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 233, 234, 240 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Заяву від 19.07.2022 № 02-690 ліквідатора Білика О.А. про дострокове припинення повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» задовольнити.

Відсторонити арбітражного керуючого Білика Олександра Анатолійовича від виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» (код 32736727).

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю «АТІКВА» (код 32736727) призначити арбітражного керуючого Вихор Юлію Сергіївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 530 від 15.03.2013; РНОКПП НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1 ; е-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Зобов`язати арбітражного керуючого Білика О.А. у 15-денний строк з моменту винесення ухвали передати арбітражному керуючому Вихор Ю.С. за актом приймання-передачі бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Зобов`язати ліквідатора виконати дії, передбачені розділом ІV «Ліквідаційна процедура» Кодексу України з процедур банкрутства, а також надати господарському суду ліквідаційний баланс та звіт про проведену роботу.

Копії цієї ухвали надіслати арбітражному керуючому Білику О.А. (АДРЕСА_2 (ІНФОРМАЦІЯ_2 )), ліквідатору Вихор Ю.С. ( АДРЕСА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1 )), комітету кредиторів - Головному управлінню ДПС у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Реміснича, 11 (ch.official@tax.gov.ua)) та відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради (14000, м. Чернігів, проспект Левка Лук`яненка, 20-а (cnap@chernigiv-rada.gov.ua)).

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Повний текст ухвали складено 12.09.2022.

Дата набрання ухвалою законної сили - 08.09.2022.

Суддя А.С.Сидоренко

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення07.09.2022
Оприлюднено13.09.2022
Номер документу106175475
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —927/1054/16

Ухвала від 15.09.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 11.08.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 28.03.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 07.09.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 07.09.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 30.08.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 11.08.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 10.08.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 10.08.2022

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні