Ухвала
від 11.09.2022 по справі 904/35/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

12.09.2022 м. ДніпроСправа № 904/35/22

За заявою Акціонерного товариства "Закритий Недиверсифікований венчурний корпоративний Інвестиційний фонд "Стюарт", м. Київ

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

у справі:

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Гаджет Трейдінг" , м. Дніпро

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Екосіпан Сервіс", м. Дніпро

відповідача-2: Акціонерного товариства "Закритий Недиверсифікований венчурний корпоративний Інвестиційний фонд "Стюарт", м. Київ

про визнання індосаментів недійсними, витребування векселю та стягнення грошових коштів у сумі 1 176 554,06 грн.

Суддя Мельниченко І.Ф.

Без участі представників сторін

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Гаджет Трейдінг" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом в якому просить:

- стягнути 1 176 554,06 грн. заборгованості за погашеним переказним векселем, виданим 06.11.2019 року Товариству з обмеженою відповідальністю "Цетехно" зі строком платежу "За пред`явленням, але не пізніше 25 грудня 2025 року" за серією АА № 0035250;

- визнати недійсними іменні недатовані індосаменти, підписані від імені Товариства з обмеженою відповідальністю "Гаджет Трейдінг" Чебан Альоною Іванівною з наступним текстом "Платити згідно наказу Товариства з обмеженою відповідальністю "Екосіпан Сервіс" Код за ЄДРПОУ 42087995 Довірена особа Товариство з обмеженою відповідальністю "Гаджет Трейдінг" за дорученням б/н від 27.11.2017 року А.І.Чебан", які проставлено на: переказному векселі, виданому 06.11.2019 року Товариству з обмеженою відповідальністю "Цетехно" зі стороком платежу "За пред`явленням, але не пізніше 25 грудня 2025 року" за серією АА №0035216 на суму 788 756,19 грн.; та на переказному векселі виданому 06.11.2019 року Товариству з обмеженою відповідальністю "Цетехно" зі строком платежу "За пред`явленням, але не пізніше 25 грудня 2025 року" серією АА №0035250 на сумму 1 176 554,06грн.;

- зобов`язати Акціонерне Товариство "Закритий Недиверсифікований венчурний корпоративний Інвестиційний фонд "Стюарт" код ЄДРПОУ 43770676, 01024, м. Київ, вул.Богомольця Академіка, буд.7/14, приміщення 182, кімната 3 (Боржник), передати Товариству з обмеженою відповідальністю "Гаджет Трейдінг", код ЄДРПОУ 41739063, 49000, м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 41 (Стягувач), переказний вексель, виданий 06.11.2019 року Товариству з обмеженою відповідальністю "Цетехно" зі строком платежу "За пред`явленням, але не пізніше 25 грудня 2025 року" за серією АА та № 0035216 номіналом 788 756,19грн. з проставленням Боржником на векселі бланкового індосаменту, або індосаменту з написом "Платити згідно наказу Товариству з обмеженою відповідальністю "Гаджет Трейдінг" код ЄДРПОУ 41739063".

Судові витрати позивач просить покласти на відповідачів.

Ухвалою від 24.01.2022 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження за правилами загального позовного провадження.

12.09.2022 на електронну адресу суду від відповідача - 2 надійшла заява про проведення судового засідання в режимі відеоконференції через електронний сервіс EASY CON.

Розглянувши заяву відповідача - 2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, господарський суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч. ч. 6, 7, 8 ст. 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" передбачено, що при розгляді справ перебіг судового процесу фіксується технічними засобами в порядку, встановленому законом. Учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення. Судові засідання проводяться виключно в спеціально обладнаному для цього приміщенні суду - залі засідань, яке придатне для розміщення сторін та інших учасників судового процесу і дає змогу реалізовувати надані їм процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції" визначено, що до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв`язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

Частиною 4 статті 197 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи наявність технічної можливості для проведення судових засідань в режимі відеоконференції з використанням системи "EasyCon", господарський суд вважає можливим задовольнити заяву відповідача - 2 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, яке відбудеться 21.09.2022 о 14:10 год. поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись статтями 197, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Акціонерного товариства "Закритий Недиверсифікований венчурний корпоративний Інвестиційний фонд "Стюарт" про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції, з використанням системи "EаsyCon" - задовольнити.

2. Проведення засідання у справі № 904/35/22 призначено на 21.09.2022 о 14 год. 10 хв.

3. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області за адресою: м. Дніпро, вул. В.Винниченка, 1, зал судових засідань №3-409.

4. Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

5. Участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції можлива за умови використання комп`ютерної техніки або смартфону, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення (з доступом в мережу Інтернет).

6. Роз`яснити учаснику відеоконференції що для участі в судовому засіданні йому необхідно:

- зайти та авторизуватись в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

- очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні.

На початку судового засідання учасник, що бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу судді повинен показати оригінал паспорту або іншого документу, що посвідчує його особу, на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують його повноваження на представництво.

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

7. Суд повідомляє про те, що учасники справи можуть подати процесуальні документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо), письмові та електронні докази на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронний цифровий підпис" та Закону України "Про електронні довірчі послуги".

8. Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщену на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Відповідно до ч. 2 ст. 254 та ст. 255 Господарського процесуального кодексу України оскарження цієї ухвали окремо від рішення суду не допускається.

Суддя І.Ф. Мельниченко

Дата ухвалення рішення11.09.2022
Оприлюднено14.09.2022
Номер документу106200627
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання індосаментів недійсними, витребування векселю та стягнення грошових коштів у сумі 1 176 554,06 грн.

Судовий реєстр по справі —904/35/22

Рішення від 21.09.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 11.09.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 29.08.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 24.08.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 17.08.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 15.08.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 13.07.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 11.07.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 05.07.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

Ухвала від 03.07.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мельниченко Ірина Федорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні